sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Soraa, multaa ja kirppisaarteita

Lauantaina kärräsin multaa ja kivituhkaa oikein urakalla. Sain paikattua etupihan nurmikkoalueen, jossa oli ollut kaksi vuotta (tunnustan laiskotelleeni) sorakasa. Miehelleni (hän muuten vitsailee kavereilleen, että täytyypä katsoa vaimon blogista, mitä meille kuuluu) tiedoksi, kun seuraavan kerran kasaat mitä tahansa maa-ainesta, pane alle pressu. Kiitos!

Nurmikkokaistaleen reunassa on ryhmyinen vanha omenapuu. Mielestäni kaunis vänkyrä. Omenapuun vieressä on puolestaan lamppupylväs. Niiden ympärillä olevaa nurmikkoa on todella hankala leikata ja nurmikko on muutenkin heikkokasvuista. Päätin hankkiutua nurmikkopalasesta eroon. Näin se tapahtui:


Ei mitenkään etupihan kaunistus ja tervetuloa meille!
Iso kivi pullahti maasta, kun valokaapeli vedettiin keskelle pihaa.
Miehet katsoivat minua hölmistyneenä, kun pyysin jättämään kiven pihalle. 
Toivat sitten vielä lisääkin kiviä muiden pihoilta.


Levitin kuitukankaan maahan.
Tätä oli mukava leikata, parempaa kuin mansikkakangas, jota olen aikaisemmin käyttänyt.
Kivituhkaa erinäisiä kuormia...


Nyt omppupuun alla on mukava istuskella varjossa.
Nurmikon leikkaaminen käy suoraviivaisesti.


Ostin nämä ihanat puutarhatuolit Patinaputiikin wanhantavaran kaupasta.
Keräilen myös edullisia tarjottimia, joita käytän kukkapurkkien alusina.
Tarjottimet ovat samalla koristeita.

16 kommenttia:

 1. Kiva, sulla riittää ideoita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselen ihaillen blogeja ja pihoja, ihmetellen mistä nämä kaikki hienot ideat pulppuavat. Oma pihani on melko tavallinen, johtuu varmaan siitä, että emme suunnitelleet pihaa etukäteen. Nyt rakennellaan pihaa pala kerrallan ja useat palat on rakenneltu useaan kertaan, kun on mennyt systeemit jotenkin pieleen (käytetty huonoa multaa, alukangas on jätetty pois jne.).

   Toisaalta tässä saa hyvin ajan kulumaan. ;D

   Poista
 2. Hih, meillä myös Husbend sanoo että katsoo vaimon kuulumiset blogista ;) Sä oot todella pannut siellä tuulemaan! Kivat nuo tuolit ja kirppistarjottimet onkin hauska keräilykohde :) Hieno alue tuli. Mulla vanha kirsikkapuu vetelemässä viimeisiään ja olen jo pohtinut, että varmaankin vänkkyrästä ainakin osan paikoilleen jätän, vaikka olisikin kuollut. On muuten helpon näköistä nurmikonpoistoo, kun vertaa meidän kaivauksiin huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vitsinkkäät miehet, hih. Nyt on tehtävä urakalla näitä maansiirtoja, kun helteellä en kertakaikkiaan jaksa/viitsi. Nää meidän pihatyöt ei kyllä pääse loppumaan, kun puunkaadon jälkimainingeissakin riitää vielä siivousta moneksi toviksi. Rikkaruohot rehottavat, kun niiden kitkemiseen ei riitä aika eikä voimat. Olkoon.

   Erehdyttiin alapihalla kuorimaan vanha nurmikko. Jumankavita sitä maan määrää maata, meillä oli vuori alapihalla. Mies muotoili siitä vedenkeruu lammikon. Viisastutiin ja nykysteen kangastetaan kaikki. Meinaan, missä ei ole kangasta, niin sieltä pukkaa ohdaketta ja vuohenputkee vuosi vuoden jälkeen.

   Poista
 3. sul on kuntosali omalla pihalla;) omenapuun alla on mukava istuksia, tuo kivituhka vaikuttaa tosi hyvältä materiaalilta. minulle se oli aiemmin tuttua vain ratsastuskentän pohjana, nyt useissa blogeissa olen huomannut sitä käytettävän myös pihamaalla. kiitti patinaputiikin yhteystiedoista, piti heti käydä naamakirjassa kurkkimassa, ihana paikka, sinne haluaisin pistäytyä samalla kun käymme Liesjärven kansallispuistossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tää kuntoilusta käy. Reidet soi ja selkä paukkuu. ;)

   Kivituhakalla saa nopeasti siistiä aikaiseksi. Meillä on tie ja etupiha kivituhkaa. Haittapuolena on, että tulee vähän hiekkapölyä kenkien mukana sisälle. Kiveytys olis kaunis, mutta liian kallis meille, ainakin toistaiseksi.

   Jos haluat tavata minut Liesjärvi-reissulla, niin ilmoittele. Voitas treffata tuolla Patinaputiikissa.

   Poista
 4. Hui, hieno muutos blogissa, kuin olisin Suomi-sivuille tullut, piti lukea otsikkokin uudestaan, että millä sivulla tässä olenkaan. Ei aikaisemmassakaan mitään vikaa ollut, mutta tämä vei jalat alta.

  VastaaPoista
 5. Hahahah, en voinut kuin nauraa tuolle miehesi vitsailulle, ja sun viestillesi hänelle. Meillä mies tuskin vilkaisee sinne päinkään. Onneksi!

  Tulipas mukava varjoinen oleskelupaikka sinne omppupuun varjoon. Mites tuo nurmikonleikkuu välillä onkin olevinaan niin hankalaa ja tylsää. Kesällä meillä manataan laajoja nurmikkoalueita, kun pitäisi leikata. Talvisin sitten huokaillaan aurauksien määrää, ja silti pitää kolata pitkälle nurmikon perälle asti. Huoh!

  Toivottavasti se aurinko vielä näyttäytyy tänä kesänä, täällä nimittäin on tässä iltapäivällä alkanut satamaan, välillä ihan lotisemalla. Pääset sitten nauttimaan tuosta omppupuun varjosta, sillä kuka siellä sateella viitsii istuskella ;) Hienot oli myöskin ed. postatuksen punaiset istuimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies lukee tarkasti sekä mun että Tuulisten Poikien blogit. Hän oli Saksassa viikon työmatkalla ja oli sielläkin ylpeänä esitellyt "poikiaan" englantilaisille kollegoilleen. Olivat hämmästelleet ja ihailleet. :)

   Totta puhut: kesällä ärsyttää nurtsi ja talvella lumi, hah hah haa.

   Meilläkin alkoi satamaan iltapäivällä. Vetäsin tunnin tupsluurit ja nyt teen koulutehtäviä. Onneksi kävin ehdin tehdä aamupäivällä pihahommani. Hyvä se on välillä huilia. Tuo omenapuun alla oleva istuiryhmä tuli tarpeeseen, siinä voi välillä huilia, kun kärrään maa-aineksia yläpihalta alapihalle ja välillä vaihelun vuoksi toistepäin. :D

   Poista
 6. Oikein kivat tuolit. Tulee lapsuus mieleen niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks tuukin! Olisko ollut turkoosina ja punasena kanssa?

   Poista
 7. Patinaputiikin Jaana17. kesäkuuta 2013 klo 19.23

  Kuinka kaunista olet taas aikaansaanut! Aina välillä kadehdin tuota energisyyttäsi!
  Olipa kiva nähdä, mihin ne Patinaputiikista ostamasi tuolitkin sitten päätyivät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kehuista! Helteellä on ihanaa istua omppupuun katveessa, kun valo tekee pitsikuvioita hiekkaan. Ihastuin noihin tuoleihin heti.

   Poista
 8. Onpa tullut upeaa jälkeä taas ja nuo tuolit kutsuvat istujiaan. Ihanaa Juhannuksen odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nättiä tosiaan tuli. Nyt ei tarvitse ruohonleikkurilla kiemurrella tolpan, kiven ja puun lomassa. Juhannus ja juhannusruusu, aaah, ihana yhdistelmä.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...