keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Betonitalkoot

Minulla on betonimylly ja Elämää ja elämyksiä -blogin Pirkolla ideoita. Mitä näistä syntyy? Betonitalkoot. Lauantaina miehemme pääsevät meille betonipojiksi, kih hih, eli kantamaan massaa, ja me taiteilemme toinen toistaan hienompia betonitöitä. Toivottavasti.

Minulla on haaveena betoninen pöytä ja penkki. Hankin kääntöpöytäsirkkelin (ovelasti miehelle synttärilahjaksi), että voin itse tehdä laudasta ja vanerista muotteja. Noh, en osaa vielä käyttää sirkkeliä, joten voi olla, että teetätän muotit ensi viikolla rakennusmiehillä, jotka tulevat tekemään kesäkeittiön rungon. Sirkkeli on pelottava laite.

  

24 kommenttia:

 1. Kuulostaapa betonipöytä ja tuoli hienolta jutulta..eikun tekemään! Kuvia odotellen, mukavaa kesäpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetään ainakin, jos ei synny penkkiä, niin kasa kökkäreitä. Tiäkkö kuule, kun kirjoitit "mukavaa", niin luin ensin "sekavaa". Kuvastanee tämänhetkistä olotilaani, tekemättömiä töitä ja läksyjä. :)

   Poista
 2. Jännää nähä juonittelujen tulos :D Palava rakkaas vaan kukostaa :D Mökilläki on sitä siellä penkissä missä on kaikkea, pitäs sirpillä huitoo joutavat pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Junonitellaan ja vänkyröidään ja hyvä tulee. :)

   Sulla sirppi, mulla viikate. Pitää lähteä niittämään isoimmat nokkospuskat.

   Poista
 3. Tottahan sitä jokanaisen varastoon kuuluu betonimylly, sirkkeli, moottorisaha, porakoneita, höyliä, ompelukone, jne! Ainakin Nettimartan ja Vekin, mutta tekevä tarvitsee työkalut, eiks vaan.
  Varmaan saat kivat jutut betonista. Olisin tullut mukaan, mutta toisen kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimen omaan jokaNAISEN lemppari työkalut: sirkkeli ja betonimylly. :D

   Katotaan kuinka se penkki ja pöytä onnistuu. Voit sitten tulla tekeen omas. Meinaan betonia menee sen verran paljon, että betonimylly on tarpeeseen.

   Poista
 4. punainen hehku valloillaaan puutarhassasi, ei ihme, jos ukkokullat innostuu betonipojiksikin;)

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa, oijoi, nyt saadaan tosi kiinnostavaa luettavaa ja katseltavaa! Ihanaa betonipäivää sinulle ja Pirkolle ja apumiehillenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista, Geranium! Katotaan mitä saadaan aikaseks ja raportoidaan.

   Poista
 6. kääntöpöytäsirkeeliä, betonia...ei siellä nyt kujeet puutu! Hieno homma! Karehdittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei puutu, ei. Viälä ku saan tänne ensi viikolla pihallisen miähiä käskytettäväksi, niin johan alkaa tapahtuun. :D

   Poista
 7. Voi kun olis aikaa tollasille projekteille... mä olen pitkään jo haaveillut sellasista betoni lehdistä, mutta edes niitä ei ole saanut aikaiseksi. Toinen isompi haave on betoninen tiskipöytä, mutta sitä ei edes uskalla ajatella itse toteuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oman aikansahan jokainen työ ottaa, nämä betonityöt kyllä sujuvat alkuvalmistelujen jälkeen nopsaan ja sitten vaan istutaan ja ootellaan kuivumista. :)

   Betoninen tiskipöytä! Ou jeah!!!

   Poista
 8. Upeat kukat, ooh! Sopivat hyvin punaiseen kauteesi :)
  Intoa piukassa täällä jo ollaan, tosi hauskaa tiedossa. Tuo sirkkeli on muuten senluokan kone, että empä koskisi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väriä ja väriä eli punaista punaisella.

   Kyllä muakin toi sirkkeli hirvittää, mutta eiköhän sitäkin opi käyttämään, kun vaan joku neuvoo ja vahtii aluksi vieressä. Mulla meinaan on tarve kaikenlaisille lankunpätkille ja ottaa kuuppaan, kun joutuu oottamaan, että joku ehtis sahaamaan. Mä haluun olla omatoiminen.

   Poista
 9. Vai että betonia. Ihan vieras alue minulle, en osaa edes kuvitella tekeväni mitään betonista. Sen sijaan nuo punaiset (kuinkas muuten) kukkaset kuvina ovat sydäntä lämmittäviä. Kauniita, ihania.
  Sitten edelliseen postaukseen vielä. Olen ollut eräällä luennolla, jossa käsiteltiin stressiä. Eniten stressiä aiheuttaa etenkin työelämässä, miksei muutenkin, juuri nuo tekemättömät työt. Stressi helpottuu, jos kirjoittaa itselleen luettelon kaikista tekemättömistä töistä ja sitten vetää aina yli, kun joku niistä on tehty. Ei tarvitse pitää mielessä niitä tekemättömiä hommia, jo se alentaa stressiä, ja samoin jokainen ylivedetty eli tehty työ.
  Itse käytän tätä listasysteemiä aina silloin, jos asioita kasaantuu liikaa. Koen sen hyväksi, että näen konkreettisesti, mitä pitää tehdä ja hyvä mieli tulee jokaisesta ylivedetystä eli tehdystä työstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nää betonityöt ole mullekaan ihan arkipäivää. Toissa kesänä valoin tein muovisista reunanauhoista muotteja ja valoin laattoja. Nättejä niistä tuli ja suhteellisen kivuttomasti.

   Mulla on metrin pitunen lista tämän vuoden töistä. Niistä on tehty vasta vaaksan verran. Lista on tosiaan hyvä, ei tarvitse stressata sitä, että muistaako kaikki.

   Poista
 10. Tuollainen kaukonäköisyys on kyllä viisautta. Ostaa sirkkeli miehelle lahjaksi, jotta pääsee sitä itse käyttämään tai saa kenties ukkokullan rakentamaan jotain tarpeellista. 10 pistettä!!!

  VastaaPoista
 11. Paloauton punaista, lämmittää mieltä ! Oi mitkä talkoot tulossa, odotan innolla tuloksia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen väri korostuu kauniisti harmaata soraa vasten. On meillä kyllä käytössä väripaletin muitakin värejä, sikinsokin.

   Emme ole Pirkon kanssa koskaan tavanneet. Tämä bloggaaminen on meitä tuonut yhteen ja todella mukavaa, kun pääsee tekemään betonitöitä samanhenkisen ihmisen kanssa. Kuvia varmasti tulee olemaan molempien blogissa. :)

   Poista
 12. Betonista saa mitä hienoimpia juttuja. Pöytä on varmasti aivan upea. Toivottavasti muotit kestävät... Siinä sitten pöytä, jonka paikka pitää harkita, ettei tee mieli siirrellä. Olen minäkin sirkkelillä lautoja katkonut, silloin, kun taloa rakennettiin. Se jotenkin alkoi pelottaa se laite, joten annoin miähen loppujen lopuksi tehdä kaikki sirkkelöinnit. Ole varovainen sen sirkkelin kanssa ja muista kuulosuojaimet! Terveisii M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, betoninen penkki ja pöytä painavat tuhottomasti. Täyytyykin tehdä valuhommat siinä paikassa, mihin meinaan ne tällätä. Kuulosuojaimet on monen päristelelijän kanssa ehdottomat. Sirkkelistä lähtee melkomoinen moiku.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...