maanantai 23. heinäkuuta 2012

Kuvakimara

Ostin kameraani putken, 55-300 mm, jota tietysti piti heti testata:

  

  

  
  

20 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja kivoja kuvakulmia :) Iloisia kuvaushetkiä uuden putken kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tätä pitkää putkea voi parhaiten hyödyntää yksityiskohtakuvissa. Tulee automaattisesti hillitty (epätarkka) tausta. Vielä kun rupeis rohkeammin rajaamaan kuvia, niin...

   Poista
 2. Hienot kuvat. Mä sitten niin tykkään tuosta sun sammarikärrystä, se on tosi kähee:) Kuvaamisessa olen ihan noviisi, enkä tajua moisten putkien päälle mitään. Uuden kameran tilasin ja katsotaan, josko sen innostamana lähtisin kurssillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sammarikärry toimii! Onneks en heittänny vanhoja kottiksia kaatopaikkakuormaan. Rupes aivoissa raksuttaan, että mites näitä vois kierrättää.

   Perusasetuksilla mäkin kuule kuvaan. Ei se tekniikka (pelkästään), vaan tunne ja sydän sanoo mitä ja miten. Mee vaan kurssille. Siellä on kiva vaihtaa ajatuksia ja saa ihan uusia kuvakulmaideoita.

   Poista
 3. Hyvin onnistui. Tykkään erityisesti tuosta polkupyörä-kuvasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polkupyörä oli menossa kaatikselle, kun pelastin sen naapurin siirtolavalta. Väri on ruosteisen vihree, sointuu kesät talvet puutarhaan.

   Poista
 4. Kottarit ovat mainiot, samoin tuo iki-ihana polkupyörä! (Tykkäänkö hieman vanhasta ja ruostuneesta? Tykkäänkö nimenomaan käyttöesineistä? Tykkäänkö?)

  Hienoja kuvia olet "harjoitellut". Ja harjoitus tekee metsurin, kuten eräs puutarhatuttavani on laittamattomasti todennut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäät!!! Joo, niin minäkin. Nykysin kattelee kaikkea poisheitettävää silläsilmällä, että voisko sitä vielä hyödyntää pihalla tai jossain. Usein pystyy, kun vähän tuunailee.

   Harjoitellaan oikein ahkerasti!

   Poista
 5. Hienoja kuvia !
  Kävin äsken kuuntelemassa nuo ed. postausten laulut ja viedeot, ne vasta upeita olivatkin.. Kuvat sopivat niin nappiin niihin tunnelmiin. Kiitos kun laitoit niitä myös tänne meidän lukijoiden iloksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan mieheni kanssa ilosia, kun löytyy kuuntelijoita, katselijoita ja tykkääjiä. Kiitti!

   Poista
 6. Oijoi, onnea uudelle putkelle! Tunnelmaisia kuvia oletkin sillä jo saanut, eivät tosiaan menneet eurot hukkaan.

  Mullakin on joulupukille toiveena uusi putkonen, jännittää että kuinka käy. Onko tuo leppoisa puutarhatonttu jossain tekemisissä jp:n kanssa, voisiko hänen kauttaan lähettää asiasta erityisterveiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäpä välitän putkitoiveesi meidän T. Ontulle. Jäähän odotteleen jp:tä ja joulua ja putkosta.

   Jännää tässä pitkässä putkessa on se, että tarvii mennä KAUKAKSI, kun haluaa ottaa lähikuvan, hih.

   Poista
 7. Hienoja kuvia.
  Ostitko putken oikesta vai nettikaupasta?

  Tämä kysymys kuuluu sarjaan "Oikea koira vai mäyräkoira?"

  :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih hih, leikkikaupasta eiku nettikaupasta. Helpompi tehdä tilauksia netistä, kun jonottaa oikeassa kaupassa, johon se tilataan sieltä nettikaupasta.

   Poista
 8. Nyt on kyllä Nettimartan harjoitukset menneet aivan mahtavan hienosti. Upeita testikuvia. Aiemminmainittuihin lisäisin vielä, että sormustinkukka näyttää upealta.

  Mul on vuosikausia ollut tuollainen pitkä putki, jolla aikoinaan otin paljonkin luontoaiheisia kuvia. Nykyään tuntuu, että pokkari on helpommin kaivettavissa esiin. Pokkarilla kuvaan korut ja sisäkuvat, ulkona järkkäri on parempi, jos ottaa etäältä kuvan. Mulla on sigman putki, ja sillä pystyy kuvaamaan melko hyvin vaikka kärpäsen kukalta, menemättä liian likelle. Eli jonkinnäköinen makrokuvaus siinä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sormustinkukat ovat upeita. Mulla on niitä vaikka minkä värisenä ja huomasin kuvanneeni tuon kaikista yleisimmän värin. Höh.

   Pokkaria minäkin reissuissa pidän mukanani ja vaikka marttailloissa. Kevyt kantaa ja siinä on laajakulma. Saa hyvin ryhmäkuvat otettua. Rajaan ja muokkaan kuvat kuvankäsittelyohjelmalla eli ikivanhalla Photoshopilla. Joo, minusta noissa "lähikuvissa" on kivaa nuo lähes yksväriset tausta.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitti! Kuvaaminen on tosi mukava ja jopa hyödyllinen harrastus. Hyödyllinen siinä mielessä, että monta asiaa voi palauttaa mieleen vuosien takaa, kun katselee valokuvia.

   Poista
 10. Ihania kuvia. Mulla on vielä hakusessa blogin kuvien laitto. Millätavalla laitat kuvat näin kivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kuvat ovat 200 px leveitä. Katso Ulkoasusta kuinka leveä kirjoitustilasi on, että kolme kuvaa mahtuu rinnakkain.

   Lisään kaikki kuvat kerralla. Napsautan ekaa kuvaa ja vaihdan sen rivityksen Vasemmalla, sitten kun kursori vilkkuu kuvan oikealla puolella painan välilyöntinäppäintä ja sen jälkeen Delete niin monta kertaa, että kuva nousee ylös. Jne. Saatko onnistumaan?

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...