maanantai 8. heinäkuuta 2013

Mustaa ja vihreää

Voi mahotonta, kuinka kauniita kuvia Elämää ja elämyksiä -blogin Pirkko on napannut pihastamme. Ei meillä oikeasti näytä noin hyvältä, Pirkko on vaan niin etevä kuvaaja. Muistakaa, että jokaisen kukkapenkin takana luuraa kasa risuja tai kannoista jyrsittyä purua tai poiskärrättävä multakasa. Pikkuhiljaa pihapiirimme valmistuu, ei ehkä tänä vuonna, mutta joskus...

Tässä kuvia Elonkierrosta, jossa kävimme eilen. Onneksi kävimme heti aamusta, koskapa päivästä tuli väsyttävän helteinen, enkä saanut mitään järkevää aikaiseksi.Kesäkeittiön lattiassa on nyt valmiina bitumi,
raksamiehet tulevat keskiviikkona.
Aloitin bitumin levittämisen tänään klo 6, 
kun pelkäsin kuumaa päivää.
Tulikin sade.


Pation lattiakuvio on vielä vaiheessa. 
Tänään piti tehdä loppuun, mutta sade esti, taas.

18 kommenttia:

 1. Mikä sade? Miksei se tule tänne? Kaivot kumisevat tyhjyyttään!
  Upean näköinen kesäkeittiön aihio, vau mikä paikka siitä(kin) tulee.
  Teidän pihassa on niin monta hienoa kohtaa, kyllä sen kuvista näkee ja onneksi Pirkko hoksasi kehua pihaanne, kun et itse sitä tee :-D
  Hienot maaseutuidyllit noissa kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas ripsahti vettä sen verran, että patio ja portaat kasvuivat, eikä pääse maalaamaan. Melkein joka päivä pirskahtaa muutama tippa, ei kyllä kastele kukkia ja illalla saa kastelukannun kanssa kiertää purkilta purkille.

   Mä puhallan nää sadepilvet sulle, ei ole kivaa tyhjänä kumiset kaivot.

   On meillä pihassa ihan nättejäkin alueita, mutta omaan silmään pistää pahiten nuo työvaiheessa olevat kasat ja keot. Pirkkolla on tilannetajua ja silmää kauneudelle, taiteellisuutta.

   Heinäseipäistä tulee lapsuus mieleen ja sitä kautta hyvä mieli, rentoutuu.

   Poista
 2. Pation lattiakuviohan on ihana. Kuin pieni sininen ovi. Odotan uteliaisuudella mikä siitä tulee, kun ihan tuolleenkin on hieno.
  Olit kuvannut äitini lempikukat kauniisti. Äitini rakasti ruiskukkia ja noita unikkoja. Tai meillä noita samoja pihalla kukkineita sanottiin valmuiksi, liekö sitten sama kuin unikko. Ihania ovat kumminkin.
  Komeat on maisemat, ei ihme jos noissa maisemissa viihtyy mäykyt ja ihmiset. Ja se kukkiva inspiraatio.
  Minä maalasin porttiimme asuntomme numeron ja päivänkakkaroita kumpaakin puoleen numeroa. Sain niistä jo mukavaa palautettakin. Ehkä se kukoistaa inspis vielä täälläkin.

  Ihana on tämäkin blogi. Seuraan mielenkiinnolla. Terkkuja Essilästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sapluuna kuvio oli liian pieni. Täytyy yksinkertaistaa kukka ja töpötellä lisää.

   Valmut ja ruiskukat ovat upea parivaljakko. Korostavat toisiaan. Elonkierto on siitä ihana paikka, että siellä on sekä kasveja että eläimiä: vuohia, hevosia,lehmiä, sikoja ja kanoja.

   Sun porttisi on varmasti kaunis, uuuh. Onks kuvaa näytillä?

   Kiitos, kyllä säkin olet seuranassa...

   Poista
 3. En epäile Pirkon kuvaajan taitoja yhtään - siitä on niin paljon ihania todisteita! Mutta...minäpä luulen, että olet pihasi suhteen turhan vaatimaton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkolla on kyllä kuvaussilmää, ihan pro-mimmi. Noh, on mulla pihassa alueita, joihin olen ihan tyytyväinen, mutta niitä retuperällä olevia plänttejä on enemmän.

   Poista
 4. Minulla ruiskukissa on nuput, mutta yhtään kukkaa ei vielä näy. Taisin kylvää myöhemmin ja paikkakin on hiukan varjossa.

  Tuo pation lattiakuvio on ihana idea. Minulla ei ole tullut mieleenkään kuvioda sitä, mutta siihen saisi vaikka mitä. Tuleeko patioon sinisiä kukkia sisältäviä suorakaiteita vai tuleeko vanha väri näkyviin vain kukkien taustalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maali on itseasiassa mustaa, vaikka nyt heijastelee sinistä. Punainen pohjaväri näkyy kukkien tastana. Teen kuvioita maalarinteipillä ja sapluunalla. Katotaan mitä siitä syntyy. Mielestäni matto kyllä rajaa mukavasti istuma alueen, eikä näytä niin lautalta.

   Poista
 5. Höpönpöpön sun höpinöitäsi! Nyt oikeesti arvo sun huikealle pihapiirille!
  Ihanat nämä maalaiskuvat, niin perinteistä. Ja kaunista, rentouttavaa. Eksyttiin vähän teiltä lähtiessä, mutta ei haitannut kun oli kivoja pikkuteitä ja maisemia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huikeasti täällä on ainakin töitä tekemättä. Kiitos kehuista, tuntuu tottakai hyvältä, että muutkin tykkää.

   Maalaismaisemat on vähän kuin haikailis menneitä, mutta ihana tommosissa perinnemaisemissa on tallustella. Vai eksyitte! Täältä lähteissä on kyllä paljon maalaisteitä, siäviä.

   Poista
 6. Kiitos! Tosi hienoja kuvia ja tuollahan noita heinäseipäitäkin nyt on. Olen ajanut ristiin rastiin Suomea ja aina vain niitä ufopalloja. Kyllä on kaivannut vanhan ajan maisemia heinätöineen...ja välillä jopa sorateitäkin moottoriteiden vauhdissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leila! Eipä näitä heinäseipäitä taida tosiaan olla monessakaan paikassa, ehkä juuri näin, näytösluonteisesti. Onhan nää mahdottoman nättejä.

   Poista
 7. Ihan mielettömän kauniita kesäkuvia. Aivan ihanaa, että jossain kuivatetaan heinää vielä seipäillä. Se on niin kaunista. Mielenkiinnolla odotan, mitä "matosta" tulee. M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun tykkäät, Marja-Leena, mä niin rakastan heinäseipäitä, ruiskukkia ja possuja ja aivan kaikkea.

   Matosta tulee juttu, sain sen eilen illalla tehtyä.

   Poista
 8. Hienot kuvat molemmissa blogeissa! On sinulla komeita kukkaistutuksia ja asetelmia!

  Se sade saisi tulla meille, täällä on rutikuivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiitti, Sussi! Rutikuivaa meilläkin on, kun nämä saderipsaukset eivät kastele maata, vain häiritseevät mun maalausprojektejani.

   Poista
 9. Tuo Elonkierto on tosi kiva paikka. Meillä on yleensä tapana kiertää se kerran kesässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsiperheet tykkäävät käydä siellä. Voi opettaa lapsille viljoja ja muita kasveja ja lapset näkevät mistä maito tulee.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...