sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Väriä pintaan

Koko viikko on ollut enemmän tai vähemmän sateista. Pihalle olen päässyt pyllimään vain hetkittäin ja ohdakkeet, nokkoset ja vuohenputket juhlivat. Mies teki alapihalle ison kukkalaatikon lankuista ja oli välillä sen verran satamatta, että sain siihen vedettyä värin pintaan. Väri on 70-luvun henkeen oranssinruskea.

Onneksi terassi on katettu ja siellä voi hörppiä kahvia ja suunnitella tulevia istutus- ja maalaustöitä. Nyt on mietinnässä pation lattian pääväri ja siihen tulevan maalattavan maton väri. Vihreä? Sitä on jo liikaakin. Harmaa? Noup, ympärillä oleva sora on jo aivan tarpeeksi harmajaa. Punainen...

  

16 kommenttia:

 1. Juu sadetta on piisannut monena päivänä männä viikolla. Eilenkin piti (säätiedotuksen mukaan) sataa iltapäivällä, mutta eipä paljon tullut, ihan muutama pisara taisi jossain välissä tulla.

  Hih, maalattava matto? ;) Sopisko siihenkin se oranssinruskea, kukkalaatikon väri? Entäs sininen? Hih, tai mennääs vähän radikaalimpiin väreihin: violetti? pinkki? ehtakeltaisenvihriäinen? Eikö? No entäs ruskea, valkoinen, musta? Värejä tuntuu maailmasta löytyvän vaikka kuinka, mutta mikähän sitä omaa silmää sitten hivelee eniten, onkin jo toinen juttu. Kyllä sä siihen sopivan värin varmasti keksit, olethan sä Nettimartta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalseeta ja kosteeta on, jos jotain positiivista pitää kaivaa aiheesta, niin ei ainakaan kenenkään nahka pala.

   Juu, maalaan maton. Nyt oikeesti ajattelin olla sähäkämpi ja käyttää näyttävämpiä värejä. Ei aina sitä tuttua ja turvallista ruskee-beessi-punamulta.

   Poista
 2. Aika ankeat kelit on tänä kesänä olleet. Viikollakin leikkasin nurmikkoa takki päällä, vaikka heinäkuussa jo ollaan. Vettä ropauttelee kunnolla joka päivä, nurmikko ja rikkaruohot kasvaa kohisten, mutta osa kasvatettavista alkaa jo kärsiä liiasta kosteudesta. Puutarhatöihin ei kauheasti ole taas ehtinytkään, kun nyt meillä on menossa noiden talvisten myrskypuiden sahaus. Pihassa on jo kaksi kuorma-auton lavallista lautaa ja lankkua sekä yksi lavallinen pintapuuta. Huomenna on vielä sahauspäivä ja lautaa tulee vielä lavallinen lisää ja pintaakin varmaan puolen kuormaa. Aika työ on vielä taapeloinnissa ja pintojen paloittelussa ja pinoamisessa polttopuiksi. No, nyt ei ainakaan puutavara lopu meiltä hetkeen.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että työt tehdään kiirellisyysjärjestyksessä. Teille on tulossa tuhti määrä taapeliin tavaraa. Niin on meilläkin. Tosin pintapuut ovat edelleen pilkomatta... Tehään ku keretään/viittitään. Mut meidän tarvii ryhdistäytyä, kun kuurissa ei oo klapin klapia ja talvella on nyt se uus puuliesikin kunnossa, niin puuta kuluu.

   Mä tykkään, että ne rikkaruohot ovat vain pieni kosmeettinen haitta, josta ei kannata ottaa kierroksia. Eiks jeh!

   Poista
 3. Kun innostuin monen vuoden jälkeen taas kutomaan niin on tullut noita värejä taas katottua "sillä silmällä2. Ja olen todennut, että harmaaseen sopii kaikki. Eli soran väri antaa vapauden valita ihan mitä vaan (hih...). Pinkki, oranssi, lime... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi on, että harmaa on neutraali väri, eikä tapple muiden värien kanssa. Tasapainoittaa. Jostain luin, että harmaa on uusi valkoinen. :)

   Kyllä mä meinaan jotakin räväkämpää mattoväriä maalailla. Turkoosi on ollut yksi vaihtoehto...

   Poista
 4. Tee raidallinen. Turkoosi, pinkki tai turkoosi, tummanruskea :) Maalattu matto on kyllä hyvä idea. Ei tarvitse tampata :D Tuli kiusaamaan sua kun vuodatuksella on edelleen ongelmia. Enkä viitsi rueta ainakaan vielä vaihtamaan blogia toiseen, kunen ole mikää nettinero. Kaveri teki mun pyynnöstä vuodatukseen pohjan 15 min mun ohjeistuksella (on koodari :))Sulla on muuten kaikkenlaisia kivoja ideoita täällä joita toivottavasti saa soveltaa tarvittaessa. Toivotaan että joskus aurinkokin taas paistaa tänne maahan asti, eikä vaan pilven takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiano idea tuo raidallinen. Sabluunalla aattelin vääntää kuvion, jos ei löydy puodista, niin leikkaan itse. Juu, ei tarvii tampata mattoa ja tuuleettuu hyvin, kun on aina ulkona, hih.

   Kaikki ideat on vapaasti käytettävissä. Olisin päinvastoin tosi ilonen, jos jotain voisit soveltaa. Se Vuodatus, se Vuodatus...

   Poista
 5. Kiinnostava projekti, ja ihanaa, että voit suunnitella rauhassa terassilla, sateelta suojassa. Melkein tuntuu, että monissa proggiksissa se suunnitteluvaihe on paras vaihe ja kätten jälkien tarkastelu toiseksi paras. On se tekeminenkin kivaa, mutta saattaa ottaa lihakseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiinsa noin se menee, että suunnittelu on se mukavin juttu ja pitää talvellakin koneiston käynnissä, kun fundeeraa piha- ja remppahommia. Tosiaan ottaa lihaksiin, tänään sateen lomassa niitin viikatteella nokkos- ja koiraputkipuskia nurin. Viikatteen terottaminen ei kyllä onnistu hirmuisen mallikkaasti, mutta kaipa siihen harjaantuu.

   Poista
  2. Varmasti harjaannut taitavaksi viikatteenterottajaksi, kaikki muut taitosi viittaavat vahvasti siihen. Viikatoiminen kuulostaa kyllä aika kivalta, siinä saisi purkaa paineitaankin, jos sellaisia olisi jostain syystä heinäkuussa kehittynyt ;) Itse kävin tänään kuntosalilla, siellä oli vain niitä tylsiä laitteita... viikatesimulaattori olisi kyllä mahtava!

   Poista
  3. Kyllä mä siinä niittäessäni nostin taas näkymätöntä kunnioitusmyssyäni ahkerille isovanhemmilleni. Muistan lapsuudestani heinä- ja viljapellot, joissa hevos-, mies- ja naisvoimin tehtiin korjuutöitä. Niitin 50 m ojanpientareita, miltähän tuntuis vetästä pari hehtaaria viljaa nurin... Ai niin, silloin lapsuudessani paistoi AINA aurinko. ;D

   Poista
 6. Mahtavat värikartat sulla käytössä! Tosi ihania sävyjä. Harmaa on ihan ykkössuosikkiväri, just tänään ostin pari kesäisenharmaata neuletta(!). Tulee varmaan hieno matto kuistille, olipa se minkävärinen tahansa. Laita sitten kuva, jooko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, laitan ilmanmuuta kuvan. Säät eivät nyt salli maalaushommia, eikä kyllä muitakaan pihahommia. Hyvä hetki tehdä enkun ja ruotsin tehtäviä, hmmm... Kesäiset neuleet ovatkin nyt tarpeen. Noita maalammalla tehtyjä mattoja on ollut monessa lehdessä, usein eteisessä tai keittiössä.

   Poista
 7. Niin seisoo hommat täälläkin. Toivotaan, että tulis jo poutapäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks ei ole kuitenkaan kylmää. Tarkenee T-paidassa, ainakin sisällä, hih. Toivotaan poutaa!

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...