torstai 19. heinäkuuta 2012

Ruusuja ja verenpisaroita

Jee, tänään ei ole satanut, vielä. Pääsin jatkamaan alapihan reunakukkapenkin raivaamista. Siihen puskee koko ajan pensasta, jota sillä kohtaa on kasvanut 35 vuotta. Minä olen sitä nyt yrittänyt hävittää ja siirtää 5 vuotta. Ehkä jopa pääsen voitolle tässä kisassa.

Maa on savista ja sitä pitää kuohkeuttaa tosi paljon. Onneksi minulla on paljon kompostia odottamassa. Minä en ole ollut koskaan mikään ruusujen suuri ihailija, johtuu ihan niistä piikeistä, mutta nyt olen lämmennyt aiheesta. Ruusuinen kukkapenkki? Räiskyvää punaista...

Tässä kuitenkin kuvia Blue Sarah -verenpisaroistani:
6 kommenttia:

 1. Ompas erikoinen sun verenpisarasi, hieno. Ruusuihin en osaa mitään sanoo, en ole ruusuihminen laisinkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon varmaan tulossa vanhaks, kun kaikki mun inhokit kääntyy suosikeiks, kuten nää verenpisarat. Samoin on käynyt sammareille ja kohta vissiin ruusuillekin.

   Poista
 2. Täällä nämä antiruusuihmiset vertailee tunnelmiaan... Mikähän siinä muuten on, että vaikka ruusut periaatteessa ovat maailman ihanimpia ja niistä ei voi olla tykkäämättä, ne jotenkin jakavat ihmiset joko aah-tyyppeihin tai blaah-tyyppeihin. Ja silti meillä blaah-tyypeilläkin löytyy aina joku ruusu jostakin. Minulla ne ovat juhannusruusu, suviruusu ja pienenpieni Onni-ruusu, joka varttuu yhtä matkaa nimikaimansa Eka Vekaran (hänen toinen nimensä on Onni) kanssa.

  Tuo verenpisara on kyllä huikea. Niitä minä rakastaisin, jos olisivat perennoja. Siis pihalla kesät talvet eläviä perennoja. Mitään en rupee hyysäämään sisään ja ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin viime talvena talvettaa, ihan kokeilun iloksi, paria verenpisaraa. Eipä kestäneet, koska ne pääsivät kuivahtamaan hieman rapsakoiksi. Pelkuut eivät olleet moinaan kuivahtamisesta.

   Juhannusruusu on jotenkin niin suomalainen juttu, että taitaa löytyä meidän useimman pihalta. Harmi vaan, että sen kukinta on niin lyhytaikainen. Katotaan nyt tuleeko minusta aah-ihminen...

   Poista
 3. Onpa kaunis verenpisara! Onko siinä samassa kasvissa sekä punaisia että sinisiä kukkia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kun tuntuu siltä, että ensin ne kukat ovat sinisiä ja punertuvat vanhemmiten. Eka kerta, kun minulla on Blue Sarah. Pitänee yrittää, vielä kerran, talvettamista kellarissa.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...