sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Oodi lumelle

 

Lumi on kaunista. Lumi. Lumi sananakin on pehmeä ja jotenkin valoisa. Lumi tuli tosi tarpeeseen. Piha ja mieliala olivat apeita kumpainenkin. Nyt on taas virtaa ja ulkona näyttää tosi kauniilta ja puhtaalta.

Ruosteiset kukkapurkit saavat ensi kesänä koristeekseen pelakuita, jotka talvettuvat kellarissa. Täytyykin muistaa käydä tarkastamassa niiden kunto ja roiskauttaa pari tippaa vettä juurille. Viime talvena muistin käydä pelakuitani hoitamassa vain kerran kuukaudessa, mutta hyvin sinnittelivät kevääseen ja kukkivat täydellä pauhulla koko kesän. Rakastan pelakuita.

 

Ruusut jäivät ilman talvisuojaa. Olen kasannut niiden juurille lunta. Keväällä nähdään selvisivätkö ja samalla tulee testattua talvisuojan tarpeellisuus. Penkkillä on lumikuorutus. Näyttää kuin niiden päällä olisi piparien koristeluun käytettyä pikeeriä. Herkullista.

21 kommenttia:

 1. Samaa mieltä lumesta, kaunista ja puhdistavaa ja piristää mielen.

  VastaaPoista
 2. Kyllä se niin on - lumi kaunistaa maiseman ja tuo valoa! Nyt kun vielä se aurinkokin paistaisi, jotta pääsisi kunnolla valokuvaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kimmeltävää auringonpaistetta, kyllä meijän kamerat laulaisi. :)

   Testaan tätä puhelinkameraa ja hyvin se napsii kuvia hämärässäkin.

   Poista
 3. Lumi on kaunista. Nuo ruosteiset loorasi ovat ihanat myös lumessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruosteloorat! Pantiin niihin kannet päälle etteivät täyty lumella. Vois olla muuten hidasta sulamaan keväällä.

   Poista
 4. Lumi on tosiaankin kaunista, ainakin vielä tähän aikaan vuodesta kun se on vasta tullut ja on puhtaan valkoista :) Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Näppäilen kännykkäkameralla kaikkea mitä silmiini sattuu. Jännää nähdä kuinka pitkälle tää kännykamera riittää.

   Poista
 5. Kunpa tämä lumi nyt pysyisi huhtikuulle asti... hiihtolatuja ei ole vielä tehty, vaikka niitä jo kaivataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta on kyl jo sen verta, että just ja just hiihtään pääsis. Joka vuosi uhoan, että nyt hiihdetään, mutta totuus on toinen. Pari kertaa oon sentään sukuset pussista vetäny ulos tuulutmaan. :D

   Hyviä kelejä!

   Poista
 6. Kivoja kuvia, hyvin toimii kännykkäkamerasi! Lumiasiasta myötäilen vaan, että juu, valkoista on ;)

  Mutta pelakuuasiaan sanon, että minäkin tykkään niistä ko-vas-ti. Kovasti paljon. Täytyykin käydä hölpsäämässä niille hitunen vettä, etteivät kuivu kellarissa kökötellessään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi on kivaa ja Lumia toimii, kaikki siis hyvin.

   Sulla on toinen koira! Voi juku, ku mukava juttu.

   Poista
  2. Joo, ihana hellyyttä kaipaava honkkelijalka! Tuossa ne molemmat kuorsaavat ja lämmittävät reisien kylkiä... eihän tästä voi mihinkään liikkua, on vaan surffailtava netissä ;)

   Poista
 7. Voi minä olin ihan unohtanu sinut, kun vaihdoit vuodatuksesta pois. Kiva kun nyt taas löytyi, jään seuraamaan juttujasi. :) Mullakin jäi kärhöt suojaamatta, täytyy käydä lapioimassa niiden päälle paksumpi lumikerros.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuodatukseen jäi jutut ja monta hyvää blogituttavuutta. Oikein mukavaa, että löysit minut. Lisäsin sinut Helmiini.

   Minullakin on seinustalla kärhöjä ja olen lapioinut paksut kerrokset niiden päälle lunta. Hyvin ovat talvehtineet, vaikken ole niitä muuten suojannut.

   Poista
 8. On, on! Niin se on! Lumi on ihanaa, kaunista ja puhdistavaa! Valoisuuttakin lisää ja kynttilöiden tuomaa tunnelmaa. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin tykkään minäkin! Ja luulenpa, että tosi moni muukin meistä.

   Poista
 9. Kyllä. Lumi on hienoa, lumi on valoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoa, valoa, valoa. Just sitä me tarvittiin kipeesti. Valoa ja loistoa.

   Poista
 10. Taas saatiin lisää lunta. Hieman jo kävin ennen aamukahvia pihaa kolaamassa, ja taitaa lumitöissä mennä tänään melkoisesti aikaa. Sen verran reilu kerros lunta on yön aikana tullut. Mutta on tämä paljon mukavampaa kuin ilman lunta. On valoisaa ja puhdasta.:)

  Pelargonioille täytyisi toimertua vähän vettä tipauttamaan samalla, kun käy lämmittämässä. Huonoja lehtiä olen välillä poistellut, ja suurin osa näyttäisi vielä ihan hengissä olevan. Pienet vain eivät tahdo ihan niin hyvin säilyä kuin isot, mutta keväällähän sitä sitten isoista saa taas uusia pistokkaita.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mitähän mäkin oikeen menin toivomaan, että lunta ja nyt sitä sitten tuli oikeen hualella. Meil tääl maalla ku ei käy aurat aikaseen. Ny oli aamulla pual metrii lunta kapeella santatiellä ja yhden auton ajoura keskellä. Pidin ittelleni peukkuja ettei tuu vastantulijaa, meinaan siältä umpihangesta ei olis päässy irti muuta ku raktorin vetämänä. Että silleen.

   Mut muuten kyl lumi on kaunista ja tosiaan mielummin lunta ku rapaa. Lumityöt odottaa, kuhan pääsen täältä koululta kotiin. Pojat uppos hankeen kokonaan ja vetivät eteenpäin jänisloikalla. :)

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...