perjantai 26. lokakuuta 2012

Ensilumia ja hyviä ostoksia

Ensilumi satoi yöllä. Onneksi olin eilen ehtinyt tökkimään ostamani kukkasipulit penkiin. Perkasin ensin Kasvulan edessä olevat pasuunat ja samettikukat kompostiin.

Käytin Mököä kaupoilla ja puutarhamyymälässä. Noh, puutarhamyymälässä käynti ei koskaan ole uhraus, hih. Ostin callunoita, vihreitä, keltaisia ja oransseja ja valkoisia ja punaisia kanervia. Tulee väriä istutuksiin. Lisäksi tein löytöjä. 3 isoa ja 3 keskikokoista korkeaa kukkapurkkia yhteensä 7,5 euroa. Siis todellakin. En voinut mitenkään jättää ostamatta.

Parkkipaikalla raahasin 50 litran multapusseja autooni. Olivat vetisen liukkaita ja meinasivat koko ajan liukua sylistä. Raavaan näköinen herra katseli touhujani ja kysyi, että eikös nyt ole vähän myöhäistä ostaa multia. Meinasin motata. Olisi auttanut, eikä viisastellut. Pöh.

 

 

Kaksi isoa purkillista pelakuita jäi pakkasen kynsiin.



12 kommenttia:

 1. Jaahas, että pasuunat jatkavat sitten elämäänsä uudessa muodossa ;) Olipas typerä mies, kyllä meillekin vielä ollaa multaa hankkimassa! Koitan muuten mennä laput silmillä myymälässä, ettei muuta tarttuisi mukaan. Hyvät ruukkulöydöt sä olet kyllä tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme pasuunaa on sisällä, mutta loput saavat muuttua mullaksi. Ei ole tiloja säilyttää niitä, kun ovat melkomoisia puskia. Varretkin ovat melkein ranteen paksuisia tyvestä.

   Multaa tarvitaan läpi vuoden. Sisäkukkiakin pitää ruukuttaa suurempiin purkkeihin. Niin, ja tehdä joku kiva ryhmä niihin uusiin purkkeihin. :D



   Poista
 2. 1. Puutarhamyymäläkäynti ei tosiaan ole koskaan uhraus.
  2. Ihan superhyvä ruukkulöytö!
  3. Upean kuuloinen callunakattaus.
  4. Tyhmä ja huonotapainen viisastelijasetä :(
  5. Tylsää, että pakkanen rouhaisi pelakuut.
  6. Sorsat näyttävät viihtyvän ensilumessa :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin tökein eilen kukkasipulit maahan, ja tänään onkin sitten jo paksu kerros lunta maassa.:) Viimeiset perunat kuokittiin tänään ylös sakeassa tuiskussa.:D Eipä olekaan ennen tullut perunaa nostettua lumiseen aikaan, mutta ei tuota sentään enää ollut kuin ämpärillinen maassa.

  Hyviä löytöjä! Ruukkuja ei ole koskaan liikaa.:) Joku muukin näemmä tykkää noista sorsista. Meillä ui suihkulähteessä samanlainen pariskunta.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa varmaan ikimuistoiset perunannostotalkoot. Ei muuta kuin potut pataan porisemaan.

   Sorsat aiheuttavat meidän Prossiprinsseille keväisin päänvaivaa, kun kiertelevät lammen reunuja ja haukkuvat vimmatusti sorsia.

   Poista
 4. Sama vika, ensilumi tuli yöllä, tai oikeastaan jo eilen illalla ja jatkui yön yli vielä tämänkin päivän. Kyllähän se kivasti valaisee maiseman, mutten sittenkään sitä niin erityisesti kaipaa. Pitkä kylmä talvi taas edessä, huoh!

  Sähän oot ahkerana ollut: kukkasipulinistutusta, perkailuja, onnistuneita ostoksia, multapussien raahausta ym. ym. Juu olisit motannut vaan. Mokomaakin viisastelijaa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi kyllä valaisee mukavasti ja ei ole enää kuraista. On liukasta. :/

   Osa omenista jäi puiden alle. Ehdin kerätä 6 kottikärryllistä. Ensi vuonna kaksi vanhinta omenapuuta kyllä kaadetaan. Ne ovat aivan vinossa, ja niiden omenat eivät ole edes hyviä.

   Poista
 5. Kyllähän tämä aikainen lumi ja pakkanen vähän pääsi yllättämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsi tosiaan yllättämään. Olisi vielä pitänyt huruutella lehtipuhaltimella yksi kierros, mutta kun aina satoi. Kyllä ne lehdet tallessa pysyvät, lumen alla. :)

   Poista
 6. Automme sai ajoissa talvirenkaat ja löysin lenkkarieni nastoituksetkin, mutta voi etupihanvaahteraa! Siinä se nyt seisoo lumen keskellä lähes täydessä, kullankeltaisessa lehtivarustuksessaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaahtera näyttää varmasti epätodellisen upealta.

   Tiistaina meidänkin autot saivat talvitassut, eipä kyllä olisi nyt ollut asiaa liikenteeseen.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...