lauantai 1. kesäkuuta 2013

Hyvästi kuuset!

Jäähyväiset viimeisille 100 vuotiaille kuusille.

16 kommenttia:

 1. Rajun näköistä kun jättikuusi alkaa kaatua kohti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli humpsahtava olo, kun kuusi tömähti tantereeseen. Piti vaan luottaa metsuriin, että hän tiesi ettei kuusi yllä ovelle asti. Ei yltänyt.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin on, jos olisi ollut mahdollista säästää niin olisin pitänyt puut, mutta... Seuraavassa myrskyssä olisi voinut käydä huonosti ja kuuset kaatua naapuriin päin.

   Poista
 3. Mitähän kertoisivat jos osaisivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat nähneet vaivaistalon elämää ja kaksi sotaa. Oikein sydämestä sattuu, kun ne piti kaataa. Mutta kaikella on aikansa...

   Poista
 4. Hui! Meiltäkin kaadettiin iso puu, vedettiin itse narusta joka oli kiinnitetty latvaan, että saatiin kaatuu pellolle eikä talon päälle. Aikamoista hommaa! Hyvä se on vanhojakin kuusia kaataa, sitten voi istuttaa uusia puita tilalle! Joskus vaan täytyy luopuu :)

  ps. lopputekstit oli hauskat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oottepa olleet rohkelikkoja tai tosi taitavia tai molempia, kun uskalsitte kaataa puunne. Tommosista kuusista tulee oksia ja havuja ihan järkyttävä määrä. Onneksi oli kone keräämässä. Silti kyllä jäi meillekin vielä monen päivän urakka, että saadaan kaikki oksat kasaan.

   Poista
 5. kovin tutulta tuntui, meillä myös kaadettu ja kuvattu isojen pihapuidemme kaatamista. kuten sanoit, pakko on osata myös luopua, usein isot puut liian iso turvallisuusriski. Kumman äkkiä silmä kuitenkin tottuu siihen, että puut ovat poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kanssasi, pakko kataa ja silmä tottuu. Nyt jo näyttää valosalta ja avaralta. Pelottaa vaan, että mikähän horsmikko ja voikukkapelto siihen äkkiä ilmestyy.

   Poista
 6. Kuuset ovat siitä harmillisia, että myrskyissä tuppaavat kaatua. Joskus kuusistakin on vain luovuttava. Meiltä kaatui siinä Tapsa-nimisessä myrskyssä tosi iso kuusi, niin että latva asetti itsenstä talon ja liiterin väliin vähän seinää raapaisten. Onneksi oli ihan vain latva:) Sitten piti ongelmapuunkaatajan tulla kaatamaan toinen kuusi joka oli noussut juuriltaan ja olisi sitten voinut kaatua talon päälle.

  Vanhojen puiden tilalle voi aina istuttaa uusia. Kuuset sitäpaitsi kuulemma keräävät hyttysiä, näin olen kuullut sanottavan. Aina kuitenkin pitää puuvanhuksia kunnioittaa. Meidän koko taloa siirrettiin montasataa vuotta vanhan männyn tieltä. M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Teilhän liippasi läheltä tuo puun kaatuminen. Onneksi meni rakennusten väliin. Rajalla olevat kuusihojopit olisivat kaatuessaan voineet rikkoa naapurin piharakennuksia ja ehkä jopa yltäneet taloon asti. Parempi näin.

   Kuusen paikalle, eikä edes viereen, voi istuttaa kuusta eikä muuta havupuuta. Näin sanoi metsuri. Paikassa on "maannousema", joka lahottaa uuden puun aikayksikössä. Lehtipuita pystyy istuttamaan. Mullahan on Vekiltä saatuja hienoja puita, mutta ne ovat niin pieniä piiskoja, ettei niistä ole puuksi vielä pitkään aikaan. Onneksi meillä kasvaa luontaisasti pihlajaa ja se on nopea kasvuista. Pihlajametsä?

   Poista
 7. Joo, appiukko sen kävi kaatamassa taitavana metsämiehenä ;)

  VastaaPoista
 8. Luopumista se on, kun joutuu pihapiiristään siinä "aina olleen" puun kaatamaan. Pitkään silmä saattaa karsastaa, vaikka hyvin sisimmässään tietää, että kaikella on aikansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haikeeta oli kaataa puut, mutta alkoivat olla sillä rajoilla, että pysyvätkö pystyssä. Tarkoitus on istuttaa uusia puita. Taimiakin on jo hankittuna, oottelen ensin kantojen jyrsijää käymään.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...