lauantai 20. heinäkuuta 2013

Ruusuja vesisateessa

Vettä on satanut roiskimalla kaksi päivää. Luonto nauttii ja minä myös, koska ei tarvitse lähteä pihalle raatamaan. Kyllä, luit oikein: raatamaan. Kaikkinainen soran ja tiilien ja mullan ja risujen kärrääminen alkaa käydä yli voimien. Pieni huilitauko tekee enemmän kuin hyvää ja ehdin tehdä läksyjä.

Työmiehiä ja kylikkäitä on riittänyt. Ensimmäinen aamu pariin viikkoon, kun voi nousta sängystä tukka takussa ja yöpuvussa ja hiihdellä tiettarille ilman huonoa omaatuntoa. Ah, autuutta.

Kuivuuden myötä ruusuihin on tullut kirvoja enemmän kuin ne kestävät. Päivän tullen lähden kirvajahtiin mäntysuopasuihkupullon kanssa.

 

 

 

 


12 kommenttia:

 1. Vettä sateli parina päivänä, mutta enemmän olisi vain saanut tulla. Ei tuo riittänyt vielä kuin vähän maanpinnan kasteluun. Ja hirveä tuuli monena päivänä! Meiltä meinasi kanukkapensaskin lähteä juurineen tuulen mukaan.

  Komeasti ruusut kukkii.:) Minä tarvitsisin vielä vaaleanpunaisen neilikkaruusun yhden vanhan ruusupensaan tilalle. Mutta nyt, kun sellaisen haluan, niitä ei ole näkynyt missään. Muina vuosina puutarhamyymälöiden hyllyt on olleet täynnä vaaleanpunaisen taimia. Kai se vielä jostain vastaan tulee...

  Tuossa tummemmassa neilikkaruusussa meilläkin näkyy nyt olevan aikalailla kirvoja, samoin keltaruusussa. Täytyisi mennä vähän ruiskuttelemaan, kun toimertuisi. Pari päivää myös mennyt vähän "laiskotellen", kun voimat todellakin alkaa olla vähissä. Koko kesä mennyt niin pienillä yöunillakin, että senkin puoleen alan olla jo ihan sippi. Edes näin viikonloppuisin ei helpota, vaan kukonlaulun aikaan pitää olla pomppaamassa ylös.

  Kokeilen nyt nimimerkin vaihtoa, ettei kommenttini menisi aina roskaposteihin, mutta ainakin äsken osa oman blogin vastauksistani löytyi taas hetken päästä roskaposteista. En tiedä mikä tähän ongelmaan auttaisi.:( Ei kohta enää innosta mihinkään kommentoida, kun hetken päästä kommenttia ei enää näy, harva tarkistaa roskapostinsa, eikä joka paikkaan jaksa käydä vinkkaamassa.:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän aikaa mulla raksutti, että kukahan Katja mulle kirjottelee kommenttia. :)

   Ei ollut nyt roskaposteissa ja käyn kurkkimassa roskapostilaatikkoa, kun sinne sujahtaa välillä muittenkin kommentteja.

   Kirvat tulevat yhtä varmasti kuin aurinko nousee, joka kesä. Nyt ei ole, vielä ainakaan, ihan hirmuista määrää, mutta niin paljon kuitenkin etteivät nuput jaksa aueta. Suihk suihk. Mäntysuopa auttaa vaivaan kuin vaivaan.

   Eiks olekin outoa, että kun edellisenä vuosina jotain tiettyä kasvia on myymälät täynnä, niin sitten kun tulee tarve, niin missään ei ole myynniissä. Mulle kävi noin mahonian ja höyhenpensaan kanssa. Toivottavasti löydät pinkin neilikkaruusun. Se on kyllä ahkera kukkija.

   Yritetäänpä, Katja, vähän jarrutella ja nukutaan makosat unet. Eihän me kohta pysytä tolpillamme.

   Poista
 2. Onpa kauniita ruusuja! Meillä taas on ollu tosi vähän kirvoja, ei ole tarvinnut yhtäkään puskaa vielä ruiskutella millään. Lumipalloheisissä niitä oli alkukesästä, vaan ei enää juurikaan näy. Täällä on satanu niin paljon viimeisen kuukauden aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne säät vaihtelevat paikkakunnittain, teillä sateista meillä läkähdyttävän helteistä. Jostain luin, että kasvi ei voi hyvin, ole sille sopivimmassa kasvupaikassa, jos siihen tulee tuholaisia. Pitäneekö paikkansa...

   Poista
 3. Upeasti kukkivat ruususi. Täällä on myös ollut sateista, mutta sopivasti vastaistutetuille kasveilleni. Yöppäripäivät on välillä tarpeen, nautihan nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopivasti tosiaan tuli sade kasveillesi. Meillä maa pölysi kuivuuttaan ja sai joka ilta kantaa satoja litroja vettä istutetuille puille, marjapuskille ja uusille ruusuille. Olisi mukava suhutella letkusta vettä, mutta ei raski lorottaa hanavettä semmosia määriä, joten kantaa retuuta tynnyreistä sadevettä. Kuntoilua...

   Väännään, kirjaimellisesti, Excelin makroja. Miks mulla on näin pienet aivot, vaikka isossa päässäni olisi kyllä tilaa. :D

   Poista
 4. Ihania ja värikylläisiä ruusuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusut ovat kyllä upeita. Olen niitä turhaan karttanut, pidin niitä vaikeina kasvattaa ja hoitaa. Eipä nuo kuitenkaan ole muita perennoja hankalempia.

   Poista
 5. Ruusuihin taitaa tulla joka kesä kirvoja, mutta mäntysuovalla ne lähtevät aika kätevästi. Sinun ruususi ovat niin kauniita, etteivät kirvat ole niitä ehtineet paljoa vahingoittaa. Eilen täällä satoi aivan mahdottomasti, mutta hyvää se on tehnyt luonnolle. Näyttäisi tuo lämpötilakin vähitellen taas nousevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäntysuopa sopii ihmeen moneen tarkoitukseen ja on luontoystävällistä. Saisi sataa vielä hieman lisää, maa oli niin pöllyävää, että nämä sateet eivät vielä riitä. Eikös tunnukin kylmältä, kun lämpö laskee 30 viitentoista yhdessä humauksessa, niin piti oikein takkia kaivaa päälle ja villasukkia jalkaan. :)

   Poista
 6. terassi näyttää todella upealta tuolla ruusupenkkien ympäröimänä, värit juur kohdallaan!

  VastaaPoista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...