keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Poika(se)mme maailmalla

Räksän poikaset pyrähtivät maailmalle. Minulla on nyt tyhjän-pesän-syndrooma.

 

 

Omenapuut notkuvat tuoksuvista kukista ja vimmattu pörinä ja
hyörinä kuuluu puiden ympärillä.
Ostin betonipatsaan. Toisiaan halaavat ankat, söpöä.

18 kommenttia:

 1. No, voi, nehän oli pikapoikasia ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Illalla olivat vielä pesässään ja aamulla pyrähtelivät pihalla. Olipa niiden vanhemmat äksyinä, kun puolustivat poikasiaan.

   Poista
 2. Ohhoh, näin pian jo, vastahan pesintä alkoi! Miten se aika taas niin kiitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika suorastaa viuhahtaa, pitää jarrutella ettei kohta olekin jo syksy ovella. ;D

   Poista
 3. Nopeeta toiminta, oho! Söpöinen tuo patsas, oikein kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä ne tirpat varttuivat. Nyt kovia lentoharjoituksia pitkin pihaa ja sitä-itteensä ruikittu joka paikkaan, joten ei muuta kun pesemään penkit ja kiveykset.

   Patsas on todella liikkis.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Se nökötti betonikiviä myyvän yrityksen takapihalla, vähän karhujen ja tyttöpatsaiden pimennossa. Mut meikämartan tarkka silmä sen sieltä bongasi.

   Poista
 5. pesä on niin kivassa paikassa näkösällä, et laita siihen vaik huopalintuja tai munia! mul on kasvihuoneessa viinissä ollut pesä monta vuotta ja ankka siinä, nyt se oli jo niin kulahtanut et hävitin. pitäis keksiä jotain hauskaa sen tilalle. betoni ankkasi ovat suloisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi onkin mainio idea. Kiitti, Ilona! Hih, kyllä ihmiset tulevat ämistymään ja munkin tyhjän-pesän-syndrooma liveittyy. :D

   Ostin viiniköynnöksen kasvihuoneen, mutta se on vielä istuttamatta. Täytyy saada taimihyllykkö tyhjäksi ja sitten vielä poistaa lattialaatta, ennen kuin pääsen istutuskuopan kaivuuseen. Luultavasti törmään heti kiveen. Paikka on täynnä kivijalan jäännöskiviä 1800-luvun lopulta.

   Poista
 6. Joko nyt, ovatko linnunpoikaset jo valmiita ja lähdössäkin? Ja mä olen kuvitellut, kun puistelin mattoa ulos parvekkeelta, että kyllä joku lintuemo nyt nappaa hiuksiani ja villakoiriani pesänvaärkiksi. Olen harava kertaa taas jäljessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Räksät on jo maailmalla ja kohta varmaan muidenkin tinttaraisten pojat. Vilukissi, se on kuule kesä jo. :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Tykkäsin kanssa, että hyvän tuulisen onnellinen hanhipari.

   Poista
 8. Kivannäköinen tuo lintupari. Vai ovat räksänpoijjaat jo maailmalla. Meillä oli kerran joku rastas niin oudossa paikassa pesimässä ettei tosikaan. Ei oltu laitettu vielä ulkoikkunalautoja, niin se teki siihen lautojen päätyyn ja seinän väliin. Siinä se lintu sitten ihmetteli, kun me kuljimme ohitse. Se oli kyllä maailman kesyin lintu ja niin vaan sieltäkin pesästä ne poikaset läksivät. Kahtena vuonna meillä oli linnunpesä puuvajassakin. Nyt puuliiteriin ei mahdu linnunpesää, on halkoja täynnä kattoon asti. Terveisii M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa tosiaan jännään paikkaan pelottomasti pesänsä laatinut teillä.

   Mulla oli semmonen vanha auton lousku ja käytin sitä harvoin. Yks kevät lähdin ajoon ja säikähdin, kun konepellin alta pyrähti lintu. Se oli laatinu pesän moottorin viereen. Pakko se pesä oli sieltä pois ottaa, onneksi ei ollut munia.

   Poista
 9. Tosi hauska patsas. Tykkään myös patsaista. Meillä alkaa nyt olla sikäli valmista, ettei mitään suurempia töitä enää ole! Ei osaa edes ajatella tätä laiskuuden määrää...
  Sinulla sen sijaan taitaa metsätyöt painaa päälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olispa varaa hankkia oikeita isoja patsaita, mutta jää haaveeksi. Sulla on taito hyppysissä ja voit valmistaa itsellesi ilveksen kaveriksi vaikka mitä.

   Puut on nurin ja komea kasa tukkeja tuli. Lisäksi on talon korkuinen kasa oksia. Huoks ja huomenna taas haravoimaan ja pää hikisenä raahaamaan risuja. Oudon näköistä, kun isot puut lähti.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...