maanantai 24. kesäkuuta 2013

Linnunlaulupuu

Olemme kaadattaneet koinsyömiä tuomia alapihan Pikku Metsästä. Jokavuotinen kaljujen puiden katseleminen ei mieltä ylentänyt, ja koska tuomet olivat jo puolilahoja, niin saivat muuttua polttopuiksi. Istutan uusia puita, ehkä saarnia, jalavia ja vaikka surukuusia, tilalle.

Pikku Metsään jäi vielä puita, mutta ajattelin silti tehdä linnuille lisäistumaoksia patiolle. Juu, tiedän kyllä, että niiden jätökset sotkevat, mutta pestään pois. Sain viime kesänä Tiltun perheeltä poronsarvet. Siitä lähti seuraava idea:Pesu, kevyt hionta ja maalaus.
Pihapiirimme hittiväri on tänä kesänä punainen.
Onko tämä uusi harmaa?
Vai oliko se niin, että harmaa on uusi valkoinen...Maalattu matto vielä puuttuu ja ikkunat ja...
Jos patio ei valmistu tänä kesänä, niin joku toinen kesä sitten.

18 kommenttia:

 1. Wau, näyttää todella hyvälle! Mukava on tuolla istua, sekä ihmisten että lintujen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen illalla oli leppeää istuskella, vähän aikaa, patiolla ja nauttia hiljaisuudesta piristettynä linnunlaululla. Käkikin vielä helkytteli jossain.

   Mulla on taipumusta ahtaa kaikki paikat täyteen tavaroita, nyt olen tarkoituksella sijoitellut tuolit ilmavasti.

   Poista
 2. Kelpaa siinä tinttien istahtaa.:) Mielellään tuollaiset tuomet kaataa pihapiiristä pois, kun ovat jokavuotinen riesa. Meilläkin eilen karsittiin isoista puista alaoksia pois. Tuli taas vähän avarampaa, ja valokin pääsee pihaan.:) Patio on nätti jo nyt. Mielellään siellä istuskelisi. Ei teillä hyttysiä kauheasti ole? Meillä on hirveä määrä. Ulkona istumisesta ei tule mitään, ja jos meinaa ulkona jotain tehdä, on pakko suihkuttaa hyttysmyrkkyä. Rymyäkään ei ole voinut nyt ollenkaan pitää aitauksessa. Viime viikolla sen jo alkoi taas silmä muurautua umpeen, kun lenkillä hyttyset söi. Kauluri onneksi auttoi, ettei saanut raavittua silmää entistä ärtyneemmäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko autiolta näyttää nyt Pikku Metsä ja kompostilaatikot pistävät silmään. Täytyy maisemoida ne ja mulla on idea heinäseipäistä kypsymässä.

   Hyttysiä on, mutta tuossa patiolla ei. Teidän Rymy on sitten samanlainen kuin Myrsky. Kauheita patteja. Tuisku ei ole millänsäkään. Eikä koiraan voi mitään hyttysmyrkkyjä laittaa, kun nuoleevat. Ei kyllä tule sun pihahommista mitään ilman hyttysmyrkkyä. On se tuikinta ja ininä sen verran ilkeetä.

   Poista
  2. Kyllä vain, punaisessa on sitä jotakin! Upeat sarvet. Patio on edelleen aivan mahdottoman upea! No miksikä se siitä muutuisi, mutta silti.

   Poista
  3. Kiitti, kiitti, Saila! Punaista on meijän kumpaisenkin pihassa.

   Meijän harmaa sorapiha sai kyllä tarvitsemansa väriruiskeen punaisesta.

   Poista
 3. Onpas tuo hauska idea! Sarvien keskellä kasvaneena täytyy se painaa mieleeni... Ja punainen, sehän on väreistä ihanin! Mulle käy aina punainen, auton väristä lähtien! Se on jotenkin niin täynnä energiaa ja voimaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarvien puuttuessa, voisi värjätä myös käkkäräisiä oksia. :)

   Olen oppinut tykkämään punaisesta, entinen inhokki, kuten sininenkin. Nyt molemmat kuuluvat suosikkeihin. Oih, sulla on punainen auto, mulla kuranvärinen. Kaipa sitä tuon punaisen kautta hakee juurikin energiaa ja voimaa. Tykkään myös oranssista. Mullahan on harmaantuneet hiukset, luomut, joten on kiva leikitellä väreillä vaatteissakin.

   Poista
 4. Hienot sarvet! Sopivat tuohon tosi hyvin :)

  VastaaPoista
 5. Hienot on ja varmasti kelpaavat linnuillekin :) Patio näyttää tosi hyvältä, sehän on oikein huoneen kokoinen. Ja miten mainio idea maalata sinne matto, nerokasta suorastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihassa on näitä siivekkäitä vaikka kuinka paljon. Meillä kun ei ole kissaa niitä hätistelemässä. Talvella ruokitaan lintuja ja onhan niitä kiva seurata. Kovin montaa lintulajia en tosin tunne.

   Minun piti maalata pation lattia jo viime vuonna, mutta joko satoi, paistoi tai olin muuten vaan saamattomassa vireessä. Jospa tänä kesänä...

   Poista
 6. Siinäpä vasta idea, maalata poronsarvet, hihh :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olishan noita oksia ja risujakin kyllä ollut. :)

   Mut eiks olis komeita tokkia, kun jokainen paliskunta (?) maalais porojensa sarvet? Olis karhutkin ihmeissään, keh heh.

   Poista
 7. Vaut! Kaikenmoisia poronsarvia olen nähnyt ja maalattujakin, mutta nämä on kyllä ekat punaiset. Tosi käheet! Tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain ohjeessa näin, että nää päällystetään lehtikullalla (luultavasti) ja toi punanen väri hienosti näkyilee kullan alta ja välistä. En nyt ihan niin pitkälle ajatellu viedä tätä hullutusta. :)

   Poista
 8. maalattu matto on aika hauska idea, mutta se on työläämpi vaihtaa:) M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih hih, mutta siitä hyvä ettei tarvii ravistella.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...