Banaanikakku
2 kananmunaa
2 kkp sokeria
3 pientä banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
2 dl kermaviiliä (tai 8 rkl kermaa)
100-150 g juoksevaa margariiniä
2 kkp ruissihtijauhoja (tai vehnäjauhoja, joita en voi käyttää allergiani vuoksi)
kanelia maun mukaan
Sekoita kaikki aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä kulhossa. Taikina on kuohkeata ja notkeaa. Voitele vuoka (käytän silikonivuokaa), kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin tunti. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Kakku on parasta jäähtyneenä ja maku paranee seuraavaan päivään mennessä. On hyvää, nopeata ja helppoa.
Entäs ruisleipä? Hih, ne laitoin korviini.
Ojanpenkereet ovat täynnä keltaista kultaa.
Hyvältä kuulostaa tuo reseptisi, njam, eikä nuo häviä ollenkaan herkullisuudessa nuo roikkuvat ruisleivät :D
VastaaPoistaJuu, molempi parempi. ;)
PoistaNoi korut on hauskoja, olen myös tehnyt karkkikoruja, en kylläkään leipiä.
VastaaPoistaHaluatko Samettisumakin, Jalavan, Mongolianvaahteran? Säästän ne, kun tulet käymään.
Muistan että teit noita lakukoruja.
PoistaSiis TODELLAKIN halua. Mä tuun hakeen hetsilleen. Soitellaan.
Tuo ohje on kyllä pantava muistiin. Kiitos!
VastaaPoistaOle hyvä! Sulla onkin oikea jauhopeukalo ja kyllä puutarhapeukalokin.
PoistaAh rentukat, nuo ihanaiset, ilo silmälle ja kaipuu lapsuusmaiseman jokirantaan -
VastaaPoistahannah
Rentukoissa kevät oikein kulminoituu.
PoistaHehhee, jokohan tuolla ohjeella tämäkin martta osaisi leipoa? Olen lajissa aivan supersurkea. En vaan rohkene tarttua kauhaan ja kokeilla...
VastaaPoistaTässä kakussa ei voi epäonnistua. Melkutat vaan kaikki aineet sekasin ja paistat. Voe ku o hyvvee.
Poistabanaanikakkua nam nam, ruisleivästäkin tykkään, mut sulla olikin korviin laitettavat, hauskaset! ihan kuin olisit juhlinut jotain, valmistumistako?
VastaaPoistaValmistumiseen on vielä pari vuotta. Ihan vaan huvikseen tein kakun, pitkästä aikaa ja varsinkin kun ei tarvinnut vatkata. Ei muuten säilynyt kakkua seuraavaksi päiväksi.
PoistaNam, onpas herkullisen tuntuinen kakku, tallensin reseptin odottamaan sitä päivää kun taas uskallan maistaa makeaa ;) Ja vau mitkä korvikset, ihanat, upeat! Jälkkäriks tietty englanninlakua! Ja ketäs siinä kortissa komeilee, taitaa olla Tuuliset pojat? ;D
VastaaPoistaEipä tätä ihan joka päivä voi syödä, mutta nopea valmistaa, jos tulee yllärivieraita.
PoistaPitihän ne koirakorviksetkin hankkia. Kolmet kahden hinnalla. :D
Nam, kuulostaa aikas herkulta! Pakko kokeilla :)
VastaaPoistaMaukasta on ja vaivatonta. :)
PoistaTulipa ohje jota täytyy kokeilla. Viimeksi leivoin kakkua nimeltä 'Paras Marttojen kuivakakku'. On hyvää! Linkki löytyy kässäblogini puolelta, jos kiinnostaa.
VastaaPoistaKipaisin heti katsomaan. Joo, hyvältä näyttää Paras Marttojen kuivakakku. Täytyy kokeilla ruissihtijauhoilla, jotka muuten sopivat tosi hyvin leivontaan.
PoistaKokeillaan!
Jos on jäämässä ylimäärärisiä banaaneja, niistä voi tehdä myös lettuja, iso banaani ja kaksi kananmunaa sauvalla tai tehosekottimesa sekaisin ja pannulle paistumaan letuiksi. Yllättävän hyvää!
VastaaPoistaVarmasti on herkkua! Täytyypä kokeilla, kiitti voikukka neuvosta.
PoistaAivan mahtavia korvakoruja ja hyvältä näytti banaanikakun ohje. Pitää kokeilla kun inhoan myös noita vatkaamistouhuja enkä kuulu muutenkaan jauhopeukaloihin.
VastaaPoistaNuo rentukat ovat todella kauniita ja olen miettinyt, että ovatko nekin lisääntyneet tässä vuosien varrella, kun mielestäni lapsuudessani niitä oli todella vähän.
Tämä banaanikakku sopii harvoin leipovalle erinoimaisesti ja on nopea pyöräyttää.
PoistaVoi hyvinkin olla, että ovat saaneet rauhassa kasvaa ja sitäpaljon lisäänytä. Nättejä ne ovat. Muistan lapsena, että ensin odotettiin vuokkoja ja sitten rentukoita ja sammakonkutua. :D
Hienot korvakorut. Tuoksu taitaa puuttua, mutta parempi niin, ettei tule heti nälkä.
VastaaPoistaParempi tosiaan ettei ole tuoksua, olis aina nälkä. :)
Poista