maanantai 9. heinäkuuta 2012

Bambittaa

Ostin kolme uutta bambia kokoelmaani. Samalta kirpparilta kuin peltisoikkoni. Bambien kerääminen on alkanut vuosikymmeniä sitten ja hankin niitä kun sopivan näköisiä ja hintaisia saattuu eteeni.

Pihalla oleva betonibambi kesti talven hyvin ja nököttää nättinä harjaneilikoiden ja sormustinkukkien vieressä. Harjaneilikat ovat lempikukkiani. Niitä kasvoi mummulassa ja jotenkin ne varmaan edustavat kodikkuuttaa ja jatkuvuutta. Kylväytyvät nykyisin itsekseen samoin kuin sormustinkukat.
13 kommenttia:

 1. Eikös ole muuten hauskaa, että jotenkin joku (tai jotkut) tietty eläin pakkaa kolahtamaan enempi kuin toiset, näissä koristuksissakin?! Itse huomaan parhaiten kaikki siilit, lähinnä pihaa ajatellen ja hyvänä kakkosena tulevat pöllöt ja huuhkajat. Bambitkin vallan viehättäviä, mutta ei ole osunut missään silmiin niin, että olisi voinut edes harkita ostavansa. Kauniita, kauniita ovat!

  Ehdottomasti, kun ison pihamme pikkupuutarha tästä pikkuhiljaa kasvaa, niin eläinaiheisia koristuksia sinne ilmestyy (muutama sammakko on ja kilpikonniakin, mutta kaikille ei vielä sopivaa paikkaa ole löytynyt).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siilit ja sammakot on mukavia pihakoristeita. Mulla on yks betonisiili ja moninaisia jasmakkoja. Mut nää bambit juontaa juurensa lapsuuteen ja Disneyn elokuviin. Bambi ja Rumpali-pupu, aaah...

   Kyllä ne koristukset paikkansa löytävät ja aina tarvitaan uusia. Eiks vaan, hih.

   Poista
 2. Herkkiä ja hellyttäviä nuo bambit :) Itse kävin tänään puutarhakoristeostoksilla, kun erään tavaratalon ale oli akanut. Kauan tuijottelin puolialastomia naisia. enkeleitä ja tonttuja. Jälleen kerran palasin kotiin elikoita kainalossa, tällä kertaa ankka ja siili. Ihmishahmot eivät vaan jotenkin sovi minun puutarhaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alesta on kiva tehdä löytäjä. Eipä ole meidänkään pihalla ihmisfiguureja. Itse käyn hyvin tontusta, vaikka iso puutarhatonttu on kyllä hakusessakin. Pitäisi löytää semmoinen taiten tehty, iso ja ilmeikäs.

   Poista
 3. Ihania bambeja. Nuo 50-luvun keskimmäisessä kuvassa on tosi hienot. Löysin minäkin yhden tuollaisen roskiksesta, mutta oli niin kovasti paikattu, että heitin pois. Muistan lapsena noita myytiin ja jalan reikiin sai laitettua ohuita kynttilöitä. Minulla on ilves istumassa kiven päällä. Tein sen betonista kuvanveistokurssilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betoni-ilves kuulostaa nasakalta. Itte tyydyn ostokoristeihin. Setä-F saa sepitellä mitä haluaa. Mä tykkään bambeista ja mäyräkoirista, siinä sitä onkin selittelemistä ;D

   Poista
 4. Tuli vielä mieleeni, että mitähän ystävämme Freud sanoisi näistä eläinmieltymyksistämme!! Eikös tämä setä selitä kaikkia mieltymyksiämme ym.

  VastaaPoista
 5. Disneyn bambi-elokuva mullekin tuli heti mieleen, kun näin nuo kuvat. Ihania ovat. Eiks muuten tuo sormustinkukka oo myrkyllinen, älä vaan päästä Myrskyä ja Tuiskua käsittelemään sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bambi on kyllä todella übersöpönen. Jotenkin niitä katsoessa tulee hyvälle mielelle. Bambikaappi onkin mun vuoteeni vieressä...

   Sormustinkukat ovat kokonaisuudessaan myrkyllisiä. Luulen kuitenkin, että kukaan ei viitti (en ole maistanut) syödä niitä niin paljon, että myrkyttyis. Ainakin toivon niin. Täytyy pitää Tuiskua silmällä, Myrsky ei ole sormustinkukkaan koskenut. Huh huh ja toivottavasti ei koskekaan.

   Poista
 6. Ai sinulla on Bambit ja minulla on ne possut:) Tiedäkkös mikä Bambi on luonnossa? Se on valkohäntäpeura, ainakin sarvista päätellen. Se toinen iso peuran näköinen Ameriikan mantereella on sitten lähempänä villipeuraa ja poroa. Näin ainaskin mun mieheni selitti kerran, kun kyselin Bambista:). Terveisii Marja-Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh, en tiennyt, kiitti. Nyt kun kerroit, niin muistan nähneeni veljeni metsästysseuralla täytetyn bambin (oli jäänyt auton alle). Se oli just semmonen täplällinen kuin sarjakuvien Bambi ja todella pieni pitkäsäärinen.

   Poista
 7. Melkoinen bambihurahdus suhun on iskenyt. Näin tänään pariskunnan ihan livenä, on ne sitten niin söpöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullahan kävi flaksi, kun näit bambit livenä. Salon lähellä on valtava kyltti, jossa varotetaan bambeista ja melkeinpä aina niitä siellä aina näkeekin. Turvallisesti pellolla, ei autonpellillä.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...