perjantai 12. heinäkuuta 2013

Betonilaattojen kuviovertailuja


Betoniset astinkivet onnistuivat odotetun hyvin.
Testasin lehden sijoittamista betonin alle ja päälle.
Vasemman laatan lehti oli betonikakun alla.
Kuvio ei näy selkeästi ja betonissa on sileä pinta.
Oikeanpuoleiseen laattaan painoin samanlaisen lehden betonin pintaan.
Kuvio on selkeä ja betonilaatan pinta on rouhea.



23 kommenttia:

 1. Ihanat askelmat, ihan molemmat versiot :) ja niin hienoa terassimattoa ja muuta, nyt nautitaan ihanasta kesästä, aurinkoa sinulle sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan kesästä! Just eilen totesin raksamiehille, jotka onneksi työskentelevät varjossa, että tästä ei enää kesä parane.

   Poista
 2. Ok, kokeilu ei tässä kohtaa kannattanut. Alkuperäinen on paljon parempi. Meillä kääreet on hiljakseen irroteltu ja hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatti, kannatti! Sileää laatta voi käyttää alusena ja tarjottimena tai missä tahansa, kun tarvitaan sileää pintaa. Nättejä ovat molemmat.

   Hmmm... kohta sihahtaa ja suhahtaa... mustaa...

   Poista
 3. Mielenkiintoinen betonilaattakokeilu, kumpikin on omalla tavallaan hienoja.

  VastaaPoista
 4. Molemmat laatat ovat todella hienoja. Niitä laattoja on sitten kiva sirotella ympäri puutarhaa. Hiaanot, M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näille löytyy heti käyttökohteita. Kuvailen kuhan saan ne paikoilleen. Meillä rakennetaan kesäkeittiötä, joten hommaa riittää.

   Poista
 5. No onpas siinä eroa, todellakin! Mutta hyvältä näyttää, teki tavalla tai toisella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molempi parempi. En ollut älynnyt, että lehden voi panna myös betonin alapuolelle, tulee ihan erilainen kuvio, tasainen.

   Poista
 6. Kivoja betoneita. Ja hyvin sait tuon lehden näkyviin. Minun jäivät vaiheeseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus työt jäävät vaiheeseen, kokeilemalla onnistuu. Miehet sahaavat sulle pöytä- ja penkkilankkuja. Mun pitää ne vielä vetää höylällä ja/tai nauhahiemomakoneella sileeks. Tulee muuten tikkuja pyllyyn.

   Poista
 7. Hienoja ovat kumpikin ja varmasti löytävät paikkansa. Kunhan tulee viileämpää, taidan minäkin tehdä vielä muutamia laattoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytävät, ei epäillystäkään. Uusia alueita raivataan ja vanhoihin kukkapenkkeihin tarvitaan kans lisää astinkiviä. On helpompi pomppia niitä pitkin, ei tule vahingossa astuttua kukkasten niskaan. Laattailmoja odotellessa!

   Poista
 8. Molemmat lehtilaatat ovat upeita! Eri tyylisiä, mutta upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin tehdä pöytäliinan betonipöytätasooni noin, että laitan lehdet betonin alle. Pirkko neuvoi tämän kikan. Sileä pinta, jossa kuitenkin näkyvä kuvio. Uuuh, voipi olla melko sievä pöytä...

   Poista
 9. Hienoja betonitöitä saitte Pirkon kanssa aikaan. Pitäisi yrittää minunkin. Meillä jäi kasvihuoneen perustan teosta monta säkki kuivabetonia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukavaa tehdä näitä betonijuttuja kimpassa. Viälä kun Pirkko oli käynyt betonikurssinkin, niin hänellä oli hyvää kokemusta isoista töistä.

   Nyt vaan betoniruukkuja ja -laattoja tekemään, kun matsku valmiina.

   Poista
 10. Hienoja töitä!:) Olisi kiva tehdä betonistakin kaikenlaista, jos vain löytyisi siihen aikaa. Tai kai sitä aina löytyisi, kun vain ottaisi sitä. Betonikalusteista haaveilen. Valmiit maksavat niin tuhottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään noista laatoista, ne on tarpeellisia ja nättejä. Eniten aikaa kuluu betonimyllyn putsaamiseen ja muottien esivalmisteluun. Valaminen käy nopsaan, kun on valmista ruukia, mutta kyllä näihin valuhommiin helposti päivä uppoaa. Toivottasti ehdit jossain välissä rentouttavaan betonityöskentelyyn.

   Betonikalusteet maksavat älypaljon. Säkki betonia 5 euroa, joten omat valuhommat kyllä kannattavat. Katsotaan nyt, millaisia muotteja saadaan aikaiseksi, kun mulla on nyt se sirkkelikin. :D

   Poista
  2. Itse tehden tulee paljon paljon halvempaa. Laattoja ja reunakiviä on itse valettukin, ja säästetty pitkä penni.:) Kaikki tarvittava olisi, betonimylly, sirkkelit sun muut, mutta tekijä vain vielä uupuu. Kalusteiden muottien tekoon tarvitsisin miehen apuun, ettei tule sutta ja sekundaa.;) Sopiva paikkakin kalusteille olisi katsottuna. Toivottavasti sellaiset vielä joskus saadaan aikaiseksi.:)

   Poista
  3. Betonimyllyn käyttö onnistuu mieheltä paremmin, kun on ulottuvuutta ja voimaa enemmän. Pöytään ja penkkiin menee monta säkkiä betonia, joten aikaa ja evästä pitää varata, hih.

   Luulen kanssa, että muottien tekeminen ei ihan onnistu itseltä, olenkin miehen veljeä ja omaa veljeäni houkutellut tekemään niitä. Katotaan elokuun alussa...

   Kyllä me vielä betonipenkkimme saadaan!

   Poista
  4. Sitä sementtiä uppoaa yleensä ihan pieniinkin juttuihin uskomaton määrä. Työlästä hommaa on, joten apulaisia (=miehistä voimaa) tarvitaan.;) Mutta eiköhän niitä kalusteita joskus vielä saada, kunhan sinnikkäästi pyydetään.:) Tuulimyllyä olen pyytänyt monta vuotta. Nyt mies haki yhdestä paikasta pois 16 - 18 metriä korkean rautaputkisen radio-/tv-antennimaston, ja sanoi, ettei enää puutu kuin siivekkeet huipulta. Ja samalla saadaan tuulivoimalla sähköäkin.;) No, en nyt ihan sellaisesta tuulimyllystä ole haaveillut...:(

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...