torstai 12. heinäkuuta 2012

Iloa silmälle

Samaiselta kirpparireissulta, josta tarttui mukaani bambit ja peltisoikko, löytyi myös tämä laukku. Vanhaan pieneen kapsäkkiin oli maalattu öljyvärein sakset ja koristekuvioita. Pakkohan tämä oli ostaa. Vai mitä? Meikämarttahan ei ole suorastaan käsityöihminen (siis todellakaan en ole), mutta laukku oli puhutteleva ja taiten tehty. Aion käyttää tätä käsilaukkuna.

Blue sarah -verenpisarat kukkivat. Ovat talon pohjoispuolella lipan alla, joten saavat vissiin valoa liian vähän ja kukinta ei ole runsasta. Kauniita kyllä ovat punaista tiiliseinää vasten.

Kasvulassa kurkut tuottavat satoa runsaasti. Elämäni ekan kerran kokeilin kurkkujen kasvatusta ja niiden helppous ylitti kaikki odotukseni. Vettä ja varkaiden nyppimistä ja välillä kieputtaa latvaa tukilangan ympärille. Siinäpä se. Kurkut maistuvat todella hyvälle, eivätkä ole yhtään vetisiä.

Toivottavasti näistä puutarhuri(ni) Hennan tauluista saa paremmin selvää, kun aikaisemmin julkaisemani kuva oli pieni. Niin, ja niitä mäyräkoirataulujahan me kaikki varmaan odotamme...

16 kommenttia:

  1. Nuo taulut on todella hauskoja, on se upeeta kuinka joiltakin löytyy taitoa tehdä jotain erilaista, omanlaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella samaa mieltä kanssasi. Olen yrittänyt kannustaa Hennaa jatkamaan maalausta. Hän on monitaitoinen nainen.

      Poista
  2. Onpa todella hieno laukku ja myöskin nuo taulut! Ihanan omaleimaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just tämmösiin hauskoihin juttuihin mun silmäni tarttuu. Näissä on ilo ja hyöty samassa hankinnassa.

      Poista
  3. Vau, upea löytö tuo saksilaukku! Ja komealta näyttää kaikki kasvitkin. Lämpöä on ollut, mutta kosteaa, niin kukat kukkivat kauemmin. Helteellä vaatisivat kovastipaljon enemmän kastelua ja siinä me olemme onnettomia täällä. Jos nyt sentään välillä vähän aurinkokin pilkottaisi, niin olisin tyytyväinen.

    Ja nuo taulut ovat kyllä hauskoja! Kelpais mullekin! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi saksilaukku olis sulle ku nakutettu. Sä kun oot tommonen ahkera kässäihminen. Huono kastelija minäkin olen. Alussa annan vettä, mutta sitten saavat tulla toimeen omillansa, paitti tietysti purkkissa oleville loiskautan kannullisen. Sataa lotuuttannu on täälläkin pihapiirissä. Mä kyl oikein toivoin sadetta, kun maa parkui kuivuuttaan ja mun pitäis siirtää vielä muutamia kasveja. Toivotaan kuitenkin aurinkoisia päiviä. Mä tykästyin noihin Hennan tauluihin heti kun näin. Katotaan josko hän saisi aikaan lisää eläinhahmoja.

      Poista
  4. Juu, mäykkytauluja odotellessa! Kivoja löytöjä olet tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löydöt olivat minunkin mielestäni huippukivoja. Mäykkytauluja odotellaan...

      Poista
  5. Kyllä onkin tosi upee käsilaukku! Aivan ihana. Olet kyllä löytänyt kirpputorien aarteen, kun näin ihania tavaroita löytyy. Taidanpa tulla teille päin ostoksille.Tuo verenpisara on myös tosi nätti ja harvoin nähtävät värit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi aarteet on löytyneet meidän molempien ex-kotikaupungista. Mut ei se estä sua tulemasta tännekin päin shoppaileen. Mä tykästyin kans tohon siniseen väriin.

      Poista
  6. 1. Hieno laukku.
    2. Upeita verenpisaroita.
    3. Rohkaisevia uutisia myöskin ensimmäistä kertaa kurkkua kasvattavalle.
    4. Erittäin hauskoja tauluja!

    Tykkäsin kovasti postauksestasi, kiitos Nettimatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiäkkö kuule, että mä tuun aina niin mahottoman iloseks, kun joku tykkää mun jutuistani. Kiitti itsellesi!

      Poista
    2. Kiitti sulle, että tulit iloiseksi kiitoksestani, jossa kiitin iloiseksi tulemistani. Että kii-tos ja tiks lukkoon ;)

      Poista
  7. Täällä päin ei kirpputoreilta löydy kuin vanhaa Roinaa, siis isolla ärrällä. No ehkä joskus jotain pientä kivaa, mutta harvoin. Tosi mainion löydön olitkin tehnyt. Noi sakset näyttää siltä kuin ne olisi liimattu siihen laukkuun eikä maalattu. Ihana!

    Verenpisara on kans yks mun suosikkikukkani, mut en oo kyllä tuon väristä edes nähnyt ikinä. Ja joskus aikoinaan kun meillä vielä oli tomaattiteltta elikkäs kasvihuone, oli meilläkin siellä kurkkua. Juu, aika helppohoitoisia olivat, muistaakseni ;)

    Ja noi taulut nyt vaan on ihan just niin upeita kun ajattelinkin niiden olevan siinä toisessa postatuksessa. Toivottavasti taiteilijalle ei tuu liikaa paineita, ettei into sammu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirpparit on kivoja, mutta usein kyllä on just noin kun sanot, että Roinaa on hyllyt väärällään ja viäl ylihinnoteltua. Mä käyn nykysin harvakseen kirppiksillä ja sillon yritän ettiä sopivia asioita puutarhaan. Omalla paikkakunnalla on kiva pikkukirppis ja eilen löysin sieltä vanhat puutarhatuolit, niistä tulee postaus jossain vaiheessa. Äly kivat. Harmi, kun teilpäin ei oo mukavaa kirppistä. Sakset on tehty ölyvärimaalauksena. Meillä on ton saman tekijän/taiteiljan taulu, jossa on lehmä ja kissa.

      Verenpisarat on kans mun suosikkeja, kuten pelakuut. Toi sininen on uudehko väri. Kattelin sitä jo viime vuonna. Kurkut oli tosiaan helppoja, ihan turhaan pelkäsin. Henna on juureva tyttö, joten kunhan saa puutarhaopintosa suoritettua, voi riittää aikaa myös taulujen tekemiselle.

      Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...