lauantai 22. kesäkuuta 2013

Tusina kauneutta

Juhannusaatto meni rattoisasti pihatöitä tehden. Kaivoin istutuskuoppia, kärräsin multaa ja istutin puita. Niistä myöhemmin, mutta juhannuksen kunniaksi kuvasin nättejä kasveja. Saatte itse päättää onko tässä tusina kauneutta vai tusinakauneutta (pitäisikö silloin kuvia ollakin 13, hih).

20 kommenttia:

 1. Tusinasta en tiedä, mutta VALTAVASTI mansikoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsämansikoita on piha täynnä ja voi että ku hyviä. Kovia leviämään nää mansikat, mutta kun riehaantuvat kovasti, niin revin pois.

   Poista
 2. Samat oli mielessä juhannusaatolle mullakin, mutta unohdettiin hakea multasäkkejä. No, aina sitä löytyy muutakin puuhaa pihassa. Istuttamisen ehtii huomennakin kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihassa ei puuhat lopu. Mä kävin hakemassa 10 säkkiä multaa ja pari on vielä jäljellä.

   Poista
 3. Juhannusaattosi on siis vietetty erittäin antoisasti!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuli antoisasti puuhattua. Olin 12 tunnin huhkimisen jälkeen ihan tasassa ja istuin vähän aikaa hartaana pation uusissa tuoleissa, niissä punasissa.

   Poista
 4. Siis ei todellakaan tusinakauneutta, sellaista tulee tehtaan tuutista, mutta luonto luo tusinoittain kauneutta, kaikki vieläpä yksilöllisesti kaunista.
  Nuorena ei tuollaistakaan tajunnut/ehtinyt ajatella, kukat (ja moni muu) olivat vain kaikki kauniita, näin vanhempana ehtii jo katsella niitäkin tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto on kyllä ehtymätön taideteos, aina uutta ja ihmeellistä tutussakin maisemassa ja pihassa.

   Juu, ja varsinkin kun konttaa maassa, niin erottaa pienetkin kasvit. :)

   Poista
 5. Ehdottomasti tusina kauneutta ja vähän enemmänkin. Leppoisaa juhannuksen jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Ihanat ahomansikat ja sinulla kukkii jo sormustinkukatkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahomansikat on todella herkkuja. Sormustinkukat kylväytyvät nykyisin itsekseen ja popsahtelevat esille milloin mistäkin.

   Alapihan sormustinkukat piti nyppiä pois, kun Tuisku-koira tykkää järsiä kaikkia kasveja, ja sormustinkukka on myrkyllinen.

   Poista
 7. Tusina kauneutta tietysti :) Koitahan välillä relatakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just rupesin relaan, meinaan alotin Excel-tehtävien tekemisen. :D

   Poista
 8. Tusina kauneutta! Minulle on käynyt samoin noiden mansikoiden ja sormustinkukkien kanssa, valtaavat liikaa alaa, kun en raaski kitkeä niitä pois. Ovat niin kauniita ja mansikat lisäksi herkullisia. Siksipä pihasi on niin ihana, kun juhannusaatonkin ahkeroit! Minä tein aattona vihtoja ja tupahommia ja tänään vallan laiskottelen. Rikkaruohot eivät laiskottele, vaan valtaavat maani ja mantuni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pihalle mahtuvat niin mansikat kuin sormustinkukatkin, juu, ja aina voi liikoja kitkeä tai antaa rönsyjä muille. Tänä vuonna tuli kyllä ennätysato noita mansikoita. Kivahan niitä on noukkia ja makustella.

   Rikkaruohon kehvelit eivät tosiaan laiskottele. Kasvavatkin mokomat ihan vaikka kuinka laihassa maassa.

   Poista
 9. Ekaks ois parit pelakuut, sitte joku vatturuusu ja voe täätiinen nuin paljo mehtämansikoita. Etkä revi niitä pois, sukupuuttoon kuoleva laji, räyhh! Sitte on ökkömönkiäinen ja sian- vai ojakärsämö? Lunttasin sormustinkukan ja murattiaki vielä Menikö yhtään oikein?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaek män oekkeen.

   Elähän huoli, eläkä varsinnaa hötkyile, oon vasiten säästelyy noeta mehtämansikoeta ja vualinna niitä ku silmäterreeni (ehkä ei ihan menny savonmurre kohilleen). Makeita ovat.

   Poista
 10. Kaunista on!:) Ja mikä määrä mansikoita, ja noin kypsiäkin jo. Meillä kasvaa metsämansikkaa mökin kaivon ympärillä. Siinä se koko ajan valtaa alaa ja laajenee sora-alueelle. Paljon näkyy rahkileita olevan tänä vuonna. Täytyy käydä katsomassa joko jo joku kypsäkin löytyisi.:) Meillä pari päivää ihan vain laiskoteltiin. Tekee sekin joskus hyvää. Eilen illalla sitten innostuttiin oksia karsimaan, ja aikamoinen pois kärrääminen siinä kaikessa oli, mutta saadaan siitä taas saunapuitakin vähän lisää.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Noita mansikoita on niin runsaasti, että ei taho sekaan mahtua. En oo koskaan nähnyt näin paljon mansikoita. Ja hyviäkin vielä ovat. Käypä vilkasemassa, josko saisit suun makiaksi.

   Olen kanssa yritellyt jarrutella näitä töitä, mutta kun sää sallii ja voimat riittää, niin pakko painaa pitkää päivää, olipa sitten pyhä tai arki. Eilen otin rennommin, kävin kuvaamassa rippijuhlat ja kannoin illalla vettä kasveille, siinä olivat puuhat. Joo, ja välillä tein Excel-tehtäviä ja vähän maalasin. :D

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...