tiistai 7. toukokuuta 2013

Vesitynnyreiden värikylpy

Meillä monella on korean sinisiä vesitynnyreitä. 

 

Jos väri ei miellytä, niin tynnyrit voi maalata. En halua mainostaa, mutta käytän Vinha-merkkistä maalia, joka tarttuu melkein mihin tahansa. 

Pesen tynnyrit tiskiaineella, huuhtelen ja annan kuivua. Maali ei kestä kovin hyvin kulutusta. Mitään takuita en voi antaa, mutta omissa tynnyreissäni maalit ovat pysyneet viisi vuotta.

Tynnyreiden päällä pidän nailonverkkoja, joiden alareunassa on lyijypaino. Näin veteen ei huku pienet elikot, eikä veteen pääse roskia.

34 kommenttia:

 1. Sulla on kaikki niin viimesen päälle, jopa väritki...ei silimä sairasta ;D Ai, niin piti minunki toivottaa Paljon Onnea ja Ihanaa Synttäriä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pittäähän sitä tok olla silimäkarkkiva. Tykkään maalata, eka ammattini oli entisöijä, josta jouduin luopumaan allergioiden vuoksi.

   Kiitos, Maarit!

   Poista
 2. Tunnyreiden alkuperäinen väri olikin aika räikeä. Nyt näyttää paremmalta.

  VastaaPoista
 3. Kiitos tuosta verkkovinkistä. Pitää laittaa, jahka saan vesitynnyrit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita verkkoja vois varmaan tehä itekin, mutta olen ostanut, kun ei malta kesällä ommella ja talvella ei muista. :)

   Poista
 4. Kiitos vinkistä! Meillä on myös tuollainen tehosteväri tynnyri tuossa autotallin kulmalla ja pari kesää pohtinut, mitä sille tekis..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinällään tuo sininen väri on ihan nätti ja herkullinen, mutta ei nyt vaan satu natsaamaan meijän pihalle. Kokeile, sultahan tuo maalaaminen sujuu...

   Poista
 5. Kiitos kommentistasi blogissani.

  Minulla ei ole ulkona mitään maalattavaa, mutta kiitos vinkistä, sisältä löytyy aina kankaita sudittavaksi ja kokeilen mielelläni uusia materiaaleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Olen jo pitkään kurkkinut taulujasi ja ihaillut sun kirjotelmias, mutta en ole rohjennut kommentoida. Mutta nyt kun olen saanut pään auki... :)

   Poista
  2. Kamalaa, en minä ole pelottava! Kommentoi ihan rohkeasti vaan :D

   Poista
 6. Ihana synttärilahja kerrassaan, onnen toivotukset minultakin. taimien istuttaminen tosiaan mukavaa vastapainoa opiskeluun. kiitti maalausvinkistä ja erityisesti tuosta verkosta. itse olen myös monasti harmitellut pikkuötököiden kohtaloa sadevesiastioissa. mukavia istutus hetkiä sinulle:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Ilona! Vielä pari päivää haravointia ja yleistä raivausta ja pääsen nautiskelemaan istuttuamisesta ja uuden tuottamisesta. Kyllä tämä pihailu on piristävää, tekee hyvää sielulle ja selälle.

   Poista
 7. Hyvä idea ja hieno toteutus! Tosiaankin, miksei vesitynnyreitä voisi tuunata paremmin ympäristöönsä sopivaksi. Miksi niiden pitää olla kaiken keskipisteenä ja huutaa, HEI OLEN VESITYNNYRI.

  :)

  Olet Nettiniksimartta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, riittää ku mä huudan meidän pihalla. :D

   Kiitos arvonimestä, kih hih.

   Poista
 8. Hei, aivan loistava idea, kiitos siitä, sininen ei toden totta ole mikään meikäläisen lempiväri, joten tynnyrit maalaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, Tuija! Ei muuta kuin penseli heilumaan, nopsaan tulee valmista.

   Poista
 9. Kivasti sopii maisemaan tuo harmaa vesipönttö! Mukavaa synttäriä :) (Paras nyt toivotella joka postauksen kohdalla, niin ehkä osuu sitten oikeallekin päivälle)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa on siitä mukava väri(?), että sulautuu mihin tahansa.

   Kiitos onnitteluista, kyllä sä nyt oot varmasti onniteluu tarpeeks ja voit hellittää hetkeksi. :D

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kyllä näistä mieluisampia tulee, kun on hillitympi väri pinnassa.

   Poista
 11. Meilläkin on sininen tynnyri, mutta kun se on takapihalla, ei ota silmään. Ja nyt kun takapiha on remontissa, ei haittaa senkään vertaa. Näppärähän vaikka tuunaisi pajusuojuksen ympärille vaan ei nyt jaksa miettiä sellaista. Kasvihuoneen perustuksia ollaan tekemässä. Mies siis. Minä toimin suunnittelijana, koiran työnjohtajana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia kerrallaan eli kasvihuone ekana ja sitten muuta, jos ehtii. Teillä on toi roolitus osunu ihan kohilleen. Terkut Ollikalle ja tietysti miehelle kanssa. :)

   Poista
 12. Kiva blogi sulla, taijanpa liittyä lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, Reeta! Määkin tykkäsin sun pihapuuhistas.

   Poista
 13. Meillä on rakennusaikojen peruja tuollainen harmaa tynnyri, johon lasken kesäisin vettä kukkien kastelua varten (ei tarvitse joka kerran vetää letkua kellarista ulos). Ehdotin Ukkokullalle, josko maalaisin tynnyrin toisen väriseksi, mutta hän ei tykännyt ideasta. En jaksanut kinata. Mutta ehkä joskus myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkäs värin haluaisit valita tynnyriisi? Meinaan ku harmaa sointuu kaikkeen. Mulla on lisäks valkonen ja musta tynnyri. Niitten värit saa olla muuttamatta.

   Poista
 14. Harmaa on kyllä hyvä väri, se kotiutuu hyvin ympäristöönsä. Mitenkäs koulujutut? Sulla on kyllä tosissaan sellainen piha, jossa olisi ihana elellä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa on uusi valkoinen. :)

   Kaikki tentit meni läpi. Erittäin iloinen olin matikan kolmosesta, ruotsin nelosesta ja enkun viitosesta. Kesäopintoja hiotaan kasaan:
   Taulukkolaskennan tehokäyttö
   Vienti- ja tuontitoiminta
   Sähköisen liiketoiminnan kehittäminen
   Strategiatyön perusteet ja menetelmät

   Joten ei tässä ehi pankolla maikkailemaan. Meijän pihapiiri ei oo mikään mallipiha, mutta on täällä kaikkea puuhaa ja joku alue alkaa pikkuhiljaa valmistumaankin.

   Poista
 15. Meilläkin on ollut sellaiset verkot vesitynnyreissä, mutta harakat nokkii ne rei'ille, kun menevät tynnyristä juomaan. Olisiko tähän mitään marttaniksiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, onpas teillä aikamoisia harakoita. No, kaikkien-alojen-asiantuntijamarttana (tää on sitten ironiaa) tulee mieleeni
   1. metalliverkko (kana/minkki)
   2. harakoille matalaan kulhoon vettä

   Olisko lukijoilla ehdotuksia?

   Poista
 16. Onpa kiva idea ja tosi hyvältä näyttää! Mielelläni toteuttaisin, ei enää puutu kuin itse tynnyri ;)

  VastaaPoista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...