lauantai 21. heinäkuuta 2012

Pasuunat täynnä nuppuja

Taas on tiedossa huumaavaa tuoksua ja silmäniloa. Terassilla kasvava emopasuuna on täynnä nuppuja. Myös Kasvulan edessä olevassa lankkukukkalaatikossa oleva pasuuna on nuppusia pullollaan. Viime vuonnahan kävi niin, että kukat tulivat vasta lokakuussa. Nyt päästään nauttimaan keltaisten kukkien loistosta aikaisemmin.10 kommenttia:

 1. Ooh, ihan kurkun näköisiä pötkylöitä;) Mulla ei lapsilla vielä nuppusia ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Limen värisiä kurkkuja, hih. Mä en tiedä miksi nää pasuunat meillä niin viihtyy ja röyhistyy. En tee niille mitään erikoista. Sun lapsosiisi voi tulla kukat vasta ensi vuonna, ei välttämättä kuki ekana vuotena.

   Sain kmsu:lta veripasuunan ja se tappi jököttää ihan saman kokoisen ja näköisen jo kolmatta kuukautta. Muutama kikkarainen lehti on tapin päässä. Mut ootellaan...

   Poista
 2. Vau! Kummitädiltä saamassani pasuunankukassa on kyllä komeat lehdet, mutta minkäänlaisia kukintoja, edes alkuja, ei ole näkyvissä. Toiveissa eletään kuitenkin. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule hyvinkin rykästä kukat vasta myöhääne syksyllä. Niin kävi mullekin viime vuonna. Siksi olin hämmästyksestä ymmyriäisenä, kun jo nyt oli nuppuja näkösällä. Oottelehan, kyllä niitä sunkin pasuunaas vielä ehtii tuleen.

   Poista
 3. Wau, minulla ei nupuista tietoakaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut sun pasuunasi näytti tuuheelta ja runsaalta. Ootellaan...

   Poista
 4. Kurkut minullakin tuli pasuunoista mieleen. Hauskan näköisiä pötkylöitä! Enpä olekaan kasvia koskaan livenä nähnyt missään, en muista edes puutarhamyymälöissä havainneeni. Tuoksuvatko hyvältä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pötkylät muuttavat kohta muotoaan. Ne menevät kierteelle ja torven reunoihin tulee hauskat kiehkurat. Vaikea kuvailla, mutta laitan kuvan, kun ollaan siinä vaiheessa.

   Tuoksu on huumaava. Yksi kukka sisällä vielä menee, mutta kun viime lokakuussa aukesi melkein 20 kukkaa yhtäaikaa, niin se oli todella liikaa. Silmistä vedet tirisivät ja henki ei kulkenut. Hih. Nyt ne ehtivät kukkia ulkona, joten voivat tuoksutella ympäristöä vapaasti.

   Poista
 5. Ja mä taas luulin niitä herneenpaloiksi ;) Nytpä sitten odotellaan, millaisia kukkia sieltä putkahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotellaan, odotellaan. Sitä mä ihmettelin, että Kasvulan edessä oleva uusi pasuuna pukkaa nuppuja kanssa. Sen sisarkasvit, jotka ovat kasvaneet purkeissa, eivät nuppuile. Ulkoilmassa ja laajalle leviäsissä juurissa sen salaisuus?

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...