tiistai 23. heinäkuuta 2013

Puutarhasiipeilijät

Pihapiirissämme pesii paljon erilaisia lintuja. Nyt hautoo harmaasieppo muniaan ja varpuset nopsivat ruusuista kirvoja. Ihastukseni oli rajaton, kun sunnuntaina pihalle pyrähti pääskypoikasia tusinan verran. Ne harjoittelivat lentotaitojaan ja viilettivät lammen pinnalla hyönteisiä siepaten. Välillä ne istuivat pation poronsarvissa, kaiteella ja sähkölangalla. Suloisia! Näitä puutarhasiipeilijöitä suosin.
19 kommenttia:

 1. Meillä ei näy pääskyjä, mutta sieppoja ja muita pikkulintuja kylläkin. Tykkään myös seurata niitä, kun ne pyrähtelevät paikasta toiseen ja istahtavat milloin mihinkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on pääskyjä paljon, mutta tässä onkin hevostalleja ja viljelytiloja, joiden ulkorakennuksissa on perinteisiä pesimäpaikkoja tarjolla.

   Siipiveikkojen (hyvässä mielessä) seuraaminen on rentouttavaa.

   Poista
 2. Linnut ovat ihania ja on niistä apuakin, kun syövät tuholaisia pois.:) Meilläkin pihapiirissä on vuosi vuodelta vain enemmän ja enemmän lintuja, kun pihasta on tullut suojaisempi ja pesimäpönttöjäkin laitetaan aina vain lisää. Pääskyset tyytyvät meillä vain lentelemään ilmassa. Kiva olisi niitäkin katsella noin vähän lähempää.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pönttöjen ripustaminen tuo kyllä siivekkäitä pihapiiriin ja talviruokinta myös.

   Kehtäänkö tunnustaa... noh, kuvasin pääskyset olohuoneen ikkunan läpi. Tätä sisältä-ulos-kuvausta tulee harrastettua melko usein. :D

   Poista
 3. Harvemmin näkkeekään ennää pääskyjä, sanovatten, kun navetat on vähentynyt, niin pääskytki vähenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, valitettavasti. Kiva näitten leikkisää ja suhahtelevaa lentoa on kyllä katsella.

   Poista
 4. Oletpas onnistunut hienosti kuvaamaan pääskynpojat.Meidän mökillä pyörähtää pääskyt kierroksella.Taitaavat pesiä miehen kotipaikan navetalla.

  Linnunpesintää on meilläkin seurattu tänä kesänä.Ja lajia tuli bongattua mökin pihapiiristä.Meillä on paljon pönttöjä laitettuna.Taisi olla jokaisessa asukkaatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oli puhtaan kirkkaat ikkunat, kun olkkarista käsin näpsin näitä kuvia. Kun menin ulos, niin koko parhi pyrähti siivilleen ja katosivat horisonttiin.

   Pönttöjä tosiaan kannattaa ripustella, asukkeija niihin aina ilmestyy.

   Poista
 5. Veikeitä lintuja nuo pääskylapset. Lintuja, kuten kaikkia muitakin eläimiä on hauska ja reuntouttavaa seurata. Aamupäivällä itsekin katselin, kun varpuset napsivat syötävää pensaiden oksilla. Hauskasti ne myös keinuivat ihan ohutvartistenkin perennojen latvoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääskylapset näyttävät tosiaan söpösiltä hieman vielä nuhruisenoloisissa frakeissaan. On se kaunis taitavasti lentävä lintu. Kuinkahan kevyt varpunen onkaan, kun ne pysyvät kukkien varsilla kiikkumaan.

   Poista
 6. Onpa täällä blogissa hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirjoriitta! Mä tykkään ottaa kuvia ja tykkään lisäksi väreistä, joten tästä blogista löytyy kumpastakin.

   Poista
 7. se mitä kaipaan on juuri pääskyt, keväällä ne ilmestyvät ja jopa aloittavat pesänteon, mut sit kaikkoavat, toisin oli silloin kun Liinaharjani laidunsi pihapiirissä. kuten Sinäkin, nautin suunnattomasti seurata juuri pääskyjen lentokoulua ja kaartelua korkealla taivaan sinessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliskohan niin, että Liinaharjasi ylläpiti kärpäsparvia, joita pääskyt söivät? Olin tosi iloinen, kun pääskypojat valitsivat pihamme lentoharjoitteluunsa.

   Poista
 8. Suloiset lintukuvat, oih! Puutarhasi näyttää niin hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin kanssa näistä pääskyläisistä, symppiksiä pallukoita.

   Poista
 9. Ihania pääskysiä. Kyllä pääsky kesän tekee ja tuo sinun uusi iloinen keltainen!

  VastaaPoista
 10. Ihana blogi-tykkään juuri samoista asioista :) Kiitos, kun on mahdollisuus tätä lukea. Kesäpäiväntervehdys Lapin rajamailta, Elisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elisa, et arvaakaan kuinka lämmin mieli minulle tuli kirjoituksestasi. Kiitos!

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...