tiistai 11. kesäkuuta 2013

Paras sadetanssi

Mikä on paras sadetanssi? Ryhdy maalamaan.


Pitkän kuuman ja sateettoman jakson jälkeen tuli pilvipouta.
Ajattelin tarttua siveltimeen ja maalata pation kulahtaneen lattian.
Kuinkas sitten kävikään!
Jäljellä oli puoli tusinaa lautaa, kun valtava raekuuro iski päälleni.
Sinne jäi maalipurkki nököttämään patiolle, kun meikämartta kipaisi sisälle sateensuojaan.
Huoks.

Minulla on meneillään tajunnanräjäyttävä punainen kausi puutarhassa.


39 kommenttia:

  1. Rakeita kääk ! Toivottavasti ei tullut mitään vahinkoa. Loistava punainen on ihana valopilkku, tuolisi erottuvat ihanasti kuvasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tullut isompaa vahinkoa, vain pari viimeistä lautaa täytyy maalata uusiksi, kun niissä on läikkiä.

      Löysin nuo kangastuolit ja ihastuin heti. Keveät ja pirtsakat. Pation lattian väriksi tulee oranssi. Se kun oli suosikkiväri 70-luvulla, jolloin meidän talo rakennettiin. Maalaan lisäksi maton tuohon lattialle...

      Poista
  2. Kyllä sade varmaan teki hyvää luonnolle, vaikka vähän harmilliseen aikaan päätti pilvenherra hanat aukaista. Pieni spurtti maalaamisen lomassa tekee hyvää verenkierrolle.
    Ja tiedätkö, mitä sanotaan yhtäkkisestä mieltymyksestä punaiseen väriin? Luin siitä juuri ja se on kuulemma usein vanhenemisen merkki. Vanheneva silmä ei aisti kaikkia värejä yhtä "räikeinä" kuin nuoremmat silmät ja siksi vanheneva ihminen tykästyy kirkkaanpunaiseen. Ihan totta. :) Mutta eihän tässä enää ollakaan kakskymppisiä, eihän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. *nauraa niin että vatsa hytkyy*

      No todentotta, vanheneva ihminenhän minä olen. Eläkeikä kolkuttelee ovella, vaikka vielä opiskelen. Blogini taustakin on kohtuullisen värikylläinen. :D

      Kiitti tiedosta, HooPee!

      Poista
  3. Ja mä kun ihmettelin miksi alkoi sataa kun maalasin niitä parveketralleja... Ihan turhaan! Olisihan se nyt pitänyt tietää, että sadetanssin siinä samalla maalatessani!

    VastaaPoista
  4. Ihana puutarha! Vähintään yhtä hyvä konsti on ryhtyä rehun tekoon, sadetta puottaa täälläkin taivaan täydeltä ja antaa välillä jopa ilotulitusta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Taina! Vai tulee sade myös kun alottaa rehun teon. Hmph. :)

      Poista
  5. Maalaamista en olekaan vielä kokeillut. Viime viikolla tein raparperinlehtilaattoja ja se osoittautui hyväksi sadetanssiksi.

    VastaaPoista
  6. No jees, totahan täytyy kokeilla, meillä kun ei ole satanut oikeastaan ensinkään, pari piraraa on lupauksia antavasti tullut mutta siihen on jäänyt, eikä mun sadetanssikaan auttanut yhtään.
    Itselläni olisi myös terassi maalattavana...auttaisikohan sen aloittaminen..:) ens viikko olisikin sopivasti lomaa.
    Mukavaa viikon jatkoa sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivaa on ollu kuin aavikolla. Sadetta ei tullut tarpeeksi, mutta ollaan tyytyäisiä vähäänkin. Rupee nyt tosiaan maalaushommiin, niin kohta on pääsi päällä sadepilvi. :D

      Poista
  7. Tuo taitaa olla viimeinen keino kun sadetta ei vain kuulu, vaikka olen monta kertaa kokeillut pyykinkuivatuskikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan äksää korkkaamaan maalipytty ja sutimaan, kih hih.

      Poista
  8. Aika hyvä "sadetanssi" on ainakin mulla se, kun vie pyykit ulos kuivumaan:) Mutta nyt saadaan ainakin meillä sadetta ihan yllin kyllin, nurmikkokin kasvaa ihan silmissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanuutta, sulla sataa. Meillä ei enää yhtään. Raekuuron jälkeen sade nääkähtyi.

      Poista
  9. Täällä on tullut vettäki ja kylymä pohjostuuli puhaltelee, hrrr!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hrrr, eikös vaan tunnukin kylmältä hellejakson jälkeen, hrrr.

      Poista
  10. No voihan hemmetti. Auttaiskohan tuo meilläkin. Kuvittele meillä EI OLE SATANUT JUURI OLLENKAAN!! Kyllä, maa on edelleen kuin tuhkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tämä meidänkään kuuro maata märäksi saanut. Tynnyreihin sentään pirskahti muutama kannullinen vettä. Huomenna yritän uudelleen viritellä maalauskamppeita. ;D

      Poista
  11. Sade tuli ihan tarpeeseen, vaikka ei sen tarvitsisi kesken maalausten tulla. Miksei voisi sataa aina öisin?;) Onneksi täällä ei ole tullut rakeita. Ja kasvitkin olen saanut jo tuettua rankemmilta sateilta. Kivat kangastuolit! Mukavasti tuovat pihaan väriä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä sen visersit: satais öisin. Maa on niin rutina kuivaa, että pitäs sataa hiljaksiin monta päivää, että jossain tuntuis.

      Ihastuin noihin tuoleihin kahdesta syystä. Ne on pirteet ja kevyet, ai niin ja tosi hyvät istua. Meidän piha kaipaa kipeästi väriä, tässä sitä nyt on. Olen metsästellyt isoja punaisia kukkapurkkeja. Ei ole vielä löytynyt.

      Poista
  12. olispa ollut hauska nähdä sun sadetanssi;) ihana kuva, tuoli ovat todella pirtsakat! laitt varmaan sit uusia kuvia kun maalaukset valmiina, rakastan oranssia, meil yksi keittön seinistäkin oranssi ja työhuoneeni seinistä kaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule Ilona, se on kuiteskin melko nolon näköstä ku vähän kömpelö ja punkeronmallinen vanhanko nainen pyllyilee, tuskin olis ollu hauska kattella. ;D

      Mäkin tykkään oranssista, ruskan väreistä ylipäätään.

      Poista
  13. Punainen on hyvä väri missä vaan, täynnä energiaa :) Just kuten sinäkin! Eilen täällä oli törkeet sateet, keskustassa autotkin jumissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kattelin uutisista kuinka Tampere ui. Hui hui.

      Vissiin juuri nyt tarviin voimaväriä tai sitten mä oon tosissaan tullu vaan vanhaksi, kuten HooPee totesi. Vieläkin naurattaa.

      Poista
  14. Tuohon malliin kävi minullekin. Sade yllätti täysin, vaikkei pitänyt. Tosin minun maalaus ei ollut niin alttiina vesisateelle, mitä patiosi. Mulla oli työn alla kukkasten teline pihaikkunan alla.
    Punaista en maalannut, mutta paljon nuorempana minullakin on ollut melko raju punainen kausi. Minun kohdallani ei tuo vanheneminen ja punainen käyneet käsi kädessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aimarii, maalaus siis toimii sadetanssina! Katoksen alla olisikin suojaissaa heilutella sivellintä, mutta nyt olen taivasalla.

      Lisäksi piti sivellä bitumia Olokolon (ex-ruumiskellari) katolle, mutta nyt pitää odotella sementin kuivumista.

      Ei värillä väliä kuhan on punaista. :D

      Poista
  15. Rakeita tai ei niin patiosi näyttää todella särmältä ja punainen sopii mainisti puutarhaan =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitus on vielä tehdä sabluunamaalauksena matto tuohon lattialle ja laittaa vanhoista ikkunoista koristeet, mutta katsotaan mihin tässä ehtii ja taipuu.

      Harmaata soraa vasten tuo punainen väri tuo pehmeyttä ja ehkä vähän liikettä.

      Poista
  16. Voi sinua onnetonta kun menit patiota maalaamaan! TIETYSTI silloin sataa kananmunan kokoisia rakeita!!!
    Mä olin fiksu ja pesin keittiön ikkunat. Se katsos aiheuttaa vain paikallisen sadekuuron.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kutri, äläs muuta virka! Ei oo meilläkään vettä tullut sen ropisevan raekuuron jälkeen.

      Poista
  17. Minulle yleensä käy noin, kun olen levittänyt pyykit narulle:) Kaunis väri, ihanan rohkea! Minkähän vuoksi suomalaiset eivät rohkene käyttää värejä enemmänkin kaulsteissa ym???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, noin aika moni sanoo. Elikkäs teemme seuraavalla kuivalla jaksolla näin, ripustetaan kalsarit narulle, pestään toisella kädellä ikkunaa ja toisella suditaan seinää. Eiköhän noilla tempuilla synny kunnon vesiryöppy. :D

      Maarit, olisko niin, että kukat ja luonto tarjoaa niin paljon värejä, että halutaan kalusteissa pysyä musta-beessi-linjalla. Mähän en varsinaisesti ole suomalainen, kun mä olen savolainen (tämä on vitsiksi tarkoitettu, joten kukaan ei saa loukkautua eikä suuttua).

      Poista
  18. Toinen paras tapa saada sade, salamat, kylmyys ja hallanvaara on jäädä viikon kesälomalle. Tästä saa taas kummasti virtaa työhön koko kesäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kökkö! Toivotaan, että pikaseen tulee lämpöset lomasäät, meinaan tarvii niitä akkuja ladata ja mielummin ilman villasukkia jalassa.

      Poista
  19. Me saimme jo viime viikolla ukkosen myötä oikein ihanan sateen ilman rakeita. Se virkisti jo vettä kaipaavan maan. Nyt illalla täällä sataa taas ja huomiseksi sitä luvataan koko maahan. Toivottavasti osuu niidenkin kohdalle, jotka ovat kuivuudesta kärsineet. Pelkään, että sataa ensi viikollakin, kun meillä on aikeissa tehdä ulkokattoremontti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillekin tuli juuri nyt sade. Se on enemmän kuin tervetullut. Eikös ensi viikoksii jo luvattu poutaa, joten teidän kattoremppaa onnistuu hyvin. Peukut pystyyn.

      Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...