perjantai 27. heinäkuuta 2012

Essu

  

Tein erinomaisen hankinnan: ESSU. Essu on tehty kierrätysfarkuista ja ostopaikka kirppis. Nyt on helppo kuljettaa mukana kännykkä, avaimet ja työkaluja, kun on taskuja joka koossa. Miksi muuten naisten housuissa ei ole aina taskuja? 

27 kommenttia:

  1. Vau! Näyttääpä kivalta! Minäkin olen muuten ihmetellyt nykyisin näitä housuja ja hameita, joissa ei ole lainkaan taskuja. Itse olen aina inhonnut taskujen ompelua kyllä, mutta pakottanut itseni niin tekemään, kun ovat ne niin käytännölliset olemassa kuitenkin. Ehkä niihin tuhraantuu ompelussa liikaa aikaa? Tehokkuusajattelu kun on huipussaan nykyään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se varmaan on, että taskun tekeminen on kallista ja aikaaviepää. Nyt muistan tarkistaa, että housuissa on taskut. Mut tän essun taskuissa kulkee kaikenmoista, narut, sakset ja roskat, hih.

      Poista
  2. Kiva essu!

    Esiliinat ovat hävinneet melkein sukupuuttoon nykyelämästä. Mummulla oli aina esiliina päällä, aamusta iltaan. Kauppaan lähtiessä laittoi essun naulaan ja heti palattuaan laittoi essun takaisin päälle. Minäkin ompelin pikkutyttönä itselleni essun mamman avustuksella. Punaisen tietysti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli munkin mummuilla aina essu. Semmonen ihan suojavaate, missä oli leveet olkaimet. Ruudullista kangasta. Oma äiti käytti pikkuessua 60-luvulla hameen suojana. Sekin tapa on jo jäänyt.

      Koulussa (pakko)omeltiin essu. On vieläkin tallessa, mut hieman naftin kokonen, kun olen "kasvanut".

      Poista
  3. No sanos muuta... koska taskuja ei aina ole, virkkasin pienen pussukan johon mahtuu avain ja kännykkä. Käytetään lähinnä koiran ulkoituksessa silloin kun on taskuton asu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pussukka on kätevä. Mullakin on semmonen, mutta se heiluu kurjasti tiellä, kun kumartuu alas.

      Poista
  4. Komia essu ja kivoja kuvia blogissasi. Vihdoinkin Vuodatus toimii, niin löysin uuden blogisikin. Piti myös minun tänne siirtyä, koska alkoi tulla vieroitusoireita bloggaamattomuudesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloo! Vuodatukseen jäivät 1,5 vuoden tarinat ja kuvat. Kyllä harmittaa. Mutta ei auta jäädä suremaan, vaan uutta kohti kipinkapin.

      Vierotusoireet, hui, äkkiä bloggaamaan, hih.

      Poista
  5. Hauska essu, tosi kiva! Essu olisikin tosi kätevä asuste, ei tarvitsisi aina etsiä asioita pöydän kulmilta ja laatikon pohjilta ja laukkujen uumenista. Kyllähän sitä naiseläjä tarvitsee päivän mittaan kaikenlaista, nenäliinasta huulirasvaan ja avaimesta taulutietokoneeseen. Ehkä siinä all around -essussa voisi olla pari taskua selkäpuolellekin, niin saisi ne painavammat asiat (kuten läppärin ja puutarhakirjat) sinne? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää essu on nätti ja käytännöllinen, mikä tuntuu olevan vähän vaikea yhdistelmä, vähän niiku hyvä ja halpa. Hih.

      All around -essu! Pannaanko suunnitelukisa pystyyn? ;) Olispa kyllä makosaa heilauttaa selkäpuolelta iPad syliin ja katsoa mitä blogikamuille kuuluu tai etsiä tietoa jostain kasvista. Siinä tulis arvokas lepohetki ja ilo samalla hoidettua. Pitäskö vielä olla juomapullolle tai termarille paikka?

      Poista
    2. Nätti ja käytännöllinen, ne ei tosiaan kovin usein asu samassa asiassa, mutta nyt natsasi :)

      Osallistuisin suunnittelukisaan, jos osaisin suunnitella vaatteita, nyt tyydyn vaan heittelemään ideoita, heh. Ilman muuta paikka termarille/ juomapullolle, kelistä riippuen voi sitten valita juomansa laadun. Mukana pitäisi kulkea myös pieni kompostiroskispussi, jonne voisi taltioida kierroksella nypityt kuivat kukat ja jonka voisi tyhjentää kätevästi kippaamalla. Joo, ja aurinkolasitasku, sisältä kovetettu.

      Poista
    3. Noin on kaikki t-o-s-i tarpeellisia ja lisäks kamera. Se vois olla jotenkin sisäänrakennettu taskuun, että siitä vaan napsis ohimennen kuvia. Mitä vielä?

      Poista
    4. Hehee, ilman muuta sisäänrakennettu kamera! Ja koko komeus pitäisi olla äkkiä suojattavissa sateelta, eli helmassa olisi rullalla ohut, läpinäkyvä sadeviitta. Ja ihan suuren suuri unelmani olisi, jos joku keksisi silmälasilipan. Joo, semmoisen tennislippiksen, jossa lippa olisi eteentaittuva, omilla vahvuuksilla hiottu lasi. Ei tarvitsisi roikottaa linssejä nenällä ja korvien takana, kun kykkii pensaikossa, ja jatkuvasti nostella niitä paikalleen, vaan naama saisi levätä aina puutarhaillessa ;D

      Meneekö jo yli?

      Poista
    5. Ei tiätystikään mee yli, kaikki tuiki tarpeellisiä. Miäs kyllä sano, että tää meijän essu alkaa kuulsotaa Suomen Armeijan Salaiselta Aseelta. Olis kyllä näky, ku Suomen Armeija, ei siis marssisi vatsallaan, vaan essun helmat hulmuten. Siinä vois vihulainen hirasta kerran jos toisenkin silmiään. ;D

      Sit kyl siinä pitäs olla pieni taitettava jakkara. Vois kato lehvähtää, kerää marjoja istualtaan yms.

      Poista
    6. Hehehhee, SASA! Ja jakkara on ehdoton.

      Poista
  6. Näppärä essu! Minä käytän puutarhatöissä Snickersin työhousuja. Taskuja riittää ja reisitaskussa on kännykällekin oma paikkansa. Näin kesäaikaan kuitenkin välillä lenkillä taskuttomat housut harmittavat, kun sitten ei ole avaimille ja kännykälle paikkaa, kun ei takkiakaan tarvita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeet työhousut oliskin parhaat. Mut mulla on vaan tämmösiä lurpsahtaneita ja koin syömiä salihousuja (kasarit) ja muita virttyneitä housukappaleita käytössä. Harakatkin mulle nauraa. Mut ehkä vielä joskus ostan Snickersin työhousut. Tyylikkäät ja käytännölliset.

      Mut arvaa mitä mun kans tekis mieli? Lappufarkkuhaalareita. En oo semmosia nähny enää vuoskymmeniin. Pitäskö lähtee Amerikkaan. Siäl niitä näyttäis olevan. Ainaskin elokuvissa. :D

      Poista
  7. Kiitos Kaisa ihastuttavista blogikuvista ja kirjoituksista. Kiitokset Esalle kauniista musiikista.Ollaan kuunneltu ahkerasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Tiina ja perhe! Esa on mielissään, voi että, kun te ootte ihania.

      Poista
  8. Essuihmiset ovat aivan katoavaa kansanperinnettä. Enkä kyllä mitenkään ymmärrä, miksi. Essuhan on maailman kätsäköin kapine! Keittiökäyttöön minulla on... hetkinen, tuota, olisiko viisi erilaista sekä puutarhakäyttöön yksi iso ja yksi pieni. Aivan mahtavia hyötyvaatteita. Ja kun Geraniumin kanssa ideoimanne essut tulevat tuotantoon, ostan niitäkin pari. Kuulostivat vallan verrattomilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän yhdistyksen martoilla on aina essut, kun laitetaan ruokaa tai tarjoillaan. Ollaan suunnittelemassa yhtenäistä perusessua, oltais sitten samannäköisiä tilaisuuksissa.

      Oi, sulla onkin useita essuja. Teepä juttu? Mä olen tähän omaani nyt vallan ihastunnu, on hurjan käytännöllinen. Joo, eiköhän me Geraniumin kanssa saada tämä monitoimiessu pian tuotantoon, hih.

      Poista
  9. Taisinpa saada essustasi idean! Sait puhuttua, siirryin bloggeriin, http://vekki.blogspot.com Katsotaan mitä syntyy. Toivottavasti kaikki blogiystävätkin löytävät sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät ideat kannattaa hyödyntää ja jalostaa omantyylisiksi. Laitoin sut Vaihtuviin helmiin, joten tätäkin kautta joku varmasti katsoo blogiasi ja oletan, että olet vanhaan blogiisi linkittänyt tämän uuden. Tervetuloa Bloggeriin!

      Poista
  10. Hieno ja kätevän oloinen essu! Mulla on ollut liian pitkään suunnitelmissa tehdä sellainen ainakin 10 taskun essu tai vastaava, siitä olisi ihan älyttömästi hyötyä tuolla pihalla kömpiessä :) Nyt sain tuosta sinun essustasi sellaiset inspiraationpuuskat, että pitää vissiin alkaa penkomaan jämäkangasjemmoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan tartut sitten toimeen ja tehä mutaset 10-taskun-essun. Mä ihmettelen kuinka mä olen tullut toimeenkaan ilman tätä essua. Aivan pistämätön.

      Poista
  11. Voi miten ihania kuvia on taas blogisi pullollaan :) Olen niitä ennenkin ihaillut... sinulla on taito hyppysissä kuvauksenKIN suhteen!
    Kiva kun laitoit kuvan myös essustasi.

    Jaana Patinaputiikista

    VastaaPoista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...