tiistai 4. kesäkuuta 2013

Onni on puhtaat ikkunat

Pakko tunnustaa, että ikkunamme pestiin viimeksi vuosi sitten ja se näkyi. Harmaa ei ole kaunis väri, ainakaan ikkunaruudussa. Miehen olkapää on edelleen jäätynyt ja omat olkapääni ovat niiteillä kiinni, joten päätimme ulkoistaa ikkunanpesun. Ja kyllä kannatti!

Ikkunat ovat niin kirkkaat, ettei niitä edes erota. Olen häikäistynyt. Kaksi topakan tomeraa naista pesi ja puunasi iloisesti keskustellen ja aikailematta ikkunat. Mieskin totesi, että tähän loppuivat meidän omat ikkunanpesut, kun pesumme jälkeen ikkunat olivat edelleen harmahtavat, laikulliset ja juovikkaat kuin kirjava kissa.30 kommenttia:

 1. Puhtaat ikkunat ovat yksi arkipäivän onnenhetkistä. Uskomatonta, kuinka paljon ne piristävät ja kuinka niitä jaksaa ihailla. Ja ammattilaisen työnjälki on varmasti hintansa väärtti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihan samaa mieltä kanssasi, HooPee. En ole raaskinut laittaa ikkunoiden eteen amppeleita, kun lasit ja näkymät ovat silmäähiveleviä. Piristää!

   Poista
 2. On todellakin onni! On ihan oikein ulkoistaa tuollainen työ, mikä ei itselle sovi. Puhdasta jälkeä tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja mikä hirmuinen ero kirkkaudessa, kun ammattilainen pesee, verrattuna meidän omiin räpelöintiin.

   Poista
 3. Me olemme kyllä joskus ostaneet sellaisen ikkunanpesukoneen, mutta seuraavan kerran meille tulee ammatti-ikkunanpesijä myös. Tosin näin olen hokenut jo monta kertaa ja sitten mies pihinä pessyt ikkunat sillä Kärcherin pesukoneella. Sillä tulee kyllä siistiä jälkeä. Meillä on talossa reilut 50 ikkunaa ja jokaisessa kuusi pestävää pintaa. Se on niin sanotusti huhhuh-urakka:) Puhtaat ikkunat ovat kyllä siis niin ihanat... Meillä tuppaa vaan linnut valitettavasti törmäilemään ikkunoihin, jos ei ole verhoja edessä. M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin hurja määrä ikkunoita ja pintoja pestävänä. Huh huh. Siinä saatte tosiaan Kärcheriä suhuuttaa.

   Tuntuu kyllä luksukselta, kun joku muu pesi ikkunat, mutta joskus pitää osaa nauttia. :)

   Ikkunoiden eteen on pantava kukkia, jolloin linnut huomaavat ne paremmin. Joissain ikkunoissa minulla riippuu kristalleja, jotka sen verran liikkuvat, että linnut väistävät. Kristillit eivät peitä maisemaa kuten amppelit. Mutta nyt nautin kirkkaista näkymistä.

   Poista
 4. Täällä on ihan sama homma edessä, niin on likaiset että ihan kauhistuttaa, mutta nyt alkoi loma ja ikkunoiden pesu :). Oikein aurinkoista ja rentouttavaa kesän jatkoa sinulle. Nautitaan, kyllä kesä on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma ja ikkunoiden (tai mattojen) pesu, niin supisuomalaista että. Toivottelen sulle kirkkaita ikkunoita ja rentouttavaa lomaa. Naatiskellaan!

   Poista
 5. Oivoi - meillä ikkunapesu odottaa...ulkoistaminen saattaisi olla se vaihtoehto, jolla se tulisi tehtyä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ilman tätä ulkoistamista meillä(kin) olisi edelleen ankeen harmaat ikkunat. Hyviä ikkunanpesukelejä!

   Poista
 6. Meilläkin on 6 lasia per ikkuna ja jaksan/viitsin pestä ne kerran vuodessa. Nyt on takkiksen ja keittiön ikkunat pesty, mutta onhan tässä vuotta jäljellä. Ulkoa pesen kesäkuukausina about kerran kuussa, koska se on niin helppoa yksikerroksisessa talossa. Kierrän vaan talon rätin ja kuivaimen kanssa, siinä menee 15 minuuttia.
  Ja ihan vaan tiedoksi, että tätäkin kotityötä inhoan.

  Eilen saimme sadetta ja vesitynnyrit ovat täynnä. Joskus voi pienestäkin olla onnellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onkin helppoa tuo ikkunanpesu, hyvä hyvä. Meilläkin on yksikerroksinen talo, mutta vaivaistalon kivijalka on to-del-la korkea ettei ikkunoihin yllä ilman tikkaita tai pitkää jatkovartta.

   Teillä on satanut! Todella mukava juttu. Me vielä sateita ootellaan.

   Poista
 7. Voi mahoton, meilläkin tuo homma on edessä. Sisältä muutamia ikkunoita on aika "turha" puunata kun kohta ovat täynnä kissojen nenän jälkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kih hih, sulla kissan nenulikuvia ja meillä koirien kirsusta piirroksia.

   Poista
 8. Ai, miten helpottavaa kuulla, että muillakin on ikkunanpesuhommat vähän hakusessa. Yleensä olen pessyt ikkunat syksyllä ja keväällä, mutta tänä keväänä en ole vielä ehtinyt. Ikkunanpesu on niin hurja urakka, että se vaatii ihan oman latautumisensa, mutta kyllä vaan lopputulosta jaksaa ihailla kerran jos toisenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähän oot ahkera, ku kaksi kertaa vuodessa oot jaksanut/viittinny pestä ikkunoita. Me ollaan laiskoja ja yksi kerta on riittänyt. :)

   Kyllä toi kirkkaus on hämmentävää.

   Poista
 9. Onneksi on ikkunoissanne raamit ja pielet ja puitteet, eihän niitä olisi muuten tiennyt olevankaan! Hienoa jälkeä ja hyvä mieli kaikilla: asiakkailla, tekijöillä ja näkijöillä. Win-win-win, se on paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Win-win-win! Justiinsa noin. Ei meijän ikkunat oo koskaan olleet näin puhtaat.

   Poista
 10. Olen samaa mieltä, puhtaat ikkunat on mukavat :D Onkos tuo lapinvuokko?

  VastaaPoista
 11. Jos ikkunat ovat likaiset, näyttää koko huusholli nurhuiselta. Sanoo hän, jonka ikkunat ovat iloisesti vielä pesemättä:) Se on kyllä hyvä, että osaa käyttää ostopalveluita hyväkseen, kun niitä on tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, Konnadonna!

   Eka kerta kun ostettiin pesupalvelu, mutta tästä taisi nyt tulla tapa. :D

   Poista
 12. Voi vitsit sentään, että pisti ihan syvältä, kun katsoo meillä ulos. Taidanpa tehdä ulkoistukset myös!

  VastaaPoista
 13. Kotona tämä asia on kunnossa, mutta mökillä... Kun ikkunat saa pestyä on hyvä mieli.

  VastaaPoista
 14. Mahtavaa tosiaan, kun on pestyt ikkunat - niin meilläkin. Mieheni pesi tänään ikkunat synttärilahjaksi minulle. Ei silti, en niitä itse olisi pessytkään kaularankakulumieni vuoksi. Mielestäni on järkevää ulkoistaa ikkunanpesu, on se niin kettumaista hommaa. Vaikka kuinka yrität, niin aina jää johonkin raitoja, uh.

  Aurinkoa sitten vaan puhtaisen ikkunoiden kunniaksi..
  Erja-Liisa

  VastaaPoista
 15. Fiksu ulkoistus! Kukahan suostuisi tulemaan syrjäiselle saarelle pesemään...? Täällä ei meinaan todellakaan pestä joka vuosi, on sellaisiakin ikkunoita, joita en ole pessyt kertaakaan koko 7 vuoden aikana. Yleensä pesen ne sitä mukaa kuin saan ikkunat kunnostettua, eli tulee pari puhdasta ruutua per vuosi ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo minäkään kovin tarkka ikkunapesujen kanssa. Mutta pakko todeta, että onpa kirkkaat, kun ammattilaiset pesevät.

   Voipi olla, että saareen on hankala saada siivousliikettä lähtemään, jos eivät sitten vähän lomailis samalla. :)

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...