lauantai 29. joulukuuta 2012

Tuttavuuksia ja yllätyksiä

Olen blogini kautta ja avulla tutustunut moniin ihaniin ihmisiin. Muutaman olen tavannut ihan livenäkin. Yksi heistä on Tiltu.

Tiltu kommentoi blogissani vajaa pari vuotta sitten ensimmäisen kerran. Hän kertoi olevansa martta kuten minäkin. Siirryimme lähettelemään sähköposteja ja viime kesänä hän tuli miehensä, tyttärensä ja Tara koiransa kanssa kyläilemään. Olemme pitäneet säännöllisesti yhteyttä sähköpostilla ja puhelimella.

Oli myös melkoinen yhteensattuma, että jouduin viime vuonna kuukauden työmatkalle heidän kotikaupunkiinsa. Olipa kiva, kun tunsin kaupungista ystävällisen perheen, joka näytti minulle nähtävyyksiä ja piti muutenkin seuraa. Hotellissa asuminen ei tuntunut kurjalta, kun ei tarvinnut kökkiä pienessä huoneessa koko kuukautta yksin.

Kesällä kävimme heidän Emma tyttärensä rippijuhlissa. Otin paljon kuvia ja Emma oli koonnut kuvistani kauniin kirjan. Meitä yhdistää Emman kanssa valokuvaus ja koirailu. Tässä pari Emman otosta koirastaan Tarasta:

 

Eilen Tiltun perhe tuli visiteeraamaan ja toi mukanaan joulukukkasen. Tai niin minulle sanottiin, että laatikossa on kukkanen, mutta sieltä paljastuikin upea teeserviisi. Viehättävä Lomosovin posliinitehtaan vihreä kalusto. Vai mitä olette mieltä? Nyt on hyvä syy järjestää kalaasit.26 kommenttia:

 1. Kaunis, itse asiassa ihana teekalusto. Eiköhän Lomonosovin tehdas syydä edelleenkin porsliinia ja kivoja eläinfiguureitakin.
  Varmastikin joku sinun bambeistakin on lähtöisin Lomonosovin tehtaasta. Tuo on sitten sellainen käsintiskattava astiasto. Varmaan kyllä fiksuna marttana tiedät asian. Lähtee kultaukset, jos iskee tiskikoneeseen. No minä olen yrittänyt tiskata jopa rautapataakin tiskikoneessa. Käsittämättömän ruosteinen oli kun vedin ulos. No sain poltettua öljyllä kuumassa uunissa kuntoon. Terveisiä M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tuosta kaluston vihreästä väristä, minä kun olen vähäsen viherpiipertäjä. :)

   Sitä minä vähän epäilinkin, ettei uskalla kuppeja laittaa tiskikoneeseen. Mutta malttaa sitä noin kaunista serviisiä käsinkin tiskata. Vai kävi sun rautapadallesi niin, että meni ja ruostui tiskikoneessa. Hyvä kun sait sen kuitenkin entrattua.

   Poista
 2. No onpas upea teeserviisi! Kyllä tulee upeat kalaasit, ehkä tarjoiluna voisi kenties olla kukkurainen keko kurkkuvoileipiä a' la Britain?

  Ihana kertomus ystävyydestä, blogi- ja reaalimaailmassa tapahtuvasta. Lämmittävä postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkuvoileivät kuulostaa hyvältä ratkaisulta. Kolmioleipiä vissiinkin täytyy yrittää sitten tehdä.

   Olen saanut tämän blogini kautta monia blogiystäviä. Ei haittaa vaikkemme ole koskaan tavanneet, ajatus lämmittää.

   Poista
 3. Oi! Siis mikä sen mukavampaa, kuin tutustua samoilla aaltoilla kulkeviin ihmisiin! Olen minäkin tavannut Riitan ja muitakin on pistäytynyt. Aikoinaan keskustellessani Astro.fi-sivustojen foorumilla, huomasin pian että kuulun mukavaan porukkaan, joista monta olen tavannut ihan livenä. Netin kautta löytyy samoja harrastuksia henkivät ihmiset. Ja usein siellä sanatkin löytävät yhteyksiä, hyvinkin syvällisissä asioissa. Blogeissa ei nyt ihan mielipiteitä viitsi paljoa kirjoitella, joten keskustelua ei synny. Mutta tila onkin tarkoitettu enemmän päiväkirjamaiseen meininkiin. Hyvää jatkoa ystävyydelle!

  Tyylikäs astiasto!

  VastaaPoista
 4. Leila, totta joka mietteesi. Ja mielestäni ei välttämättä olekaan tärkeää aina tavata, vaan kommenttien kautta "seurustella".

  Lisäksi tiedän, että moni on ns. hiljainen lukija, joka tykkää seurata blogeja, mutta ei halua muuten osallistua. Sekin on mukavaa.

  Blogi toimii tosiaan hyvänä päiväkirjana, josta voi itsekin käydä tarkistamassa, mitä on tullut tehdyksi tai sitten jäänyt tekemättä. :) Blogit ovat hieno juttu!

  VastaaPoista
 5. Niin se elämä yllättää. Tutustuu odottamatta uusiin ihmisiin ja näistä "sattumista" voi kasvaa suotuisissa olosuhteissa elämänkestäviä ihmissuhteita. Tai yhtä arvokkaita "piknikkejä". Elämän monipuolinen rikkaus on kyllä mahtavaa, kun sitä oikein ajattelee.
  Tosi hyvälaatuisia koirankuvia nuo kaksi ja mitä ihanion serviisi. Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että tämä bloggaaminen on avartanut minun maailmaani hurjasti. Muutto uudelle paikkakunnalle ja kaikki (autottomat) kaverit jäivät 100 km päähän. En seuraa hirmuista määrää blogeja, kun minusta on kivaa kommentoida ja vaihtaa ajatuksia. Olenkin saanut blogiini tosi mukavan lukijaporukan ja sinä olet yksi heistä, HooPee.

   Poista
 6. Upea astiasto! Noillahan saa järjestettyä hienot teekutsut vaikka Kasvulassa ilmojen lämmetessä, jos vain malttaa ja uskaltaa astiat sinne siksi aikaa viedä.:)

  Bloggailu on antoisaa monin eri tavoin. Parasta antia on ystävät, joita tätä kautta saa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvulan keväiset teekalaasit. Jep. Tuo toteutetaan.

   "Parasta antia on ystävät, joita tätä kautta saa." Niin samaa mieltä kanssasi!

   Poista
 7. Täältä blogimaailmasta löytää paljon ystäviä.Monien kanssa on ihan kuin olisi tuntenut pitempäänkin.Itse en ole ketään henkilökohtaisesti tavannut,mutta paljon olen apua saanut sitä kysyessä.

  Ihan mahtava sinun ystävyystarinasi.Ja ihana on myös kukkanen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaamme saman tunteen: tunteneet pitempäänkin. Olisko se sitä hengenheimolaisuutta, joka välittyy näin bitteinäkin. Hih. Lukeminen, kirjoittaminen, puutarha ja koirailu, ainakin nuo ovat semmoisia asioita, joista tosi moni meistä on kiinnostunut.

   Kukkanen on upea ja pitkäikäinen, ei ihan heti nuupahda.

   Poista
 8. Noiden yläpuolella olevien kommenttien lisäksi, blogistaniassa on mielestäni tärkeää vertaistuki. Jos on jotain ongelmia jonkun asian kanssa, niin eiköhän aina joku löydy, joka osaa auttaa. Sinäkin autoit mua aikoinaan kun kompuroin tään bloggerin kanssa, kiitos siitä. Vaikka siis olit itsekin juuri muuttanut tänne. Samoin sain kannustavaa palautetta kun Elli viime keväänä oli pahassa mahataudissa. Eli on mukavaa ja jopa hyödyllistä omata blogikavereita. Ja tosiaan aivan mahtavaa, jos joskus jonkun livenä näkee, kun yleensä aika samoilla aallonpituuksilla ollaan.
  Toi hiljainen lukija oli muuten oiva huomio. Itsekkin olen joissain blogeissa sellainen. Tykkään seurata, mutta kun muutenkin on kommentoitavia blogeja, ei jaksa aina alkaa kommentoimaan uusia. Ja lopuksi vielä: on tosiaan fiini ja ihana joulukukkanen. Ilman muuta järjestät kalaasit. Vaikka kesällä upeassa kasvulassasi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, vertaistuki! Apua saa tarvittaessa ja moni asia ratkeaa kuin itsellään hyvän blogikamun avulla. On ihana lukea teidän blogejanne ja kommenttejanne. Friskaa monella tapaa. Kun antaa, niin saa, ja aina kannattaa laittaa hyvä kiertämään.

   Joulukukkaseni on todella fiini ja kestävä. :)

   Poista
 9. Ohhoh, ompa mieletön serviisi! Tosi juhlava ja kaunis. Kivalta kuulostaa tuo ystävystymisenne, on tämä blogimaailma niin vaan ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan olekin!

   Meillekin on tulossa ne yhteiset betonitalkoot ensi kesänä. Muistathan vielä?

   Poista
 10. Olen molempia - siis sekä kommentoija että hiljainen lukija. Kommentoin näitä lukemiani mäyräkoirablogeja (hups eihän tämä ollutkaan sellainen...) aktiivisesti, muutamaa käsityöblogia harvakseltaan ja paljon muuta en ollenkaan. Jos kaikkia lukemiani blogeja kommentoisin olisi se kokopäivätyö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molempi parempi elikkäs jokainen omaan tahtiin ja tyylillään.

   Hih hih, juu, ei oo tää mäyräkoirablogi, vai onks tää...

   Poista
 11. Todella kaunis astiasto! Kyllä nyt kelpaa.

  Minäkin olen blogini kautta saanut ystäviä, se tuli ihan bonuksena! Bloggailu on erittäin hyvä harrastus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kelpaa, kun on upea serviisi ja todella upeita blogikavereita. Yhdyn ajatukseesi: bloggaus on mukava harrastus.

   Poista
 12. Allekirjoitan sinun ja kommentoijien mielipiteet blogiystävyydestä. On ollut hienoa tutustua tätä kautta moniin niin erilaisiin ihmisiin. Ja jos joskus olet tulossa Ouluun päin, kyllä täältä löytyy turistiopas välittömästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikku, mahtavaa! Kyläpaikka Oulussa kuulostaa auvoiselta. Juu, ja jos sinä olet tulossa Hämeeseen, niin poikkea ihmeessä käymään. Tarjoan Kasvulassa teetä uudella seriviisilläni.

   Poista
 13. Onpa soma hauveli! Saitpa kauniin astiaston.

  Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2013!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain tosiaan kauniin astiaston. Hyvää Uutta Vuotta sinulle ja perheellesi!

   Poista
 14. Tosi upea astiasto! Olen kuullut, että Lomonosov olisi taas keräilyarvossaankin. Kyllä on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin kyseinen astiasto on edelleen tuotannossa, joten kyllä niitä varmasti halutaan edelleen ostaa. Ostin 30 vuotta sitten Neukkulassa käydessäni käsinmaalatut teekupit ja näyttävät olevan saman tehtaan tuotteita. Tämä Lomonosov vastaa vissiin Suomen Arabiaa.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...