torstai 5. heinäkuuta 2012

Sininen hetki

Joskus aikaisemminkin (Vuodatuksen blogissani) olen juputtanut, ettei sininen ole lempparivärini. Ollut. Nyt on. Puutarhassani, ja jopa vaatekaappissani, pilkistelee sinisiä piristyksiä.

Lehtosinilatvat kasvatin simenistä jo pari kesää sitten, ja ne levittyvät tehokkaasti. Tosi tehokkaasti. Kasvaa vaikka sorassa. MOT.

Vuorikaunokkikin leviää pontevasti. Siihen iskee tosi helposti, ainakin meillä, jonkinlainen harmaa härmä/home. Olen sen leikannut kukinnan jälkeen alas.

Pikkutalviot, omani eivät kyllä ole pieniä kooltaan, ovat sitkeitä sissejä. Ne tuntuvat juurtuvan mihin tahansa. Tiukasti. Kaunis maanpeittokasvi, kukkivana tai ilman. Kaikki talvioni ovat sinisiä, vaikka luulin ostaneeni yhden punaisen. Olenkohan nähnyt vain unta punaisesta talviosta...




10 kommenttia:

 1. Minä myös pidän sinistä puutarhassa jonkinlaisena täytevärinä, melkein yhtä mitättömänä kuin valkoinen. Toki kirkkaammat värit tarvitsevat rinnalleen jotain hillitympää näyttääkseen kauniilta.

  Tuo talviosi on kyllä tosi kaunis. Ostin itse hiljattain taimen, mutta se ei ole ehtinyt vielä kukkia. siemenestä olen kasvattanut tänä keväänä aprikoosin värisiä lehtosinilatvoja. Saapa nähdä kuinka täynnä piha niitä pian on, kun tuli kasvateltua hieman liian monta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma puutarhani on tällä hetkellä kovin vihreän vehreä ja kaipaa siis eniten jotain räiskyvää väriä, kuten punaista. Harjaneilikoita on kasvussa...

   Sininen on hillitty, kuten totesit. Kuvaamassani ostetussa talviossa on isot kukat. Muissa, saaduissa, talvioissa on huomattavasti pienemmät kukat. Kaipa näitä talvioitakin on sitten erirotuisia (kuten koiria). Aprikoosin värinen lehtosinilatva kuulostaa upealta.

   Poista
 2. Aha, vaihtelu varmasti virkistää!
  Onnea uudelle bloggerille ja siniselle!

  VastaaPoista
 3. Siniset kukat ovat kauniita, ja sininen väri muutenkin. Härmä iskee meilläkin aina vuorikaunokkiin. Kukkimisen jälkeen menee äkkiä rumaksi. Meilläkin on tällä hetkellä piha aika vihreävoittoinen. Monella perennalla kukinta on myöhässä. Pionitkaan eivät ole vielä auenneet, vaikka yleensä juhannuksena (ja jo aiemminkin) kukkivat. Muutenkin ehkä pitäisi jossain vaiheessa pihaan lisätä värikkäitä eri aikoihin kukkivia perennoja, vaikka kyllähän noilla kesäkukillakin aina hyvin saa väriä pihaan, ja joka vuosi vähän jotain erilaista.:)

  Kyllä vuodatuksen kanssa alkaa olla mitta täynnä! Kojelaudalle ei pääse ollenkaan, ja vasta googlettamalla pääsin vuodatuksen tiedotteeseen, jossa sanottiin, että ehkä viikolla 30 pääsisi taas blogeihin kirjoittamaan. Mieli tekisi siirtyä jonnekin muualle, mutta nyt ei pääse sitten edes vanhaan laittamaan mitään ilmoitusta.:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, että kesäkukilla saa vaihtelevaa ilmettä, sinne joukkoon muutama kukkiva perenna tai pikkupuska, niin a´vot, hyvä tuli. Ensi vuonna...

   Vaihda nyt ihmeessä tänne Bloggeriin! Kuukauden odotus Vuodatukseen, jos nyt ollenkaan toimii. Ollu koko ajan ärsyttävän tökkivä. Ilmotellaan täällä mun blogissa sun uutta osotetta?

   Poista
 4. Sininen on puolestaan minun lempivärini ollut kauan, tosin olen nykyään enempi pinkkiin päin kallellaan. Mä en kyllä montaa kasvia nimeltä tunne, mutta kauniita ovat taas nuo kukat kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen ja pinkki muuten sointuu tosi hyvin yhteen, ainakin kasvimaailmassa. En minäkään muista kasvien nimiä. Suurisuuntainen suunnitelma on joskus hamassa tulevaisuudessa, vuolasta puutikkuja kylteiksi ja niihin kirjottaa nimet. Katotaan nyt toteutuuko koskaan :D

   Poista
 5. Kiva blogi sinulla. Kävin myös katselemassa aiempia juttujasi. Teen 'paluuta' blogimaailmaan, tänne on näköjään reilun vuoden aikana tullut paljon uusia bloggaajia. Myös entisiä on lopettanut. Useat ovat siirtyneet Facebookin puolelle, missä minäkin olen viime aikoina enemmän pyörinyt. Välillä tulee kaipuu takaisin tänne rauhallisempaan blogipostailuun, fb on sosiaalisempi mutta aika rasittava joskus. Puutarhanpitäjänä kaikki siihen liittyvä kiinnostaa, enemmän olen hyötypuutarhuri, mutta myös perennat kiinnostavat. Kiitos vierailustasi blogillani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Sulla on aivan upeita valokuvia. Näitä blogeja varmaan tulee ja menee tiheään tahtiin. Itse tykkään kirjoitella, niin fb ei niin hirmuisesti innosta. Täällä blogimaailmassa "tapaa" enemmän samoista asioista, puutarha, lemmikit ja valokuvaus, kiinnostuneita ihmisiä ja voi jutustella vähän enemmänkin. Minulla on tosi pieni hyötypuutarha, toistaiseksi.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...