maanantai 27. toukokuuta 2013

Taimiaarteita

Kävin kyläilemässä kaverillani Vekillä. Hänen puutarhansa on täynnä erikoisuuksia, joista osa hyppäsi kyytiini. Puutarhuroinnin lisäksi hän ompelee, kirjailee, tilkkuilee, koruilee ja tekee patsaita. Vekki on taiteilija ja moniosaaja. Lisäksi hän on martta ja sokerina pohjalla, hänellä on mäyräkoira nimeltään Karkki.

Tässä osa taimista joita sain:

Nimi
Aaprottimaruna  ”kirkkoyrtti”
Auringontähti
Idän ruusujuuri
Koiranköynnös
Kuolan pioni
Loistopäivänhattu
Maksaruoho, keltainen, oranssi
Mongolianvaahtera
Rusotuomi
Rusovuorivaahtera, Unkari
Rönsyleimu
Samettisumakki
Syysleimu valkoinen
Tarha-alpi
Varjoyrtti
Vuorijalava

 

 

 

 

 

Puoti Poikettavassa on tarjolla Vekin käsitöitä ja monen muunkin taitavan käsityöläisen tuotoksia.

15 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia. Oli meillä mukava päivä ja pitkästä aikaa. Tavataan taas ja mennään niihin "kivoihin paikkoihin"! Terkut myös pojille! Karkki on nukkunut koko illan ja nähnyt unia sohvan mutkassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kuvakehuista, taimista en uskalla sanoo mitään, täytyy sen verran vaalia vanhoja perinteitä. Niin, kyl noin 15 vuotta on liian pitkä kyläilyväli. Oli mahtavaa nähdä sun pihas ja tavata sut. Otetaan uusiksi!

   Mä uskon, että Karkki on uupunut. Kuinkahan uupunu se olis, jos Myrsky ja Tuisku olis ollut kaverina pelaamassa palloa. :D

   Mikä kasvi on alimmaisena oikealla?

   Poista
  2. Tuo kasvi on Ornithogalum nutans eli Nuokkutähdikki luulisin ainakin. Tosi nätti ja tuotu Unkarista hevostallin takaa.

   Poista
 2. Mikäs toi viimeinen on? Aika jänskän värinen ja ihan mulle tuntematon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvi on todella erikoisen näköinen. Mä kysyn Vekiltä ja palaan asiaan.

   Poista
 3. Onpa paljon herkkuja, ja hyvän kuuloinen lista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vekillä on hurja määrä erikoisia puita ja kasveja. Käyn kameran kanssa heilumassa kesemmällä, kunhan siellä kukitaan.

   Poista
 4. No, jopas saitkin aarteen matkaasi :)

  VastaaPoista
 5. Vau miten jännältä kuulostavia kasveja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saan kaikki säilymään hengissä. Kuolan pionit istutin illaa ja tänään täytyy urakoida muut.

   Harmittaa, kun pihakuusten kaatajat tulevat to-pe ja rymistelevät pitkin pihaa isojen koneiden kanssa, eli en uskalla isuttaa puita niiden tuleville paikoilleen vielä. Valeistutan ne turvaan ensin.

   Alapihastakin kaadetaan vanhoja tuomia. Pari puuta nököttää keskellä Sammakkokukkapenkkiäni, joten siihenkään en voi vielä istuttaa mitään.

   Poista
 6. Eihh! Hurja määrä taas uusia kasveja, on sinulla kasteltavaa, jos tulee pitkäaikainen helle ;D

  VastaaPoista
 7. Oi,mitä ihanuuksia! Minulla on palava halu päästä pihaa laittamaan, mutta vielä en ole siihen asti selvinnyt. Ensin oli kiire, koulujen päättyminen yms. Nyt on hillitön helle, josta en tykkää. Viihdyn paremmin varjossa ja viileässä. Illat tietenkin voisin hyödyntää, kunhan tulee riittävän viileää yhdeksän jälkeen. Sadetta saisi kyllä hiukkasen jo tullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helle on kyllä liikaa sekä kasveille että ihmisille, noh, ainakin sulle ja mulle. Mäkin viihdyn vähän viileämässä, vaikka 20 astetta olisi hyvä. Yhdeksän jälkeen voisi tosiaan mennä pihalle, mutta kun tule uni siihen aikaan silmään. :D

   Sadetta odotellaan tähän pihapiiriin, kuivaa on niin että pöllyää ja rutisee. Kasteluvesi ei auta, vaikka sitä selkä vääränä kannan.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...