sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Keväthajatelmia

Nyt on meikämartalla totiset paikat. Ei jaksa, ei kykene. Olen uponnut tenttiputkeen ja putken päässä ei näy valoa. Matikan derivaatat ja differentiaalit vievät minulta hengen. Heitin kirjat nurkaan. Kun ei ymmärrä, niin ei ymmärrä. Koe on keskiviikkona. Olkoon!


Tänään tarkeni olla pihalla. Peikonpähkinäpensas on selvinnyt talvesta. 
Luultavasti sen kohtaloksi koituu meidän Tuisku.


Kliivia on kestokukkija, sisällä.


Näin käy, kun ei ole ymmärrystä peittää puusaaveja syksyllä. Murrrkele!


Tuisku Tehosilppuri toiminnassa.
Mitä tehdä koiralle, joka puree ja pilkkoo kaikki, siis aivan kaikki, pensaat?

34 kommenttia:

 1. Ohhoh Tuiskun jaws-hammaskalustoa! Oliskohan pojalla uhmaikä...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirvittää ihan tuo kaiken järsiminen, kun en tiedä onko puskat myrkyllisiä vai ei. Täytyy ryhtyä googlettamaan ja siirtää myrkylliset (toivottavasti ei ole) pensaat etupihalle.

   Poista
 2. Tuiskulla on kieltämättä asennetta! Ehkä se voi kuitenkin nakertaa noita kanukoita; eivätkös nuorten versojen värit ole niitä kauneimpia? Jos saisit tehdyksi Tuiskun kanssa diilin, että järsisi vain vanhimpia?

  Ihana tuo sun pähkinä. Laita siihen koira-aitaus ympärille (ja aitaan vaikka joku köynnös kasvamaan). Tuisku: EI.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peikonpähkinän ympärille täytyy tosiaan virittää kana- tai koiraverkkoa. Pikkuhammas kävi jo nakertamassa pensasta, mutta onneks satuin hollille: EI. Mut ei voi aina olla kyttäämässä ja seuraamassa pihalla, mitä se suloinen riiviö hommii.

   Poista
 3. Voihan riiviö, mitkä purimet!
  Tsemppiä kovasti tenttiisi, laita kirja yöpöydälle niin imeytyy tieto siitä suoraan aivoihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eik ookin julmetut hampaat!

   Hah hah haa, oliskin noin, että tieto hyppäis, kuin kirput, päähän kirjasta. Yöpöydällä on puutarhalehtiä ja Sailan puutarhakirja ja muuta mukavaa luettavaa. Oikkeesti ja aidosti ahistaa toi matikka. Laskut ei oo edes vaiketa, mut mä en vaan osaa niitä. Huoks. Ei pitäs vanhan lähtee syyhyymättä saunaan tai siis kouluun. :D

   Poista
 4. Iiihana koirakuva, nimenomaan tuo ilme ja intensiivinen ote, ei niinkään se teko itsessään :) Olisi kiva tietää, miten saat tuon harrasteen kuriin, niin ehkä saisin siitä oppia sille, miten pitää aikuinen uudistulokas Sulo poissa kukkapenkeistä ruopimasta sekä kantamasta kiviä pois koivujen juurelta. Haluaisin myös tietää, miten hänen valtava linnunhaukuntaviettinsä saataisiin aisoihin, kas kesä tulossa ja lintua ilmassa tuhkatiheään... Nettimarttaa mukaillen, murrkele :D

  Tänään nypin kasvarissa aikaa viettäneitä orvokkeja ja heitin kuihtuneet kukat maahan. Sulo söi ne kaikki.

  Peikonpähkinäsi on viehättävä. Oih. Ja matikalle viitataan kintaalla, suoritetaan se kurssi sitten, kun planeettojen asennot on oikeat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo ja Tuisku oliskin sitten oikee Tehokaksikko puutarhaan. Ei olis yhtään kasvia pystyssä, eikä yhtään kiveä kääntämättä. :D

   Hankalaksi tässä tekee se, että Tuisku on yliherkkä. Ollut pennusta saakka. Siltä pääsee heti pissa, kun se ilostuu tai pahastuu ja sitten se heittäytyy selälleen. Meilläkin haukutaan linnuille, tulipa äänet tellistä tai luonnosta. Oon yrittänny siedättää ja soitan linutääni CD:tä. Välillä onnaa ja välillä ei. Mä en osaa olla johdonmukanen ja jämäkkä. Huoks. Hih, onks Sulo vegaani?   Poista
 5. Ohoh, Tuiskulla on tuota jyrsäävää kalustoo ihan kiitettävästi. Nyt saisi Tuisku vaan olla keskittymättä sun pensaisiis:) Kyllä se matikka läpi menee. Mutta hei NettiMartta, kyl sää tarviit niittä derivaattoja, ihan varmaan, kun ne ovat inssien työkaluja. Eikös susta pitäisi inssi tullakin? Terveisii M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja-Leena, juu, insinöörit tarvitsevat to-del-la-kin derivaattoja ja matikanlehtori on varmaan epätoivonen, kun ryhmässä on tömmönen tumppu. Mitenkähän minusta tuntuu ettei minusta tulee isona inssiä... Oikeesti, minulla ei ole pienintä aikomustakaan pyrkiä semmoisiin töihin, joissa tarvitaan lasku- ja päättelytaitoja. Vahvuuteni on neuvonnassa ja opastuksessa.

   Poista
 6. Kolinapurkki on kyllä toiminut meillä tosi hyvin sopimattoman toiminnan kitkemisessä :D Tuhjään tölkkiin kiviä ja teipillä umpeen. Kolisee just niin ärsyttävästi, että sillä kun heittää viereen roikaleen järsiessä puskaa, niin aika nopeesti hän varmaan oppii, ettei kannata ryhtyä touhuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tota täytyy kokeilla. Myrsky uskoo kohtuudella, kun sille sanoo sisälle, niin se tietää, että nyt on tosi kysymyksessä ja hommat seis. Tuisku on pieni hupsu, ehkä mä heilutan kolinapurkkia portailla, niin se ei järkytä liikaa. Kiitti vinkistä!

   Poista
 7. Kyllä se matikkaki vielä aukeaa, sinähän olet fiksu tyttö(jaa, sitä alettiin tytöttelemään) :) Eikö Tuiskulla jää joskus sopivan pitunen tikku poikittain kitalakeen? Se on vähän kivulias ja hankala tilanne (kokemusta on)?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä jo kerran jäi tikku Tuiskun kitalakeen, onneksi oli pehmyttä lajia ja lähti taivuttamalla pois. Toinen koira ei kaiva eikä järsi ollenkaan.

   En ole fiksu tyttö ollenkaan. Jos olisin, minun ei tarvitsisi nyt opiskella...

   Poista
 8. Enollani oli aikoinaan mäyris ja opin silloin, että ne ovat tehokkaita kaikessa mihin ryhtyvät:)

  Tsemppiä ja menestystä tenttiputken kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäyrikset ovat tehokkaan symppiksiä.

   Kiitti! Uusintaan menee matikka ja tuotannon logistiikka. Niissä kun pitää oikeesti tietää ja osata. :)

   Poista
 9. No, on asiassa se hyvä puoli, että sinun ei tarvitse sijoittaa oksasilppuriin! ;O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku on kyllä puuhakkaan hellyttävä, mutta ei tarttis ihan kaikkia puskia tasata. Saan kohtauksen, jos peikonpähkinäni silputaan.

   Poista
 10. Tuo peikonpähkinä on ihana. Menestyisiköhän meillä?
  Matikka on se hankalain osio inssiksi opiskellessa, kertoi aikoinaan esikoinen ja myöhemmin myös vävy... Et ole yksin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan III-vyöhykkeellä ja hyvin on pärjänny. Kokeile. On niin hauska käkkyräinen ja antaa siten kivan vänkyrän meiningin pihalle. Ei oo viivasuoraa, hih.

   Poista
 11. Peikonpähkinäpensas on lumoavan kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittävä puska. Siihen tulee välillä suoria oksia, jotka täytyy heti poistaa.

   Poista
 12. Onpa hienoo, jos sait peikonpähkinän talvehtimaan. Ja tehosilppuri oli meilläkin. Kuljin perässä ja kielsin ja kielsin ja kielsin, joka kerran toppasin jonkun luvallisen lelun suuhun. LOPPUI! Kun multa oli mennyt hermot sata kertaa. Toinen ongelma oli jatkuva kaivaminen, joka paikassa ja tehokkaasti. Sain senkin loppumaan, kun vartioin vieressä. Eli onnea vaan taistoon!

  Matikkaa ei ole mahdutettu myöskään meitsin älykkyysosamäärään. Miten siitä voi joku tykätä! Ei kun taistelemaan, ota pari siideriä ja sitten yritä, voi auttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kytätä ja kieltää. Yhtään ei voi korottaa ääntä, kun Tuisku kellahtaa heti selälleen ja pissii. Herkkis. Vaihtokauppaa voisin kokeilla.

   Hautaan peikonpähkinään hankeen talveksi.

   Hih hih, vai siiderin voimalla menis tieto päähän. Mun tapauksessa vois olla, että loputkin ajatukset karisis ulos. Oikeesti mua hävettää tää osaamattomuus.

   Poista
 13. Tsemppiä kokeeseen! Jospa se kuitenkin läpi menisi.:)

  Meillä ei peikonpähkinä aikoinaan menestynyt. Toisena talvena paleltui. Nätti se olisi. Voisi joskus vielä kokeilla johonkin toiseen paikkaan.:)

  Olo tuntuu kauhean vetämättömältä, kun ei vielä pääse edes pihatöihin. Maata on jo kuitenkin paljon näkyvissä. Kunhan kuivahtaa, niin eiköhän se vireystasokin nouse.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pelkäsin, että peikonpähkinä ei viihdy, kun maa on tiivistä ja savista, mut toistaiseksi kasvaa. Luulen, että se kunnollinen talvisuojaus (lumikerros) on a ja o. Kokeile ihmeessä. Mielestäni eivät ole nykyisin edes kovin hintavia.

   Joo, toivotaan pihojen kuivumista ja meillä ainakin pääsee ekana keräämään hirmuisesti risuja.

   Poista
 14. Ois kätsyä jos koiran voisi halutessaan käskyttää katkomaan oksia :) Tuisku näyttää tosi tehokkaalta.

  Minulla on seinän vierestä vähän sulanut lumi ja sieltä löytyy jotain mehikasvia. Sellaista joka on tosi kiva koiran napata suuhunsa ja sitten sitä heitellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku on liiankin tehokas. Tuskin on kovin terveellinen harrastus, kun oksa voi jäädä kitalakeen tai muuta kauheeta tapahtua. Kuhan nyt päästään ulkoileen enemmän, niin täytyy kieltää ja keksiä muita huvituksia. Mulla ei muuten ole yhtään puskaa pihalla.

   Poista
 15. Toivottavasti selviät kaikista koitoksista ja Tuisku Tehosilppuri siirtyisi vaikka niihin palloihin. Ehkä lumi on jo niitä paljastanutkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtään palloa ei ole vielä löytynyt. Onkohan ne joutuneet siihen avaruuden mustaan aukkoon. :)

   Poista
 16. Voi, mä ymmärrän sua! Itse jouduin aikoinaan lukemaan ulkoa noita laskua ja pääsin nipinnapin tentistä läpi. Toki sulla on matikas vielä enempi ja syvemmälle meneviä juttuja kuin mulla oli. Toivon sulle jaksamista ja pelimannihenkeä! Huumorilla loput. Vai tuollainen tehosilppuri teillä on! Pitäisiköhän sitä viedä välillä metsäreissulle, saisi väsyksiin saakka järsiä. Ikäkin varmasti tulee tasaoittamaan...puutarhaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tästä aiheesta ollaan puristettu aikaisemminkin iloa/murhetta. Mä en vaan tajuu! Kokeet oli helpot, mutta kun äly ei riitä ja muisti ei pelaa eli olisin muistanut (ilman ymmärrystä) kuinka lasku suoritetaan teknisesti. Huoks. Kui voi ihminen olla näin tyhmä. Mä hämmästelen suuresti! Mä alennan insinöörien älykkyystasoa, hah hah haa. Onneks pääsykokeita kait kiristetään, ettei munlaiset pilipalimartat enää pääse sotkeen systeemeitä. Pelimannihengellä mennään!

   Tuisku varmaan sekois mettässä, kun olis niin paljon järsittävää. :D

   Mulla on muuten eka lause kirjotettuna sun kirjastas...

   Poista
 17. Tuisku kyllä näyttää todella tehosilppurilta. Onko se jossain vaiheessa saanut syödäkseen ja katkottavaksi oksia? Minulle nimittäin kerrottiin, ettei koiralle saa antaa mitään sellaista syötäväksi, jonka se voi sitten myöhemmin yhdistää johonkin toiseen ei sallittuun tavaraa. Esim. ei vanhoja kenkiä, kun ei koira ymmärrä eroa uusiin, eikä sukkia tms. Taitaa olla sama juttu risujen kanssa. Ei tajua pieni Tuisku, että pensaat ovat asia erikseen....toivottavasti keksitte jotain muuta kivaa ja tsemppiä kokeeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole saanut oksia, tumppuja eikä kenkiä. Kengät on tosin saaneet olla rauhassa molemmilta koirilta. Tuisku kiskoo pihalla aivan kaikkea kasvillisuutta. Näin talvella siitä ei oo haittaa, mutta kesällä juttu on ihan toinen. Mun tarvii kulkee sen vieressä ja kieltää ja kieltää ja...

   Kiitti tsempeistä!

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...