perjantai 28. joulukuuta 2012

Valonpilkahduksia


Kasvula uinuu. Aina vaan jaksan olla ihastunut ja onnellinen Kasvulastani. Se on niin kaunis, talvellakin.


Alapihaa koristavat Tuulisten Poikien juoksukäytävät. Pikku Metsän kompostilaatikot odottavat kevättä. Siirrän kaiken mullan kukkalaatikoihin, niihin ruosteisiin. Taitaa upota eräskin kuutio multaa, nuo laatikot ovat sen verran kookkaita.

16 kommenttia:

 1. Kyllä tuollaisesta Kasvulasta sietääkin olla onnellinen ja ylpeä, kaunis on näin talvellakin:) Mutta eikö teillä ole puissa lunta? Minä kävin juuri kopistelemassa pitkällä harjalla lumet tuijien ja riippaherneiden päältä, kun alkoivat uhkaavasti taipua maata kohden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole puissa lunta. Oli tässä välillä, mutta kun eilen keli kävi plussalla, niin katoilta ja puista karisi lumet pois.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Piti siepata säteet talteen. Niistä voi nautiskella, ainakin kuvina, pimeinä iltoina.

   Poista
 3. Tosi kiva on kasvulasi ja niin tarpeellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko tunnustaa, että kasvihuoneessani kasvaa hyötykasvien lisäksi ajatuksia. Juu, istuskelen korituolissa ja mietin juonenkäänteitä novelleihini. :D

   Poista
 4. Oi kuinka kaunista! Ihana valo kyllä vielä kruunaa kauniit maisemat. Kivat juoksupolut pojille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi mukavaa, kun tuli lunta ja sen mukana pahin synkkyys väistyi. Aurinko ei vielä lämmitä fyysisesti, mutta mielialaa se piristää melkomoisesti. Pojat tykkäävät juosta poluillaan. :)

   Poista
 5. Oi oi miten ihanaa talvitunnelmaa. Meilläkin pilkahti aurinko eilen. Mukavaa loppuvuotta Sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pihakuvissasi oli pensaissa nätit paksut kerrokset lunta, kuin taulussa. Nättejä vanttuita olit myös tehnyt.

   Oikein leppoisaa loppuvuotta!

   Poista
 6. Aika harvinaisia nuo valonpilkahdukset. Nytkin on tasaisen harmaata, mutta onneksi ei sada lunta! Kasvulasta on iloa ympäri vuoden.:) Joulu selvästikin meni jo, kun sinäkin jo alat suunnitella kevään pihatöitä.;)

  Joko olet päässyt sinuiksi Lumian kanssa? Joulupukki toi minulle Samsungin älypuhelimen, ja sai sen kanssa alkuun olla aika ihmeissään. Ja ihan mahdottomasti löytyy erilaisia toimintoja, mitä voi sinne vielä lisäksikin asennella. En tiennytkään, mitä kaikkea nykyään voi puhelimeen liittää. Eilen löysin mm. eri eläimille digitaalisia houkutuspillejä, ja asensin omaani houkutusäänet ketuille ja sorsille. Pitää mennä testaamaan pihan vierailijoihin. Yksi nelijalkainen ainakin oli ihmeissään.;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmajaa on meilläkin. Takassa ja liedessä tulet ja kökitään Tuulisten Poikien kanssa sisällä. Kasvulassa on ajastetut koristevalot ja ne tuikkivat kodikkaasti.

   Just ja just osaan käyttää Lumiaani. Kuvia otan joka päivä. En ole paneutunut puhelimeni sielunelämään. Hyvä sinä! Houkutuspillit, toi oli parhautta. Hih.

   Poista
 7. Hauska polkuverkosto liitäjillä :) Sun Kasvula on kyllä kaunotar :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liitäjät tekevät lisäksi oikopolkuja. Varsinkin Tuisku ei pelkää syvääkään hankea, vaan kahlaa välillä ihan upoksissa. Kiitos, mä tykkään kans, että Kasvula on kaunotar.

   Poista
 8. Talvi on kaunista!
  Tuli mieleen noista isoista ruukuista, että itse olen käyttänyt pohjalla mursketta tai leca-soraa. Sitten väliin joku harso tai katekangas ja päälle multaa vain tarvittava määrä. Paksu multa helposti tiivistyy ja hapantuu pohjalla ja sitä menee turhan paljon, kun kesäkukkien juuret eivät kuitenkaan sinne asti yllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samoilla linjoilla kuin sinä. Kasasin Olokolosta Leca-soraa ruukkujen pohjalle loppukesällä. Samaa ajattelin sun kanssas, että multaa menisi muuten autokuormallinen. Pelakuita aattelin niihin istuttaa, joten multatilan ei tarvitse olla syvä.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...