tiistai 30. heinäkuuta 2013

Pinkit ruusut

Joskus onnistaa! Ostin muutamia vuosia sitten syksyllä alelaarista parilla eurolla ruusuja. Tökkäsin ne saviseen maahan peikonpähkinän kylkeen ja ajattelin, että kasvaa jos kasvaa. Ja kasvaahan ne. Kauneimmat ruusuni koko pihassa. Kukkivat alkukesästä ensilumiin saakka.

21 kommenttia:

 1. Aivan ihanat onkin. Mullakin kävi viime syksynä hyvä tsäkä, ostin meidän puutarhurilta, joka myy torilla kasveja kaksi ruusua, hän oli itse ne kasvattanut ja sanoi olevan kestäviä ja kauniita. Ja totta puhui, hienosti selvisivät talvesta, vaikka unohdin ne suojata ja tänä keväänä ja kesänä ovat kukkineet tosi kauniisti, ihan näyttävät melko samanlaisilta kuin tuo sinun. Muistatko/tiedätkö nimeä.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on sitten samantapaisia selviytyjiä kuin mullakin. Yritin etsiä ruusulle nimeä, ei vielä löytynyt, mutta palaan aiheeseen.

   Poista
 2. Onpas kaunis ruusu, se selvästi tykkää paikastaan, osuit kerralla oikeaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusu tykkää savesta. Tosin tässä kohtaa on pelkkää savea ja aatteli ettei siinä voi oikeasti mikään kasvaa, mutta kukkii ja kukkii todella komeasti.

   Poista
 3. Aivan mahtavia nuo ruusut! Minä haluaisin omalle pihalleni tai mökille paljon ruusuja ja muutama minulla jo onkin. Ne ovat niin upeita kukkiessaan. Juhannusruusun vain tahtoo nyt tuhota Elämänlanka. Pitää yrittää syksyllä saada se pois siitä puskasta jollain tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin viime vuonna ryhmäruusuja, mutta ne kituuttavat vaikka laitoin hevosen lantaa ja hyvät mullat. Taitaa olla liian kuivan paahteinen paikka. Noh, ensi vuonna täytyy pedata niille parempi penkki.

   Elämänlanka on viheliäinen väärässä paikassa. Mulla on se kanssa riesana. Simpura! Niin hyvin tuskin saat elämänlankaa poistettua, etteikö pikkuruinen juurnpätkä jää johonkin väijymään. Sori.

   Poista
 4. Kaunista, todella kaunista, ihanaa. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää ruusut on kyllä loisteliaat ja niin vaatimattomalla hoidolla.

   Poista
 5. Voi mutta ovatpa kauniita! Ihanan näkösiä. Ps. se lintu on kuulemma Leppälintu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ookin!

   Juu Viismummuista siis tiesi: leppälintu. Tänks varmistuksesta.

   Poista
 6. Aivan ihania ruusuja. Näillä leveysasteilla saa vaan olla tosi taitava, että saisi ruusut kukoistamaan. Itselläni on mökillä pari pionin taimea, mutta edes niissä ei ole ollut kukkia... Ja tämän kesän parvekelaatikko... Eipä ole juuri kuvia kehdannut blogiin laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mähän en aikaisemmin tykännyt ruusuista, mutta nyt (vanhuus iskenyt?) on mieli muuttunut ihan toiselle tolalle. Nättejähän nää on. Harmi kun teillä ei kasva. Joo, kuule ei joka vuosi tartte olla kukkasia joka laatikossa.

   Poista
 7. Tosi kauniita ruusuja!:) Minulla kasvaa saman tyyppistä vaaleanpunaista ruusua kahdessa ruukussa. Talveksi vien ruukut maakellariin. Jalommat ruusut eivät ole oikein meidän maaperässä viihtyneet, joten saavat sitten kasvaa ruukuissa. Harmi vain, että ruusujen määrää ei voi lisätä, koska maakellariin ei enempää mahdu.:(

  Tutkein äsken eläinlääkärin kuittia tarkemmin. Uusi erikoismuona maksaa 96,80 €/14 kg. Vanhan nappulasäkin sai 60 eurolla. Äkkiseltään tuntui aika hinnan erolta, mutta toisaalta nyt ei enää mene rahaa muihin syömisiin. Possun korvista, nakeista ja muista äkkiä hintaa kertyy tuon erotuksen verran. Ja jos vaikka kolmisen kuukauttakin säkki kestää, niin ei päivää kohden kuitenkaan paha. Onneksi on pikkukoira, niin ei kalliimpikaan ruoka tule ihan hirmu kalliiksi.;) Ihan hirvittää ajatella niiden ruokamenoja, joiden isot koirat syö tuollaisen säkin viikossa parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sulla kova raahtaaminen ruusuissas ja muissa kukkasissas, mut onkin sulla pihalla niin nättiä, että.

   Terveys maksaa tai ainakin erikoisruoka. Tiedän ittestäni, kun en allergisena voi syödä mitään normimuonaa. Mut tasoihin varmaan menee, kun ei herkkuihin huljahda enää rahaa. Hyvä, kun Rymyn vaiva oli korjattavissa!

   Poista
 8. Ihanat ruusut, kävipä tosiaan hyvä tuuri! Tai sitten se on tuuri + taito, kun ratkaisee... mulla ei menesty mikään ruusu, nippanappa leikkoruusu pysyy muutaman tunnin hengissä...

  Mut hei Nettimartta, mulla on jääpala-asiaa sulle, tuu käymään S = sitä sun tätä -postaukseen, vastasin hoomoilasena kommenttiisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuria oli ja noi ruusut oli jo melko rynttäsen näkösiäkin ostohetkellä, mut aattelin, että eipä oo hinnan kirjoissa ja kokeilen.

   Hah hah, mää ymmärsin sut ihan oikein, kommenttini oli vaan vähän sekava. :)

   Poista
 9. Voi herranen aika mikä viherpeukalo siellä esittelee ruusujaan. UPEITA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä uhkeat kaunokaiset olivat kyllä sattumansatoa. Kananlantaa keväällä ja hyvin kasvavat.

   Poista
 10. Ruususi näyttää Queen Elisabethilta, googleta ja vertaa. Se kukkii lokakuulle ja on varsim talvenkestävä. Kukkii saman kesän varsiin eli ainakin minä joudun keväällä leikkaamaan ruusun ihan alas asti.

  VastaaPoista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...