maanantai 10. kesäkuuta 2013

Sumua, pilvenpallukoita ja omakustannekirjailijapaja

Sakea sumu on hiipinyt pelloille tänä aamuna. Toivottavasti tänään sataa, ainakin on sen verran viileää, että pääsen kärräämään komposteja tyhjäksi. Rikkakasveja pitää kuokkia ja käännellä kukkapenkkien ruohotuppaisia reunuksia. Ja onhan niitä oksia ja risujakin vielä kerättäväksi asti puunkaadon jäljiltä. Ei käy aika pitkäksi...

Ensimmäiset kesäkurssien deadlinet selätetty, eli kirjat luettu ja esseet lähetetty. Monen monta tehtävää vielä jäljellä, mutta onneksi niissä ei ole tarkkoja palautuspäiviä, vaan voin tehdä niitä ajan kanssa.

Olen menossa elokuussa omakustannekirjailijapajalle. Varsinkin toisen päivän Kustannusklinikka kiinnostaa. Jospa sieltä saan hyviä vinkkejä ja ohjeita taittoon, ja onhan se mukava tavata (toivottavasti) samanhenkisiä kirjoittajia.

Nämä kuvat olen ottanut eilen, sunnuntaina, kun olimme lenkuroimassa koirien kanssa. Pilvenpallukat saavat minut aina innostumaan. On tämä suvi vaan niin kaunista.

18 kommenttia:

 1. Kauniina alkaa uusi viikko siellä ainakin, enkä voi valittaa omasta aamustanikaan, joskaan kukkasia ei näy.
  Tutustuin antamastasi klinkistä Omakustannekirjailijapajaan. Se kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hopi hop, lähdet Omakustannepajalle saamaan neuvoja ja opastusta ja pääset julkaisemaan kirjoituksesi.

   Poista
 2. Pajan neuvot olisivat taatusti minulle hyväksi, mutta jotenkin ajatus kritiikin saamisesta kauhistuttaa. Niin hyvin on jo tullut ruoskittua itseään jokaisesta pienestäkin pilkun puutteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kritiikki vahvistaa, ensin siinä kyllä hajoo aivan palasiksi, mutta sitten vaan ehjätään. Sulla on rima korkealla, hyvä niin, mä menen riman alta ja olen siihen tyytyväinen. Parhaani yritän ja sillä sipuli. Virheistä oppii ja seuraavalla kerralla kirjottaa paremmin ja paremmin ja...

   Poista
 3. pilvikuvat mahtavia, kyl kelpaa koiruleita lenkityttää moisissa maisemissa. mukavaa, jos aimariikin innostuisi esimerkkisi voimasta tuosta kirjailijapajasta. täällä porisee tänään väripadat eli mukava päivä tiedossa minullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peltoalue on pienehkö, mutta onneksi taiva on korkealla. :)

   Mä kovasti tsemppaan kirjottajia uskaltamaan julkaisemaan, omaksi ja muitten iloksi. Painosmäärän ei tarvitse olla suuri ja kun tekee kaikki itse, ei kirjan myyntihintakaan ole korkea.

   Hyviä pataporinoita ja upeita lankoja sulle, Ilona!

   Poista
 4. Tiäätkö mitä? Minua harmittaa aina, kun näen näitä kauniita luontokuvia, enkä saa niitä klikkaamallakaan suuremmiksi. Ei tämmöinen ikäimmeinen näe tarpeeksi, vaikka kui tahtois. :) Onko olemassa joku kikka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tiedän, sori. Olen tarkotuksella ne pienentänyt, eivät sitten syö blogin kuvatilaa.

   Yks kikka olis tämä, edellyttää että sulla on hiiri:
   paina ctrl-näppäin alas ja pyöritä hiiren keskellä olevaa rullaa, nyt pitäis näytön suurentua ja kuvien näkyä kookaampina.

   Toimiiko?

   Poista
 5. Varmasti kiva juttu mennä tuohon pajaan. Hienoo. Kuvat on myös todella kesäisiä,kauniita. Kyllä sulla elää myös valokuvaaja, muistan niitä vanhojakin aikoja, jolloin voitit jonkun kilpailunkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, odotan innolla pajaa ja siellä näyttää olevan ammattitaitosta väkeä vetäjinä.

   Voittelin harvase kuukausi oman kaupungin kamerakerhon kilpailuja. Meillä oli aina ulkopuolinen asiantuntija, joka valkkas kuvat. Sillonhan mä otin pelkästään mv-kuvia ja kehitin ne itte labbiksessa. On mulla laitteet vieläkin tallessa.

   Poista
 6. Kaunis on Suomen suvi! Taitava valokuvaaja olet ja Kepposia voisi kyllä lukea lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos Mamma N! Kepposia kehitteillä, mutta tuskin saan kirjoitettua tänä vuonna, kun koulutehtäviä on niin paljon. Kerään idoita ja hauduttelen...

   Poista
 7. Pilvenpallukoita on tosiaan kiva tiirailla ja kuvailla. Tänään viimeksi ihastelin merkillisen muotoista jättipilveä, mutta auton ikkunasta, enkä siis päässyt kuvaamaan. Opiskelin joitakin vuosia sitten Oriveden opistossa kirjoittamista. Se oli kyllä aika rankkaa, mutta mielenkiintoista ja kehittävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taivas on ehtymätön taidenäyttely. Aina, noh ainakin melkein, kuvauksellinen.

   Ai sulla on kirjallinen koulutus. Upeeta! Opetin atk:ta pari vuotta sitten Oriveden opistolla yhdelle kurssille, eivät olleet kirjottajia. Lisäksi mulla on marttaystävä Orivedellä.

   Mulla ei ole kirjallista taustaa. Ryhdyin vain ykskaks kirjoittamaan pari vuotta sitten (ja sen huomaa). Kirjottaminen on mulle hauska harrastus ja vielä mukavemmaksi sen tekee, kun muutkin tykkää.

   Poista
 8. Oih, mulle tulin oikein pellonreunakaipuu ihanista kesäkuvistasi! Kyllä Suomen suvi on parhautta :)

  VastaaPoista
 9. Upeita kesäkuvia siellä. Minä olen lomalla tämän viikon. On kylmä, sataa, ukkostaa ja on hallanvaara. Harmittaa aurinkoihmistä täällä (monta viikoa kesti helle ennen tätä viikkoa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt äkkiä aurinkoa esille ettei lomas mee ihan palellessa.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...