keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Kasvula siirtyy talvilevolle

Tässä kuvia Kasvulasta viime vuoden elokuulta. 

Kasvulan toisessa päässä on umpiseinäinen varasto, joka on aivan täynnä. Mistä noita tavaroita oikein tulee? Hyllyt notkuvat kukkapurkeista ja muusta TOSI tarpeellisesta. Uutena hankintana varastossa jököttää betonimylly. Jihaa, ensi kesänä ryhdyn betonimylläriksi!

Keskellä Kasvulaa on oveton avotila, jossa on sohva, pari vanhaa tuolia ja Singer-pöytä. Ja lisäksi tietysti ihanainen kasvihuone. 

Rakennusmateriaali, laudat, ovat omista pihapuista ja ikkunat ovat kierätettyjä Kaija kamultani ja naapureiltani.

Ensimmäinen satokausi takana, noh, ehkä vähän suureellisesti ilmaistu, kun viljelin vain muutamia tomaatteja, kurkkuja ja munakoisoja, mutta mieli on hyvä. 25 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. On kyllä erittäin kiva. Laitoin nää kuvat uusintana, kun Vuodatuksen blogi hävitti kaikki kuvat kesäkuussa ja haluan niitä kuitenkin välillä katsella ja toivon tietysti, että lukijanikin tykkäävät.

   Poista
 2. Tuollaisen haluaisin!
  Ensin kyllä tarvitaan iso piha, koska postimerkin kokoiselle kaupunkilaispihalle ei rakenneta kovin isoja pytinkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä pytingit pitää suhteuttaa tonttiin, eikä kyllä saa rakennus- tai toimenpidelupaakaan, jos on liian rajalla rakennukset. Joku päivä...

   Poista
 3. Mulla olis tuota pihaa,mkun maalla asutaan, mutta jonkun pitäis tuollainen rakentaa mulle. Isäntä ei ole ainakaan vielä ole hommaan lupautunut! Kolme kaunista, vanhaa ikkunaa työkaverin puretusta lapsuudenkodista on jemmattu ja lisää otetaan vastaan, jos sopivia sattuu kohdalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alahan tosiaan kerätä lisää ikkunoita, meinaan asioilla on taipumusta järjestyä parhain päin. Katselet ahkerasti kasvihuoneiden kuvia ja puhut aiheesta, niin kas kummaa, ajatus on alkanut itämään isännän päässä. Hih.

   Poista
 4. Mahtava! Ihan kuin Kekkilä, mutta KOMEAMPI. Todella olette tehneet hienoa työtä. Siellä kelpaa aloitella betoniharrastusta ja jatkaa viljelykokeiluja. Iloitsen kanssanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin ensin ostaa Kekkilän, mutta kun se oli niin turkasen pieni. Pieni ja soma. Minä toimin alkuideoijana, muonittajana ja maalarina, mies, veli ja rakennusmies naputtelivat pytingin pystyyn rakennusmestarin tekemien kuvien avulla. Yhteistyö on voimaa!

   Poista
 5. Kadehdittavan hyvältä näyttää! Ja vielä materiaalit omista puista ja kierrättäen, ah ja voih! Ehkäpä meilläkin vielä joskus.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouduimme tosiaan kaatamaan sata vuotiaita kuusia ja pihtoja pihapiiristämme ja niistä saimme hirmuisesti lankkua ja lautaa. Nyt ei tarvitse säästellä puumateriaalissa. Kierrätän mielelläni, niin kuin sinä ja meistä tosi moni.

   Poista
 6. Kasvula onkin hyvä nimi tuollaiselle. Olen nähnyt noita 'puutarhahuoneita' nykyään monenmoisia. Ne ovat kuin salonkeja. Onko niille muuten löytynyt oikein virallinen nimi? Kun ne eivät ole oikein huvimajoja eikä kasvihuoneita. Mitä ne ovat?

  Minulla on myös laseja ja ikkunoita navetta täynnä. Tuollaisesta haaveilen. Mutta vielä en ehdi. En ehkä ensi kesänäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhahuone olisi hyvä nimi, Leila. Ei kaikkea ehdi tekemään. Sulla on niin monta muutakin projektia, kuten kahvilasi, joten hengähdä välillä. Minäkin haaveilin omasta kasvihuoneesta 30 vuotta. :)

   Navetta! Ikkunoita täynnä oleva navetta. Aivan superia.

   Poista
  2. Jep. Navetasta tulisi oiva kesänäyttelypaikka, mutta tarttee rahaa ja työtä.
   Kyllä se puutarhahuonekin on vähän arkinen nimi. Joku 'kukkasalonki' taivassalonki tai muuta olisi parempi. Joku vielä se keksii.

   Poista
 7. Ihanaa, kertakaikkiaan, ihanan näköistä. Voin vain kuvitella mitä saatkaan aikaiseksi betomyllylläsi. Susta tulee sitten Naurava-aikaansaapa Mylläri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih hih, toivottavasti ei hymy hyydy tältä Nauravalta Mylläriltä, kun hirveellä jytyytyksellä teen betonia.

   Poista
 8. Varmasti olet nauttinut täysin rinnoin kasvihuoneestasi. Talvellahan voit laittaa sinne kynttilöitä ja lyhtyjä palamaan. Näyttävät nätiltä talven synkkinä iltoina. Minäkin harkitsen betonitöiden tekemistä ensi kesänä. Pari kirjaa aiheeseen liittyen hankinkin jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla onkin Kasvulassa ajastettuna valoköynnös, ei jouluinen, ja on kiva näköinen. Betonikirjoja olen minäkin lueskellut. Mitähän me aikaan saadaankaan ensi vuonna...

   Poista
 9. Ihanan tunnelmallisen näköinen paikka. Aivan unelma. Minäkin olen haaveillut kasvihuoneesta sen noin 30 vuotta, kyllä minäkin sen vielä saan. Niin olen päättänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, varmasti saat! Jatka vain haaveilua, niin toteutuu.

   Poista
 10. Kasvulasi on tunnelmallisen näköinen iltavalaistuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, valot palavat illalla ja aikaisin aamulla. On mukavempi käyttää Koirapoikia pihalla, kun ei ole mörkömäisen pimeää.

   Poista
 11. Kauniilta näyttää Kasvula valaistunakin.:)

  Betonimylly on ihan kätevä kapistus. Aina välillä sille on tarvetta. Meillä viimeksi kesällä mylly pyöri, kun valettiin uudelle kasvilavalle pohja ja reunat hallin rakentamisesta ylijääneistä kivijalkatiilistä.:)

  Eilen oli pitkästä aikaa oikein hieno ilma tehdä pihatöitä. Nyt on pikkuisessa ulkosaunassa uudet puuosat paikoillaan. Vielä alus- ja päällyshuovat tänään paikoilleen. Maalaaminen saa jäädä ensi kesälle. Pihastakin alkaa liki puolet olla jo haravoituna/puhallettuna. Kyllä se tästä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kun olen pimeänarka, niin noi Kasvulan valot toimivat mörönkarkottimina. Ja onhan lisäksi sievät. Valot toimivat ajastimella, joten eivät kuluta palojon sähköä ja kaikki valot eivät suinkaan ole päällä silloinkaan.

   Betonimylly on rautaa. ;)

   Sulla on sitten pihahommat hanskassa. Hyvä sinä! Mä en ole vielä aloittanutkaan. Tänään on vapaapäivä koulusta, joten jos säät suosivat, niin painun pihalle.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...