torstai 20. kesäkuuta 2013

Juhannusta (ja risuja)


Kaikki kuvaaminen lähtee liikkeelle, ei pelkästään hoksusta, vaan kuvakulmasta. 
Juu, ja kuvan rajaamisesta, joko kuvaushetkellä tai kuvankäsittelyohjelmalla.
Kaunis pioni. Eikö?


Mitä paljastuukaan pionin takaa...
Risuja, purua, maakasoja eli meikämartan metsätyömaa.


Välillä pitää kerätä voimia juomalla capuccinoa Kasvulassa.
Tomaatit ja kurkku, pilkistävät vasemmalla, kasvavat kohisten.
Pääsenkö koskaan eroon villasukista ja kumisaappaista?
En tässä pihapiirissä.


Ruohoalue on nyt siivottu oksista ja kävyistä. 
Metsänreuna (entinen siis, nythän kuuset on kaadettu)
 on täynnä kannoista jyrsittyä purua ja oksia,
mutta niillä ei ole kiire.


Lisäksi kaivoin istutuskuoppia uusille puille.

Ihanaa juhannusta!

26 kommenttia:

 1. Kaunista! Et sä kuule koskaan kumisaappaista eroon pääse...sä aloittaisit projektisi alusta, jos kaikki olisi valmista. Hyvä niin, että on tekeville käsille hommia. Et sä tekemättömänä osaisi ollakaan. Oikein mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumisaappaat ovat hyvät jalkineet, mutta olis kyllä kivaa kesällä pitää sandaaleitakin, mutta ei tuolla risukossa pärjää ilman kumppareita. Sama juttu, kun kaivaa kuoppia, kumikkaissa on polkuvoimaa. :)

   Kyllä välillä olo meni toivottomaksi, kun oli kuuma ja piti vaan jaksaa ja jaksaa ja jaksaa, raahata risuja ja haravoida ja kärrätä. Mut sitten kun kaiken saa tehtyä, niin onpa olo auvoinen.

   Totta, ei me osata olla jouten, sinä ja minä. Mäkin rentoudun parhaiten tekemällä pihatöitä tai kirjoittamalla, juu, ja kattelen mä välillä tellistä kivoja elokuvia ja syön lakujätskiä. Maistuvaa juhannusta! Ai niin, elokuussa tavataan.

   Poista
 2. Juu välillä ihmiset ajattelevat, että meidänkin elämä on yhtä ruusuilla tanssimista ja aina niin kaunista ja ihanaa, mutta joskus pitäisi kuvata se keittiön sekaisuus ja tiskivuori, kun on sitä ruokaa llaittanut, eikä sitä hienosti aseteltua valmista tuotetta ;) Oikein mukavaa juhannusta sinulle, toivotaan, että säät suosivat.

  VastaaPoista
 3. Mitä olisi valmis piha? Ei mitään. Pihan kuuluu elää, kuten luontokin elää. Jos ei näin olisi, voisi katsella nojatuolissa kuvakirjaa puutarhoista...
  Jussin juhlaa toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan nyt 6 vuotta asuttu ja koko ajan on ollut toinen toistaan isompia projekteja. Kahten vuotena näitä puunkaatojakin. Pikkasen vois jo olla tasasempaa tää meno, ollaan kohta niin vanhojakin, ettei jakseta, kih hih. Mutta tosi on, että nää työt pitää mielen ja etenkin kropan liikkeessä. Luonto elää, niin mekin.

   Poista
 4. Risuja ja ruusuja, ei toista ilman toista. Kyllä se kuppi maistuu makoisalta kunnon lihasjumpan jälkeen.. Puutarhurointi sujuu mullakin kumppareissa, illalla sitten teen useasti vielä viimeisen kierroksen astetta prameimissa tossukoissa, niin jää mukavampi muisto päivän aherruksista :) Leppoisaa juhannusta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se tietysti menee, suolaa ja sokeria, hih. Juu, kupponen on pieni palkinot/kannuste kohti seuraavaa etappia.

   Kierrän aamulla yöpuvussa alapihaa Tuulisten Poikien kanssa. :D

   Poista
 5. Pysyy kunto kohdillaan, ja piha ei tod.näk. ole koskaan valmis - eikä kuulukaan. Osa viehätystä on itse tekeminen, just se tunne kun voi katsella, että minä tein tämän. Sulla on iso piha, mutta paljon olet tehnyt ! Nyt lepo - hyvää juhannusta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ei tarvii lähteä kuntosalille, kun kaivaa puturoita ja kärrää kiviä kintereet kireellä. Ku muistais välillä venytellä. :)

   Eniten mua harmittaa se, kun ensin tekee ja sitten tulee, kuten nyt sähköyhtiö, joku juttu, joka vedetään maahan ja kaikki pitää kaivaa ylös ja istuttaa muualle ja sitten taas takas ja peitellä ja kärrätä ja kuopsuttaa ja ootella ja seuraavana vuotena sama uudelleen, jossain toisessa kodassa pihaa. Juu, ei oo pelkoo, että meijän piha valmistus koskaan. Välillä tympii ja väsyttää. Olishan se mukavaa välillä päästä vain nauttimaan kauneudesta. No, sillon mä kattelen teidän muiden bloggaajien juttuja ja kuvia ja helpottaa, kih hih.

   Huilitaan!

   Poista
 6. Totta turiset, kuvakulma ja rajaaminen ovat mulla jatkuvassa käytössä. Täytyykin laittaa puutarhasta kuva, minkä näköinen se nyt oikeasti on, kun on kaivausprojekti taas menossa, hahaha.

  Oikein ihanaista juhannusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justhan sulla kaivettiin seinustat auki viime kesänä. Älä vaan sano, että nyt tuli kaapelimiehet, meinaan ensi kesänä tulee sähkömiehet jne. Joka kesä jotain ylläriä. Huoks. Paahan kuvaten monttuja. Vaik pari monttua ei sun nättiä puutarhaasi rumenna.

   Poista
 7. Ihanaa Jussia koko perheelle! Upea teidän paikka on jo nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jussitellaan!

   Kiitos kannustavasta palautteesta, hih. Tänään kävi sähköytymän mies ja kerto, että alapihan sähkötolpat poistetaan. Tarkottaa siis, että kaapeli KAIVETAAN maahan. Kiva, siellä kulmalla just viime kesänä vedettiin valokuitua ja just on nurtsi alkanut toipumaan, niin nyt sitten uusiks koko touhu. Sanonko, en sano.

   Poista
 8. Hyvältä näyttää, oli kuvakulma mikä hyvänsä! Hyvää juhannusta sinne :) Rapsutuksia Tuulisille pojille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Mamma N!

   Toivottavasti Helmi tulee pian terveeksi.

   Poista
 9. meitä on sit ainaski kaks, jotka kiertelee pihapiirinsä heti aamusta yöpuvussa;) kuulostaa niin mukavalta ja tutultakin, hyvältä elämältä. rentouttavaa ja nautinnollista Jussia Sinulle, Helmiltä vienot terveiset Tuulisille Pojille;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ja jaloissa ainaiset kumisaappaat.

   Tuuliset Pojat lähettävät Helmille lentopusun. Muisk.

   Poista
 10. Upealta näyttää Juhannusmiljöösi. Ihanaa Juhannuksen Aikaa Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, enkulin käsityöt! Nautitaan lämmöstä ja puuhastellaan ja otetaan rennosti.

   Poista
 11. No se on just niin, että rajaus tekee kuvan :D Hyvä vertailupari nuo kaksi ylimmäistä, kaikenlaisia vastaavia kiinnostavuuksia löytyisi tältäkin tontilta yllättävän paljon, vaikka pieni tontti onkin. Tai juuri siksi :)

  Iloista, ihanaa ja lempeää juhannusta sinulle ja pihapiirisi kaikille olennoille, Nettimartta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Projekteja pukkaa, kun vielä sais jonkun nurkan valmiiksi, niin olisin ihan onskuna. :D

   Kuin myös sinulle, Geranium, sykähdyttävää juhannusta!

   Poista
 12. Pioni on kaunis ja jos siellä takana ei olisi tuota työmaata, niin sinullahan ei olisi mitään homelia puutarhassa. Iloista juhannusta, M-L.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ovat todella upeita kukkijoita ja viihtyvät vähän huonossakin maassa. Alkaa tuo "takamaa" siistiytyä, sain jo muutaman puunkin istutettua, joten taitaa tähän risukasaan päiväkin vielä pilkistää. Hih.

   Poista
 13. Kuvakulmalla on kieltämättä suuresti merkitystä ;) Mukavaa juhannusta sinne!

  VastaaPoista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...