keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Kukkeaa ja koristeellista


Eilen satoi vettä tynnyrit täyteen. 
Keli on suorastaan subtrooppinen.

Maksaruoho (Sedum)
Sain tämän maksaruohon Vekiltä, joka kertoi
että kanta on peräisin 1950-luvulta.

Valkosipuleissa on viehkot kiehkurat.
Vekki tiesi kertoa, että kun kiehkurat oikenevat
sipuli on kypsä ja nupusta saa uusia istutuskynsiä.
Lisäys:
Hyötykasviyhdistyksen ohjeet talvivalkosipulin kasvatukseen.


Rakastan kiviä.

22 kommenttia:

 1. Oi että kauniisti kukoistavat kukkasi. Minäkin keräilen soramontuilta noita pyöreitä kiviä - sillaisia lämpimiä ja erityisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivet puhuttelevat. Mulla on muutamia kiviaarteita. Yksi kivi varsinkin on seurannut muutosta muuttoon. Löysin sen kiven mökiltämme kuivuneen puron penkalta. Kuljimme isäni kanssa paljon metsissä ja tämä jäi viimeseksi yhteiseksi retkeksemme. Isäni kuoli yllättäin parin viikon päästä.

   Poista
 2. On taas loistoa kerrakseen, mikä on tuo kakkaroitten ja villiruusun välissä? Hyvin kiehtovan näkönen kukinto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni se on maksaruoholajike. Sain sen kaveriltani Vekiltä. Tarkistan häneltä nimen ja kirjoitan sen kuvan alle. Tätä on myös oranssisena ja kirvalehtisenä, jotka Vekki juuri hankki, joten eiköhän ne rantaudu pistokkaina minun pihaani parin vuoden kuluttua. ;D

   Poista
 3. Sää on tosiaan kuin tropiikissa olisi. Ei ihan minun mieleeni, kun on niin tukalaa eikä jaksa mitään tehdä. PS myös minä rakastan kiviä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukalaa on. Kärrään vastamäkeen puupöllikuormia. On kuuma jyryttää kumikkaat jalassa. Hiki tirskuu, niin ettei tahdo nähä mitään, kun rillit on huurussa.

   Juu, Vilma, sinä se vasta kiviä rakastatkin. Sulla on todella kaunis piha kiviasetelmineen.

   Poista
 4. Meillä ei eilen vielä satanut, mutta tälle päivälle lienee luvassa. Kasvimaan perkuu pahasti kesken.:( Tukahduttavan kuumaa on. Nurmikon leikkuukin otti eilen koville, vaikka lykättävät osuudet hoidin jo heti aamulla. Kasvimaalla ei pitkiä aikoja jaksanut kykkiä yhteen menoon.

  Valkosipulia minun pitää syksyllä laittaa maahan, kunhan tilaa tulee. Kiva tietää tuo kiehkurajuttu.:)

  Kiviä olla pitää. Ne tuovat istutuksiin luonnetta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teillä sataa, meinaan jos on kukkapenkit ja kasvimaat yhtä kuivia ku täällä, niin sade tulee enmmän kuin tarpeeseen. Mut nyt on tosiaan kosteeta ja kuumaa. Ei jaksa meikämartta enää pukata kottikärryjä, täytyy kehitellä kevyempiä hommia. Vois kaivaa maata. ;D

   Eiks ookin hauska juttu toi valkosipulin kiehkura. Sain vp-kynsiä Millanilta kirjekuorella ja mulla ei ole mitään kokemusta vp:sta. Hyvin ovat kasvaneet ja olen napsinut sipluja pataan mausteeksi.

   Totta, niin totta, kivet ovat oikeissa paikoissa komeita ja luonteikkaita. Meidän talon on kallion päällä ja koko alue on kivikkoista. Kun iskee lapion maahan niin siinä on joko kivi tai juuri. :)

   Poista
 5. Ihana kiehkura ! Ja muutkin kukkivat, oih, upeaa aikaa tämä suomen suvi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ookin viehko tuo kiehkura! Jänniä asioita piha täynnä, kun hoksaa katsoa.

   Poista
 6. Tervetuloa tänne etelään, meillä on vain vaivaiset 15 astetta, onneksi plussaa. :) Kukoistavan ihana puutarha, tykkään juhannusruusun jälkeen erittäin paljon tuosta punaisesta villiruususta, voisiko se olla nimeltään koiranruusu? Nuo luonnonruusut kasvavat ja kukkivat itsestään, eivät tarvi juurikaan mitään puutarhurintaitoja, pelkkä ihailu riittää. Luonto on loihtinut ruusujen kauneutta meille vihertumpeloillekin.
  Kivet ovat myös minun heikkouteni, muuttojen myötä osa on täytynyt perherauhan vuoksi hävittää, kaikki kun eivät ymmärrä kivien raahaamista asunnosta toiseen. Blogissanikin kirjoitin kerran kivistäni.
  On teillä kauheat helteet siellä, hyvä, että me ollaan täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas teillä kylmää. Tossa lämpötilassa jaksais jo pukata täysiä kottikärryjä. Mut, sais sitä kesällä vähän enemmän asteita olla. Meillä on VARJOSSA 27. Aurinkoon ei uskalla edes mennä, saati töitä viittiä tehdä.

   Jos oikein muistan, niin tuo punainen pelkistetty ruusu on nukkeruusu. Mehän ollaan sitten molemmat kivenpyörittäjiä. :)

   Poista
 7. Kivet ovat niin ihania, ettei kaikkein hienommat on laitettava lähelle, jotta niitä pääsee ihailemaan ja tarvittaessa myös vähän silittelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Me saadaan käydä naapurin soramontulta hakemassa kiviä, ne ei oo kyl pyöreitä, mutta niissä on paljon erilaisia sävyjä. Mies ei voi ymmärtää, kun kääntelen kiviä ja valkkaan kauneimpia. Mies saa oman kuormansa kasattua tuotapikaa. ;)

   Kiviterapiaa!

   Poista
 8. Voihan kiemurat, ne on tosi hauskat. Ja mäkin rakastan kiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvin ei tarvitse kukkia ollakseen mielenkiintoinen. Hullaannuin noihin valkosipulin taiteellisiin kiemuroihin.

   Meitä kiventykkääjiä on varmasti paaaaljon. :)

   Poista
 9. Toi pioni on ihan number one!! Kiviin ihastuminen on varmaan perinnöllistä. Minä rakastan kiviä ja tyttö ainakin pienen oli ihan haltioissaan erilaisista kivistä ja simpukankuorista. Nyt pitää nauttia hetki helteistä! helmikuussa sitten on taasikkeen ihan riittävän kylmää:) M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkissä pionissa on valtavat kukat. Kivien keräily on halpaa hupia.

   Kuule, M-L, meil on 30 astetta varjossa. Ulkona on niin kuuma ettei sinne voi edes mennä. Sääliks käy niitä ihmisiä, jotka joutuu paiskiin ruumillista työtä tässä helteessä. Mut yritän olla valittamatta, kun ei ne paukkuvat pakkasetkaan mieltä ylennä.

   Poista
 10. Valkosipulin kiekurasta ei saa vielä valmiita kynsiä, vaan siemeniä, joita täytyy vuosi kasvattaa, ennen varsinaista istutusta. (En ole koskaan kokeillut, lukenut vain ohjeita. Kynsistä kasvattaminen on helpompaa.)
  Itse napsin nuo kierkurat pois, koska epäilen, että siementen kasvattaminen vie kasvin voimia.
  Kauniita kukkai ja hyviä kuvia, ruusutkin jo kukassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti tiedoista, voikukka! Täytyy googlettaa tarkemmat ohjeet, kivahan olisi saada omia istutussipuleita. Siementen kasvattaminen varmasti syö kasvin voimia, totta.

   Meillä kukkii kaikki, ruusutkin. Pitää istuttaa lisäksi semmoisia kasveja, jotka kukkisivat syksyllä.

   Poista
 11. Ooh, mikä valkosipulikiehkura! Ensimmäistä kertaa elämässäni törmään moiseen ihanuuteen, ja heti alkoi tehdä mieli omaa kiehkurakasvia.

  Ihan ekaa kertaa en törmää kiveen, mutta jotenkin olet saanut ikuistettua kuvaan kiven perimmäisen olotilan, niin että alkoi tehdä niitäkin mieli :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ookin hurmis! En ole minäkään moista ennen nähnyt. Mä yritän siementää niitä, niin saat sitten, jos meinaan onnistuvat.

   Kih hih, varmalla jokunen kivi vielä mahtuu tuhansien kasvies joukkoon, kun oikein sovittelet. Kiitti!

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...