tiistai 16. heinäkuuta 2013

Paluu menneisyyteen

Joka kesäinen huviretki Korteniemen perinnetilalle on tehty. Tässä kuvasatoa:
Tämä on 200. postaus.

25 kommenttia:

 1. Ai kuinka kivanoloinen paikka. Taidanpa minäkin tehdä kesäretken Seurasaareen, jos saan jonkun houkuteltua kaveriksi. Onnea kaksisatasesta!! M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On nätillä paikalla, niemessä. Seurasaari on ihana paikka. Oon käynyt siellä vissiin yli 10 vuotta sitten viimeksi. Kiitos, M-L.

   Poista
 2. Tuo on kiinnostava paikka, täytyypä joskus tehdä retki tuonne!
  Ihanat perinnenakit viimeisessä kuvassa ;-)
  Onnea 200 johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Perinnenakit seikkailevat moninaisissa maisemissa. :)

   Kiitos, Saila, onnitteluista!

   Poista
 3. Onnea tuplasadasta :) Tuo paikka on kyllä viehättävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, pirkko! Kortenimestä saa kyllä napsittua "mennyttä maailmaa" edustavia kuvia. Pitäiskin sävyttää seepiaan...

   Poista
 4. Onnea 200 postauksesta.
  Kivan näköinen paikka - Turussa on vähän samantapainen, Kuralan kylämäki, jossa onkin ollut tänä vuonna hieman vaikeuksia, sillä tilalla hoidetaan myös eläimiä, joista osa sai ehec -bakteerin. Ikävä juttu, sillä tila on monen lapsiperheen ja vähän vanhemmankin retkikohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurjaa tommiset bakteerit.

   Kiitti, Lady of The Mess. Olen menossa Turkuun elokuussa ja aijon käydä Luostarinmäellä, se kun on kanssa kuvauksellinen paikka.

   Poista
 5. Onnea ja aiheita riittää edelleen! En lakkaa ihmettelemästä vieläkään, miten ihmiset ehtivät entisaikaan tehä kaiken ja vielä joskus auttaa naapureitaankin. Yksinkertanen, mut loppuun ajateltu oivallus tuo saiputalusta, vesi valuu alaosaan, josta sen voi kaataa pois. Sillon se on parasta ollu, kun on kovinta ollu (Tapio Rautavaaran äänellä) :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit!

   Aattelen mummuloitani, joissa kaikki tehtiin perinteisesti, ilman koneita ja sähköä. Oli varmasti rankkaa, mutta ei sitä lapsena tajunnut. Ihanaa oli, aina!

   Poista
 6. Ihana postaus, eka kuva on niin kutsuva, rakastan tätä paikkaa, käymme siellä toisinaan talkoopäivissä. tekisi mieli taas ruista leikkaamaan sirpillä ja kuhilaita kokoamaan. Kuvassa ruispelto näyttää niin kauniilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruis on piiitkää, ihan erilaista kuin tehomaatalouspellolla. Tilalla on mukavan oloisia työnäytöksiä ja -tapahtumia, en ole koskaan käynyt. Talkoopäivät kunniaan!

   Poista
  2. käykääpä joku kerta, talkooväelle lämmitetään rannassa oleva savusauna "palkaksi"!

   Poista
 7. Tilalla on aika pysähtynyt, kuin väki olisi vasta hetki sitten sieltä lähtenyt jonnekin. Hienoa, että tuollaisia kokonaisuuksia jaksetaan säilyttää.
  Onnea 200. postauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuumana päivänä tuon tilan mäntymetsä tuoksuu mahtavan hyvälle. Nuusk. Hienoa tosiaan, että päästään katsomaan menneisyyteen. Opintoretki lapsille?

   Kiitti, between!

   Poista
 8. Ihania postauksia ovat nämä kaikki olleet!

  VastaaPoista
 9. Idyllistä! Täällä on maatalousmuseo, missä on vanhoja rakennuksia (taloja, aittoja, tuulimylly...) ja tietenkin vanhoja esineitä, työvälineitä ja muita. Ihan kiva välillä käydä katsomassa. On kaikki ollut ennen vanhaan paljon työläämpää, kun ei ole ollut kaikenlaisia koneita apuna. Saa ihmetellä, miten ihmiset ovat ehtineet ja jaksaneet tehdä kaiken. Joku pyykinpesukin. Mikä urakka!

  Koitan taas ehtiä tännekin paremmin. Nyt ei enää tarvitse kasvimaalla joka päivä kykkiä, mitä olen juhannuksesta saakka tehnyt. Se viime kesänä mönkään mennyt juttu kasvimaan suhteen on nyt suoritettu...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatalousmuseo on opettavainen paikka monella tapaa. Siinä näkee kuinka vähälläkin tultiin toimeen, joskin leipä ei ollut leveää ja kovan työn takana. Pyykinpesu oli melkomoinen urakka. Muistan kuinka vesiä keitettiin isoissa padoissa ja lipeässä PALJAIN käsin pyykkejä hangattiin. Huh huh!

   Kasvimaa varmasti vie aikaa, kun tavalliset kukkapenkitkin haukkaavat ison osan ajasta. Mä sain apuriksi veljen vaimon, joka parina päivänä siivosi etupihan rikkakasveista. Itte kärräsin soraa ja kiviä ja tiiliä ja lankkuja ja...

   Poista
 10. Toisen blogin kirjoituksesta johtuen kävin etsimässä missä tuo paikka on. Kiitos kiitos kiitos vinkistä - kesäloma on vielä edessä ja taas tuli paikka minne voi mennä koiran kanssa ihailemaan maisemia. Eikä ole pitkä matka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Tiedä vaikka Tuuliset Pojat olisivat silloinkin liikenteessä. :)

   Poista
 11. Onnee kovasti postaus-luvusta! Tekevä ehtii kirjoittaa dekkareita, hoitaa isoa taloa sisältä, isoa puutarhaa ulkoa, rakentaa kesäkeittiötä, käydä koulua, opetella sahan käyttöä, käydä retkellä koirien kanssa ja miehen kanssa, kirjoitella kivoja juttuja blogiin, pitää yhteyttä ystäviin........hengästyttävää!! Ja vielä nauttia kaikesta tästä ilman kiirettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, *VEKKI*!

   No nythän sä rupesit mua hirveesti kehumaan. Ihan tässä punastuu. Välillä hommat ruuhkaantuvat, mutta yritän oppia tekemään palan kerrallaan, niin jotenkin ne hommat tulee tehtyä.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...