maanantai 2. heinäkuuta 2012

Ensimmäinen juttu

Eipä ollut ainakaan otsikko kovin omaperäinen, mutta olen syvästi järkyttynyt, koska Vuodatus tökkii ja nyt se teki viimeisen temppunsa eli kaatui kokonaan. Olen siirtymässä bloggaamaan tänne, Bloggeriin. Katsotaan kuinka kauan menee, että saan tähän tuntumaa ja säädettyä ulkonäköä mieleisekseni (hirmuinen sanahirviö).

Tämän kuvan napsaisin sunnuntaina meidän lähipellolta. Timotei heilui ja oli kukkea kesäpäivä.


Olen löytänyt elämäni rakkauden, alla olevan työkalun. Tiltu-martta tyhjensi myyntiä varten mökkitaloaan ja sain häneltä vanhoja työkaluja. Tässä rikkaruohoraudassa (vai mikä tämän nimi nyt onkaan) on itsetehty puuvarsi. Työkalu on aivan mahtava käytössä. Sorasta ja mullasta saa kevyellä liikkeellä rikat irti. 


Niin ja tässä linkki Vuodatuksen blogiini. *klik*

16 kommenttia:

 1. Minä täällä taas, hei! Ehdin ihan ekana :)
  TERVETULOA! Toivottavasti viihdyt täällä, mä en ainakaan ole pätkääkään katunut muuttoani.

  Tuo "timotei, sinä heiluva heinä" -pelto on kaunis. Kuin meri aalloissaan. Voi jessus mulla olis tollaselle työkalulle käyttöä! En oo saanu rikkiksiä oikeestaan yhtään siivottua. Kun nyt sais tuon sokkelikaaoksen pois, niin pääsis ja mahtuis normihommiin.

  VastaaPoista
 2. Heips Pirkko ja kiitokset kannustuksesta. Olet myös eka lukijani, onnea ja kiitos!

  Toivottavasti sokkelikaaoksesi hoituu pikasesti loppuun. Tykkään kuvata näitä lähipeltoja eri vuoden aikoina. En kyllästy, vaikka sinällänsä maisema säilyy ja toisaalta ei, tiiät varmaan mitä tarkotan.

  Kyllä tämä tästä... puolin ja toisin...

  VastaaPoista
 3. Juu, noita Vuodatuksen erilaisia ongelmia tässä on ollut aikas tavalla, ja varsinkin, kun kirjoittelee enemmän ja haluaisi useampia kuvia samaan postaukseen... Mutta silti en ole vielä löytänyt sen "voittanutta" (blogger, ajatukseni.net mm. on jo kokeiltu). Jokaisessa omanlaisensa ongelmat. Pitäisi vain osata pitää jutut lyhyinä ja simppeleinä.

  Tämä on muuten toinen kommentti sulle, kun Firefoxilla heitti tämän kommenttikentän julkaistessa vain tyhjäksi, eikä taida ne koskaan minnekään lähteäkään - kenenkään blospotin blogiin. IE:llä onnistuu. Outoa sekin.

  Kauniita ovat nuo tuulessa huojuvat timoteitkin, vaikka moni on niitten pölylle kovasti allerginen (oma tytär mm.). Ja tuo rikkahara on kyllä mainio. Myös peltotyökaluna. =D En tulisi enää toimeen ilman sitä. Hätätapauksessa se on toiminut jopa kuokkana. ;)

  Niin, ja onnea uuteen nettikotiin!

  VastaaPoista
 4. Minz, juu, Vuodatus ei ole toiminut luotettavasti. Lisäksi se on luvattoman h-i-d-a-s. En enää jaksanut temppuilla sen kanssa. Harmittaa, kun kaikki kuvat ja jutut jäivät sinne.

  Noi selaimet on kanssa ongelmallisia. Itse käytän nykyisin Chromea. On kevyt ja näppärä.

  Allerginen olen itsekin timoteille yms. mutta kun niitä on niin ihana kuvata. Pujoaikakin näyttää olevan jo lähellä.

  Kuinka olen tullut toimeen ilman rikkaharaa??? Aivan lyömätön värkki. Juu ja kiitos onnitteluista! Kirjoitellaan...

  VastaaPoista
 5. Tervehdys!
  Mua kanssa järkytti toi vuodatus, ihmettelin minne kuvat ovat kadonneet ja luulinkin aluksi, että vika on omalla koneellani. Mä katselen nyt vähän aikaa, saako ne sitä kuntoon ja mietin mitä teen, jos eivät saa.

  Mä tykkään kanssa timotei-kuvasta ja tuollaisen työkalun tarvisin itekin, että sais kraapittua pihatien keskustan rikkaruohoista. Sitten se tarvitsis lanata ja sitten voiskin jo "heittää" sen odottamassa olevan sorakasan siihen tielle. Onnea uudelle blogille ja toivottavasti bloggeri pelaa :)

  PS. Mun mielestä blogin ulkonäkö on jo kohdallaan, kaunis taustakuvakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellieli, joo, tämä viimeinen Vuodatuksen töppäys oli todella mun verenkierrolleni liikaa. Oikeesti järkytyin. Se, että toiminta on maksutonta, ei oikeuta alamittaiseen toimintaan. Piste.

   Vanha työkalu, mutta toimii todella tehokkaasti, jos siis jaksan sitä uutterasti heilutta, hih. Oih, kiitos, tuo ulkonäköpalaute lohdutti mieltäni.

   Poista
 6. no nyt näkyy - en osaa enää olla ilman kuviasi - ne toimivat kuin "päiväkirja" pihasi tapahtumista - päivittäin ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla - ihailen ahkeruuttasi - älä kuitenkaan unohda martta-teemaa...

  hannah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko totta! Olen aivan otettu kauniista palautteestasi. Sopivasti uutteruutta ja laiskuutta pihapiirin kunnossa pitää (uusi suomalainen sananlasku). Toki jatkan marttahengessä, en edes vaihtanut blogin nimeä. Näkyillään...

   Poista
 7. Täällä minäkin löysin tieni tänne uuteen blogiisi. Olen täydellisen ärsyyntynyt, kyllästynyt vuodatuksen jatkuviin ongelmiin ja hitauteen. Mietin tässä jo aikaisemmin kun noiden kuvien kanssa tappelin, että siirtyä pitänee muualle. Sääli kun kuvat ja tekstit jäisi vanhaan. Eli samaa tässä pohdin kuin täällä te muutkin. Onko Myrsky saamassa veljen? Kävin kurkkaamassa. Meillä olisi myös tilaa yhdelle mäykylle, mutta on vasta mietintävaiheessa. Ajeltiin muuten teillä päin, mutta kaatosade pisti lisäämään kaasua kotia kohti. Seuraavalla kerralla sitten ellet nyt innostu tänne päin ajelemaan.?

  VastaaPoista
 8. Kuppi meni multakin nurin. Nyt aloittelen täällä. Harmittaa, kun paljon ihania (mun mielestäni) juttuja jäi Vuodatukseen, mutta laitan niihin linkkejä sivupalkkiin.

  Juu, Myrsky saa koiraveljen, Tuiskun parin viikon kuluttua. Perustin niillekin uuden blogin Bloggeriin.

  Mitä tota miettimään, siis toisen koiran hankintaa! Paat nyt vaan toimeks, niin mäkin tein. Nythän sulla on aikaa, kun jäät eläkkeelle. Koirat.com ja Mäyräkoiraliitossa on mäykkyjä, jos ne meinaan kiinnostaa. Mun tuttavillakin on pitkäkarvaisia saatavana... Olisitte tuleet sateensuojaan meille! Tuli muuten mieleeni, että onkohan me vaihettu puhelinnumeroita? Mä käyn laittamassa sulle meilin. Soon moro!

  VastaaPoista
 9. Heissan, marttasisar siellä jossakin, ja tervetuloa Bloggeriin! Ei se tämäkään mikään silkkitukka ole, eli takkuaa välillä, mutta pääosin hienosti on tähän saakka pelittänyt.

  Nuo olivat ne kuuluisat viimeiset sanat.

  Tokihan mä heti lukijaksi klikkasin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Morjensta marttasisareni ja kiitos! Kivaa, kun saan lukijoita...

   Poista
 10. Ai että on raikasta maisemaa taustassa ja kuvissa. Onneksi olkoon jatko-osan aloitukselle. Kyllä Bloggerissa on vain niin paljon helpompaa ja kaikkia herkkujakin lisättäväksi. Ja - kuules - aina toimii. Olen itse niin jo tottunut Bloggeriini ja tykkään kun kuvia ei tarvitse sen ihmeemmin kutistella. Minäkin olen Chromen käyttäjä ja todennut sen konstailemattomaksi välineeksi surffailluilleni. Älä sure Vuodatuksen juttujesi perään. Niitä voi aina tarvittaessa linkittää mukaan. Et semmottii... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyi tuo maisema Bloggerin valikoimista ja ihastuin. Täytyy opetella samaa omien kuvien kanssa. Nyt näköjään kutistelen kuvat tekstin joukkoon liian pieniksi, vanhasta tottumuksesta. Kiitos kannustuksesta, ainahan se uusi on alussa vähän outoa ja pelottavaakin. Kyllä tää tästä... Harjotellaan ja kirjotellaan!

   Poista
 11. Paikan vaihto on käynyt monet kerrat mielessä, mutta harmittaa jättää vanhoja kuvia ja juttuja, ja niiden siirtämisessä olisi liian kova urakka. Vuodatus on ärsyttävän hidas ja roskapostiongelmalle ei saada mitään tehtyä. Itse saa aina roskapostit yksitellen poistella, vaikka ovat luvanneet ylläpidon taholta poistaa isompia määriä... Ja nyt sitten vielä kuvaongelma ei näytä ratkeavan millään. Minulla tuli vieläpä kuvakansio jo täyteen, ja uutta kuvatilaa pitäisi ostaa. Ei vain kauheasti tee mieli maksaa kuvatilasta, jos ei kunnolla toimikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kui mä en oo sulle vastannu! Lukenu kyllä oon kaikki kommentit. Bloggeriinhan säkin sitten päätit muuttaa. Sun ruokablogis on aivan mahtavan upee ja maukas kanssa.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...