perjantai 19. lokakuuta 2012

Kirjan ystäviä, kirjaystäviä


Liityin kesällä Lounais-Hämeen Kirjan Ystäviin, koska ajattelin, että olisi mukava kuulla muiden harrastajakirjoittajien tuotoksia ja ajatuksia. Vertaistukea. Kyllä kuulkaa alussa jännitti. Huh, hiki nousi kuvainnollisesti otsalle, kun piti kirjoittaa annetuista aiheista tai sanoista runoja ja lyhyitä tarinoita. Enkä ensimmäisellä kerralla saannut raavittua paperille kuin joitain hajanaisia ajatuksi, hajatelmia. Enkä edes uskaltanut lukea niitä.

Nyt olen päässyt porukoihin sisälle ja kirjoitan ja luen omia tuotoksiani muiden mukana. On todella palkitsevaa kuunnella muiden tekstejä. Tulee monta välähdystä, että noinkin voi asian nähdä ja kokea. Aivan fantastista! 

Illan vetäjällä on kirjoitusaiheita, todella herkullisia, ja kirjoitamme monipuolisesti. Ja kuten arvata saattaa, muut ovat kirjoittaneet todella kauan ja tietävät erilaiset tyylit ja lajit. Eipä haittaa. Mahdun mukaan siitä huolimatta tai juuri siksi. Illoissamme käy myös kirjailijavieraita. Toissa kerralla oli kirjallisuuden läänintaiteilija Päivi Haanpää.

Eilen kerroin illassamme omakustanteen tekemisestä. Sitäkin voin suositella lämpimästi. Rohkeasti vaan panemaan kirjoitukset kansien väliin. Tuota iloa, jaa tarinoitasi ja runojasi. Meidän ryhmässä on todella taitavia kirjoittajia ja ilo on pinnassa.


Kirjoitustehtävää miettimässä (vasemmalta) Paula Perttula (pj), Kaija Hakala, Keijo Wääri (Romaninpuolikas, Wäärin käsityksiä), Mirjami Ekholm, Ella Kaakinen ja Eva-Liisa Hellstén.


Kaija, Ella ja Eva-Liisa, ja hienoa tekstiä syntyy...


14 kommenttia:

 1. Kuulostaa mukavalta. Kiva saada palautetta ja tukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin ja kivassa porukassa aika kulkee aina liian nopsaa.

   Poista
 2. Isosti Onneva! Siehän oo hyvä kaikessa, ota vaan kehut tyytyväisin mielin vastaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isosti Kiitoksia, Maarit!

   Mä en on oikeesti hyvä missään, mutta mä räpellän sitä sun tätä eli mä oon tämmönen multitalentti. Kih hih.

   Poista
 3. On aina aivan erityisen sykähdyttävää päästä sellaiseen seuraan, joka todella jakaa oman innostuksen aiheen, olipa se sitten kirjoittaminen, puutarha tai vaikka joulu. Eihän omista intohimoista ole ollenkaan niin hauskaa hurpattaa ihmisen kanssa, joka kaukaisuuteen katsellen mumahtaa välillä "mmmm..." tai "niiiinpä...". Vaan annas olla, kun kerrot puutarhaihmiselle, että syyskimikki kukkii tai jouluihmiselle, että löysit täydellisen kaunista lahjanauhaa, ja saat innostuksellesi vastakaikua... se on ihan parasta! Siksi iloitsen puolestasi, kun olet löytänyt hengenheimolaisia ja rohjennut vielä mennä heidän mukaansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiinsa kuten kerroit! Hengenheimolaiset ovat parasta hurpatusseuraa. :D

   Huomaahan sen jo täällä blogissa, marttaseni.

   Poista
 4. Hyvä Kaisa. Sinä istuit porukkaamme kuin nenä päähän. Olet sydämellisesti tervetullut tuoden uusia kirjoitusvinkkejä.

  VastaaPoista
 5. Samanmieliset kaverit ovat oivallinen tuki kaikissa samaan juttuun "hurahtaneissa". Siksi mielestäni kutomapiirissäkin on niin kiva käydä. Siellä on tupa täysi kankaankudontaan "hurahtaneita". Luin Kepposenkin jo, kiitos kivasta lukuelämyksestä. Kirjoitin siitä pienen arvostelun blogiini. Hyvät viikonloput toivottelee M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurahtaneena on hyvä olla!

   Kiitos risuista ja ruusuista! Kerään kaikki arvostelut yhdeksi koosteeksi.

   Poista
  2. Toivottavasti huomasit, että ruusuja oli ainakin tuplaten pieniin risuntynkiin nähden....M-L

   Poista
  3. Kyllä huomasin, hyvä M-L! Pikku risukimppu tuli aiheesta ja suuri ruusukimppu myös, näin se koin. Olen molemmista tyytyväinen. Rakentava kritiikki on kehityksen edellytys. Kirjoitit tosi kauniisti ja kannustavasti.

   Tuuliset Pojat ja Nettimartta hykertelevät täällä tyytyväisinä. Se laulu oli hauska. Lauloin sen juuri kälylleni ja häntä nauratti kovasti. Tämä kannustaa jatkamaan...

   Poista
 6. Luin kirjasi yhdeltä istumalta. Tosi mukaansatempaava. Turhat krumeluurit ja kuviokoukerot poissa, hyvä niin. Varmasti monen mieleen, koska helppolukuinen ja viihdyttävä kirja. Onnea, tämä on hieno alku tulevalle kirjailijan urallesi! Seuraava lukija on Lasse, 85v.
  Kyllä samanhenkisten kanssa tekeminen on antoisaa ja myös kehittävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppolukuinen ja viihdyttävä, tosta mä tykkään. Ja kirjasinkokokin on suurta, että näkee Lassekin lukea. Kerrohan terkkuja ja toivottavasti mieslukijakin tykkää.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...