torstai 13. kesäkuuta 2013

Vastapainoa

Sanotaan, että rumat ne vaatteilla koreilee. Okay, en ole itseäni kovin somana pitänytkään. Tässä tulee kokemuksia uusista puutarhapöksyistäni. Lyhytlahkeiset lappuhaalarit ovat aivan mahdottoman käytänölliset ja mukavat, ei kylläkään helteellä. Eivät ahdista kumartuessa, kiitos lantiolla oleville joustopaloille. Sopii hyvin tämmöiselle persevälle savolaiselle.

17 kommenttia:

 1. Upea maisema! En ollut huomannutkaan noita aavepuita, ennen kuin kuulin radiosta. Niille koille on ollut erittäin otäollinen kevät ja alkukesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelto on pieni, mutta taivas avara, hih. Aavepuita on tienoot täynnä.

   Poista
 2. ihana kesäpäivä odotettavissa, nuo pilvet ovat kauniita. mukava loikoilla viltillä ja laskeskella pilvilampaita! nuo puutarhavermeesi ovat kadehdittavan kauniita, mukavaa, jos ovat myös miellyttäviä päällä. mulla ruskeat lappuhaalarit, muuten mukavat, mut puucee-reisuilla harmittavat;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin aamusta on ollut pilvipoutaa ja sen verran vilposta, että olen kärrännyt soraa ja multaa. Noita hommia ei jaksa tehdä helteellä.

   Etsin ensin farkkulappuhaalareita, mutta eihän niitä ollut aikuisten (hih hih, pullevien) koossa. Pientä kiemurtelua tosiaan weskireissuilla.

   Poista
 3. Mukava että vaatteet ovat toimivat, rupesi itsekin tekemään mielin kunnon työvaatteita, mä kun meen täällä ikivanhoilla verksuilla ja sortseilla. Ei niissä mitään vikaa ole, mutta mikään työkalu ei vaan pysy mukana, jopa nenäliina putoaa taskusta. Hmm - pystyisiköhän noita ompelemaan itse. Jos ekaks hankkisi yhdet, ja siitä sitten kopioisi. Sellanen työkaluvarustettu essu voisi myös olla kätevä, ja sen pystyisi ihan ilman kaavojakin tekemään. Tämä jää miettimään asiaa :) Mukavaa kärräystä, puolensa näillä viileämmilläkin ilimoilla !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entäs jos kirppikseltä tai kaverilta löytys vanha käsityölehti, jossa on lappuhaalarin kaavat? Mä hankin nää pöksyt just sen vuoksi, että isoa kännykkää piti roikottaa kaulapussissa, ja se heilui aina tiellä. Nyt mahtuu tarroilla suljettaviin taskuihin puolet omaisuudesta, eivätkä putoa maahan.

   Mulla on kirppikseltä ostettu farkkuessu, tuunattu, ja se on hyvä, mutta ei sovellu semmosiin hommiin, kun pitää kottikärryillä. Aika jykevää kangasta nää ostopöksyt kyllä on, eivät mitään hellevaatteita, mutta en mä helteellä töitä teekkään. ;D

   Poista
  2. Hei mukava että mainitsit vanhat lehdet, nimittäin mulla on kellarissa vanhoja käsityökerhon vuosikertoja - en vaan itse muistanut että ne on siellä, ja että niissä voisi olla ratkaisu, mies on jo pyytänyt että hävittäisin ne, sieltähän voisi löytyä :)

   Poista
 4. Hienot peltomaisemat on! Ai miekin oon ihmetellyt, että mitä ne aavepuut oikein ovat.Osa tuomista kyllä meillä päin kukki ihan kauniisti, mutta joitain yksilöitä on kuin olisi harsoilla peitelty.
  Mä just kirjotin blogissani, että täytyy raahautua ens viikolla vaatekaupoille, kun rupee toi karderoopi olemaan aika onneton. ja nythän alkaa alet joten meikäläinenkin raaskii laittaa vaatteisiin (ehkä) rahaa...kukkiin ja kasveihin ja multaan sun muuhun sitä löytyy kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule Tuija, rahaa löytyy tosiaan AINA kasveihin. :)

   Tuomet kukkivat ja koi iski kukinnan jälkeen. Aijon omasta pihasta kaadatuttaa vanhimmat tuomet. Ovat jo lahjoja, koska niissä kasvaa kääpiä. Joutaavat pois, koska joka vuosi ne suurimman osaa kesää ovat lehdettöminä, kummituspuina.

   Onnistuneita vaatehankintoja!

   Poista
 5. Kaunis on Suomen suvi, kun ei kattele kummitustuomia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just eilen illalla 7 jälkeen, kun olin koirien kanssa lenkuralla, hoksasin, että ens viikolla on juhannus. Että äkkiä pitää nauttia tästä kesästä, ettei se livahda ohi. :D

   Poista
 6. Tuomet ovat todella surkean näköisiä nyt. Pelästyin, kun näin ensimmäiset, että onko talvi nekin nyt kuivettanut, niin kuin monet pensaat ja katajat. Onneksi ne saavat uudet lehdet ennen syksyä vielä. Meillä on vain yksi pieni tuomi ja sitä eivät ole kehrääjät löytäneet, ainakaan vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minultakin meni monta havua ja olen loppuja yrittänyt siistimällä saada näteiksi. Pieni tuomesi pitää pintansa, hyvä.

   Poista
 7. Nätti aakee laakee. Näyttää olleen kaunis päivä.
  Haalarit on niin yes vaate, minullakin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näteintä on just noi pilvet, ne antaa maisemalle ilmettä ja syvyyttä.

   Haalarit on tosiaan maino vaatetus.

   Poista
 8. Pihatöissä on tärkeää, että vaatteet on mukavat ja hyvin istuvat. Ei tarvitse vaatetusta koko ajan korjata, vaan voi keskittyä hommiin. Kännykkä on nykyään aikamoinen ongelma, kun ei kaikissa kesävaatteissa ole noin isoille sopivia taskuja. Kaikissa ei ole taskuja ollenkaan, ja kaikenlaiset roikkuvat pussukat on hankalia ja aina tiellä.

  Komeat on maisemat!:) Täällä päin on yksi pelto aivan täynnä lupiineja. Ehtisipä käymään sitä kuvaamassa ennen kuin kukinta on ohi. On aika hieno näky, kun pelto on sinisenään.

  Meidän pihassa paljastui iloinen yllätys pari päivää sitten.:) http://thelandofthousandlakes.blogspot.fi/2013/06/little-squirrels-oravan-poikaset.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih hih, sun pöllönpoikaset on tosi sulosia.

   Totta joka sanasi. Mikään ei oo kurjempaa ku kiertävät ja hiertävät vaatteet ja varusteet.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...