perjantai 12. lokakuuta 2012

Kasvun paikka

En tiedä kuinka hyvin näistä kirjoituksista välittyy, että olen hätänen ja nopea ihminen. Sen vuoksi olen erittäin huono toimimaan tiimissä, jossa pitää edetä hitaimman mukaan. Voi jösses, kun koettelee. Nyt olen opiskelun vuoksi kasvun paikan edessä. Monellakin tapaa.

Olen some-kurssilla (sosiaalista mediaa). Meidät on jaettu ryhmiin, ja joka ryhmällä on asiakasryhmä, jotka ovat maatalousalan opiskelijoita. Nyt on vaan niin, että asiakkaidemme rivit eivät ole suorat, eli he eivät vielä tiedä mitä heidän pitää tehdä, keiden pitää tehdä ja milloin. Tässä sitten odotetaan ja tik-tak, aika kuluu.

Tässä on minulla ISON kasvun paikka. Minun pitää hyväksyä tilanne, vetää syvään henkeä ja odottaa. Arvaatte varmaan, että on vaikeaa. Lisäksi omassa ryhmässä on kaksi muuta jäsentä, joista toinen ei vastaa viesteihin ja toinen totesi, että otetaanpa rennosti. Hyvä neuvo!

Kurssin tarkoitus on, että opitaan käyttämään sosiaalisen median ilmaisia työkaluja tehokkaasti. Some ei ole pelkästään bloggailua ja facettamista, jotka jo jotenkin hanskaan. Nämä kuuluvat ohjelmaamme: Adobe Connect, Skype, Google Sites, Wikit ja blogit, verkostotyökalut.

Tein kuvakoosteen viime kesäkuussa Elonkierrossa kuvaamistani kuvista. Elonkiertoa ylläpitää MTT. Harmi etten tuolloin tiennyt, että menen kurssille, jossa pääsen/saan/joudun tekemään nettisivuja yms. erikoiskasveista. Olisin ottanut juuri niistä kuvia. Musa on mieheni esittämää.Rentoa viikon loppua teille kaikille!


6 kommenttia:

 1. Eikö ole nopealle ihmiselle kasvunpaikka tuollaiset hitaammat ihmiset, varsinkin juuri ryhmätöissä. itsekin olen aika sellainen nopea toimija. Muutaman ihanan parannuksen sainkin aikaan ensimmäisessä pitemmässä työsuhteessani ja sitten yhden muuttoproggiksen toisessa paikassani. Talousosasto oli nimittäin niin surkeassa paikassa, ettei tosikaan. Ryhmätöissä meidän nopeiden pitää vaan yrittää kunnioittaa ja kuunnella niitä hitaampia toimijoita. Ei meidän "nopeiden" ratkaisut aina ole niitä parhaimpia. Vaikka yleensä ovatkin:) ja asiakkaitahan pitää kuunnella. Omassa työelämässäni en mitään inhonnut niin paljon kuin sellaisia ATK-ohjelmia, joista hoksasi heti, että tässä ei ole ihan nyt kuunneltu mitä asiakas tahtoi. ja niitä oli pari ihan räätälöityä ja ISOA ohjelmaa, joista toinen maksoi 200 tuhatta nykyrahaa. Ja oli yhteen tarkoitukseen käytettävä ohjelma. Elikkä kannattaa sitä asiakasta kuunnella ja koettaa pumpata siitä mikä on se tarve.. Vaikka ootkin vanha ATK-kouluttaja. Viikonloppuja M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi osaan käyttäytyä kunnolla asiakastilanteissa. Hengitänkin saamaan tahtiin. Mutta kun et pääse nenäkkäin tilanteeseen mukaan, niin vaihtoehtona on odottaa. Hyvä tästä meidänkin projektista varmasti tulee. Tiimiini kuuluvat kaksi miestä hanskaavat homman tullen ja mennen, siksi heillä ei kiirettä olekaan.

   Minusta tuntuu, että aika on ajanut ohitseni. Omilla perusATKtaidoilla ei ole enää käyttöä työelämässä.

   Poista
 2. Kuulostaapa mielenkiintoiselta tuo opiskelualasi. Toivottavasti löydät mieluisia työtehtäviä opintojen jälkeen.

  Minä myös olen perustemperamentiltani varsinainen hätähousu ja räiskähteleväkin persoona. 26-vuotinen avioliitto "Hämeen hitaimman" kanssa ja parikymmenvuotinen sairastelu on kuitenkin karsinut päällimmäiset hötkyilyt. Toivottavasti sinun kasvun paikkasi on vähän lyhyempi ja lempeämpi koulu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työtehtäviä kovasti jo kartoittelen, vaikka olen opintojeni alussa, eka vuosi. Onhan se työnantajallekin haasteellista ottaa työHARJOITTELUUN liki 6-kymppinen. Periks ei, Millan, anneta.

   Hätähousu, hih, tuommoisia me taidetaan olla. Onneksi mun mieheni on samanlainen hosuja, sulla sentään löytyy vastapaino taloudesta. Meillä hosutaan ja pannaan riuhtoen menemään. Tosi ikävää tuo sairastelusi, tiedän kuinka se syö voimia.

   Poista
 3. Ymmärrän tunteen. Samanlainen olen minäkin...Hieno video ja musiikki! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että ollaan samiksia! :)

   Kiitti video ja musa palautteesta, kerron miehelleni, että tykkäsit.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...