lauantai 15. kesäkuuta 2013

Ei värillä väliä, kunhan on punaista

Patio on maalattu. Eilinen päivä meni huilaamiseen ja yleiseen velttoiluun, kun tuli toivottu sade. Tarkoitukseni on maalata pation lattiaan sabluunan avulla musta matto. Saas nähdä tapahtuuko tänä kesänä, vai joskus tulevaisuudessa. Mutta nyt näyttää tältä:Pöytä on hakusessa, mutta kyllä se joltakin kirppikseltä eteen putkahtaa. Tarkoitus on myös lisätä kaiteisiin koristerimoitusta. Väriksi tulisi sama 70-luvun oranssi kuin lattiassa.


Luulin kasvattavani persiljaa, mutta kyllä tämä muhkea puska näyttää niittyleinikiltä. Vai?
Lisäys: niittyleinikki on myrkyllinen, eikä sovellu syötäväksi.

30 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää ja sabluunalla maalattu matto on loistoidea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Mamma N, ja pitkästä aikaa tekee mieleni tehdä sabloonatöitä. Pitäs vaan ensin suunnitella ja sitten vielä leikata sabloona, jos meinaan en satu kaupasta löytämään valmista.

   Poista
 2. Mahti-ihana patio! Kyllä tuo kummasti niitty- tai jokin muu leinikki näyttäisi olevan, en ole aiemmin törmännyt tuollaisiin persiljankukkiin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila! Punanen piristää kummasti. Juu, ei taida persilja kukkia. :D

   Poista
 3. Komia on terassi ja vielä aiot kaunistaa :) Leinikiltä näyttää persiljas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtavan suuri tämä leinikkipehko. Olkoon ja kukkikoot, on sen verran koree.

   Poista
 4. Hieno patio ja se sabluunamatto on huippuidea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti aika ja innostus riittävät sabluunamaton tekemiseen. Olis kyllä paljon mukavampi kuin pelkkä lankkulattia.

   Poista
 5. Tosi kivan näköinen ja tulee vielä kivemmaksi matolla. Onko maton tekemiseen pakko olla sabluuna? Olis helpompi tehdä ilman, meinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun mä olin ajatellut jotain kuvioo, kukkaa vaikka. Toinen vaihtoehto olis tehdä vaikka salmiakkiruudutus maalarinteipillä. Mitä sä meinasit ehottaa?

   Poista
 6. jeps, vähän on kukkiva persilja:)

  Upea patio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kih hih, kukkiva persilja. Tässä kasvoi viime vuonna tuuhea persilja ja ihmettelin kovasti, että kuinka se on selvinny talvesta.

   Poista
 7. Aivan upea patio!! :)))

  Hi-hii, jopa meikälkäisen täysin onnettomalla kasvituntemuksella voin sanoa, että persiljalta tuo ei ainakaan näytä. :D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kiitti, ja noissa kangastuoleissa on tosi mukava istua. Kun vaan kerkeis, hih.

   Eiks ookin hieno persilja. ;D

   Poista
 8. Taitaisi tulla se viimeinen ateria tuolla "persiljalla"...
  Sitä kauemmin piisaa kyllä ihastella tuota patiota, se on aivan ihanan kutsuvan kaunis! Sopivasti väriä auringottomaan päivään iloa tuomaan, kaikki on just eikä melkein. Puutarha-arkkitehtuuria parhaimmillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, jätän täämän "persilja" syömättä ja tyydyn ihailemaan. En ole elämässäni nähnyt näin valtaisaa niittyleinikkitupasta.

   Kiitos, HooPee, näteistä kehuista. Tykkään kyllä ittekin ja kävin vielä ennen nukkumaan menoa kurkkimassa patiota olkkarin ikkunasta.

   Poista
 9. Hyvältä näyttää! Tuolit ovat erityiskivan näköiset, joskaan ei muussakaan moittimista ole. Vanhanajan maitotonkat on ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoleissa on todella mukava kellottaa ja ovat lisäksi kevyet siirrellä. Ihastuin näihin punaisiin heti kun näin. Watam!

   Pienimmässä maitotonkissa pidän kesäkukkia ja puidenoksia. Yhden tonkan sain anopilta ja kolme miniältä.

   Poista
 10. Siis aivan ihana patio! Jos ilmat sallisivat, olisin tuolla jatkuvasti. Ja hih! Lukihäiröni pukkasi jälleen päälle. Luin monta kertaa sanan (painotin sen näin) "koristeri moitusta". Mietin ja mietin. Kunnes hokasin (siis painotus) "koriste rimoitusta". Kyllä suomen kieli on vaikeaa, vaikka kummatkin ollaan jollain tavalla sen kanssa jo työnkin puolesta tekemisissä...

  Voikohan niittyleinikkiä syödä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa punaisessa unelmassa on hyvä lepuuttaa selkää. Meinaten pation vieressä on suuri multatyömaani (suomenkielessä riittää näitä pitkähköjä yhdyssanoja), josta kärrään selkä mutkalla multaa ympäri tonttia. Jaksaa ja jaksaa ja jaksaa...

   Niittyleinikkiä ei voi syödä! MYRKYLLINEN.

   Poista
 11. Ihanaa punaista! Tykkään tykkään tykkään....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrtti, sä taidat tykätä sekä pinkistä että punasesta, hih.

   Poista
 12. patiosta tuli upea! isoveljenikin on harrastanut sabluunamaalausta, maalasi partsin kaidebetonin tiilikuvioksi, tosi kivan näköinen onkin. kukkiva persiljasi sai hihityttämään, mul kävi tänään vähän samalla tavoin haratessani tiikerikaunosilmäpenkkiä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus entisessä elämässä, entisöijänä, tuli sabluunatöitä tehtyä enemmänkin. Nyt ovat taidot ruostuneet, mutta joskus mieleni halajaa tehdä jotain ekstranättiä. Varmasti veljesi tekemä tiilikuvio on näpsäkkä, kuulostaa just herkulliselta.

   Mulla on penkeissä paljonkin näitä kukkivia luonnonkasveja, kun en aina erota taimista, että mitä siitä on kasvamassa.

   Poista
 13. Ihanalta näyttää, nään jo sieluni silmillä mustan maton. Ihanaa viikonlopun jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa, että mustakuvioinen matto kokoaa kalusteryhmän mukavasti ja antaa ryhtiä patiolle. Katotaan nyt, ehdinkö/jaksanko/viitsinkö tehdä maton tänä kesänä. Onhan tässä kyllä koko kesä aikaa.

   Poista
 14. Kiva patio ja tuolit. Sinä olet huhkinut pihamaalla oikein urakalla! Katselin ylempää ja alempaa postausta myös. Meillä kärrätään maata myös tiilipolun merkeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Juu, kärrääminen käy kyllä ihan työstä. Teillä alkaakin kohta olla valmista, meillä ei nämä hommat lopu vissiin koskaan.

   Poista
 15. Hieno patio ja punaiset tuolit ovat kiva väripilkku:) Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, väripilkkuja meidän sorapiha tosiaan kaipaa. Istutin pation ympärille punaisia ruusuja, toivottavasti ensi kuussa kukkivat.

   Nättiä ja levollista sunnuntaita!

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...