sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Savolaista säästäväisyyttä yms.

Silmiini osui artikkeli Savolaista säästäväisyyttä. Noh, savolaisena tietysti intouduin lukemaan ja pakko oli nauraa, kun artikkeli koskikin jätemaksuissa säästämistä. Kaikenlaisia säästökeinoja sitä ihminen hoksaakin keksiä. Hyi, hyi. Ei saa huijata.

Samaisessa artikkelissa kerrottiin, että pakastearkuista tehdyt kompostorit pannaan pannaan (suomenkieli on sitten hauskaa). Juuri, kun hekumoitiin kierrättämisellä ja uusiokäytöllä, ja monet intopiukeena tekivät pakastearkuistaan kompostoreita, niin se peli on vihelletty poikki.

Kesää odotellessa, ja joulutouhujen lomassa, on kiva katsella puutarhavideoita á la Alan Titchmarsh. Kupponen kuumaa kädessä voi rauhassa uppoutua puutarhahaaveisiin.


Komea kaktus on kuvattu koulumme ruokalan ikkunalla.

Minulle kävi köpelösti, kun päivitin ilmaista PhotoScape-ohjelmaa. Sain päivityksen kylkiäisenä mainoksia pukkaavan pöpön. Mainoksia tuli ylös ja alas, sivuille ja uusille välilehdille. Meinasin saada sydärin. Nyt ei sitten ole nättejä reunuksia kuvissa, kun en uskalla ladata viruspelossa ohjelmaa uusiksi. 

22 kommenttia:

 1. Yhdessä vaiheessa blogimaailmassa ilmaisen kävijälaskurin mukana tuli pop up-ikkuna suoraan pahamaineisille pelurisivuille.

  Nyt mainosmiehet ovat näköjään taas keksineet uutta. Hyvä tietää.

  VastaaPoista
 2. Juu, tarkkana saa olla, kun lataa jotain koneelle, jokainen ruksi on tarkkaan katsottava, mitä ylimääräistä se ohjelma tuppaa, itsekin olen saanut joskus harmittavia Toolbareja, joista en millään meinannut eroon päästä. Onneksi googlettamalla löytää konstit. Tavallisiin mainoksiin suosittelen estoksi huomaamatonta Adblock Plus-toimintoa, eipä hypi mainokset eikä popupit silmille (paitsi jos haluaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Toolbaarit ovat tosi ärsyttäviä. Minäkin olen niiden kanssa saanut äksyillä. Täytyykin tutustua tuohon Adblock Plus -toimintoon. Kiitti, HooPee!

   Poista
 3. Olen viruskammoinen ja kammoan enemmän tietokoneviruksia kuin niitä oikeita. Töissäkin saa olla varovainen, mitä tiedostoja availee, ettei saastuta koko palvelinta. Ja aina välillä atk-päällikkö laittaakin kitkerää postia, kun joku huolimattomasti on levittänyt yhteystietojensa kautta vähemmän mukavia ohjelmia.

  Kotona olen vielä varovaisempi, joten minulle on turha tarjoilla kaikenlaisia "tule mukaan pelaamaan" tai "sinut on kutsuttu osallistumaan" -juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En koskaan avaa tuntemattomilta tulleita meilejä, nimestä jo haistaa, että Hra Virushan se siellä kolkuttelee. Tässä yksi päivä sain sähköpostin, jonka lähettäjänimessä oli oma nimeni! Vähänkö järkytyin, että nyt nimissäni on lähetetty tuhanseja posteja. En kuitenkaan tutkinut viestiä tarkemmin, vaan poistin sen.

   Kannattaa olla varovainen, mutta eikö olekin karseeta, kun joutuu koko ajan olemaan epäluuloinen?

   Poista
 4. Katsomme mielellämme kauniita kuviasi myös ilman reunuksia!

  VastaaPoista
 5. Juu, mieluummin kuvat ilman reunoja (vaikka ne kivoja olikin), kuin pelko persauksissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Täytyy tehdä oma reunasapluuna, vaikken mä osaa tehdä ku ihan simppeleitä vaan. Huoks.

   Poista
 6. Ahaa,sielläkin kirjoittelee savolainen.Eikös meitä savolaisia sanota kieroiksi,siitä varmaan tuossa säästäväisyysjutussakin on kyse.Tuskin säästämisestä kuitenkaan.Minkäs näille perijuurilleen voi.

  PhotoScape toi minun koneelle inhottavan babylon ohjelman vai mikä lie,se lähti pois vasta kun poika asenti uuden windowsin.Meinasin ladata PhotoScapen uudelleen,mutta jo se kyseli jotain babylonista,joten jätin sen lataamatta.Picasalla sitten muokkaan kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Savolainenpa hyvinkin ja juuret ovat syvällä Savon mullassa, vaikka asunkin Hämeessä.

   Luulenpa, että tämä "säästäväisyys" ei kohdistu pelkästään meihin savolaisiin, vaan sen ovat keksineet muidenkin läänien asukit. Hih.

   Harmi tuo PhotoScape, kun se oli tosi kiva ohjelma. Nyt en enää lataa sitä. En suosittele. Joo, pysytään Picasassa.

   Poista
 7. Hmm. Nuo tietokonevirukset ovat ihan kammottavia. Entisessä työpaikassa (vaikka talo oli täynnä tietokoneinssejä) niin tuli yhden herran kannettavalta pöpö ja ATK-hemmo juoksi ihan tukka putkella. Oli herra jättänyt päivittämättä firman verkosta tulevia päivityksiä. Periaatteessa ne piti aina päivittää, mutta tämä herra ei jaksanut odotella ennen töiden aloittamista ja toi kotiverkostaan sen viruksen. Sinun kuvat ovat kivoja ilman reunuksiakin. M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden virusten ja troijalaisten, ja mitä kaikkia kammotuksia nyt niitä onkaan, vuoksi minäkin otan joka kuukausi varmuuskopiot valokuvista, koulutehtävistä ja kirjoituksista. Onpahan jotain mitä palauttaa koneelle, jos ihan pahasti sattuu ja kaikki joutuu koneesta tyhjäämään.

   Kiitti, M-L, noista kuvakehuista. Ihanaa!

   Poista
 8. Juuri noitten kylkiäisten vuoksi uskallan tosi harvoin ladata mitään. Komea kaktus. Meille tuli tänään kultainennoutaja Mikki. Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiin Tuulisten Poikien kanssa tyttäresi blogissa Mikkiä ihailemassa. Nätti!

   Poista
 9. No voihan kylkiäinen! Harmillista, mutta kuten tuossa ylempänä jo sanottiinkin, niin kuvasi kelpaavat kyllä ilman reunuksiakin :)

  Upea tuo kaktus! Äidilläni on ollut samanlainen varmaan ainakin 10 vuotta ja aina se vaan jaksaa kukkia. Itse kun olen noita ostellut, ovat kukkineet sen minkä jo ostaessa ja sitten yleensä kupsahtaneet :D Kuuluu niihin kasveihin, joita en vaan osaa hoitaa vaikka kuinka yritän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää kylkiäinen olis kyllä saanu jäädä saamatta. Ilmeisesti hoidat kaktustasi liian hyvin. Mielestäni kaktus vaatii "kidustuskauden", hih. Ei ole minullakaan kaktuksia, mutta komean näköinen se on kukkiessaan.

   Poista
 10. Jos haluat harmaita hiuksia niin Gimp-ohjelma käy siihen erinomaisesti. On kuulemma hyvä (ilmainen) kuvankäsittelyohjelma - olen sitä kokeillut ja ei tuu mitää, ei siis yhtään mitään. Mutta josko sun aivot olis jo insinöörimoodissa... Minulle riittää Picasa.

  Äitini piti kaktuksille aina ennen joulua yhden-kahden kuukauden kuivan kauden niin johan lähtivät kukkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on jo harmaita hiuksia, joten en halua lisää, hih. Gimp on syvältä. Olen sitä jopa joskus opettanut, mutta en suostu enää KOSKAAN. Hirveen epälooginen ohjelma. Todella vaikea!

   Jostain luin, että kun kukkaa "kiduttaa" niin sille tulee kiirus tehdä kukkia ja siemeniä, että se ehtii lisääntymään ennen kuin kuihtuu kokonaan.

   Poista
 11. Hei pitkästä aikaa, sinäkin löysit vielä minut !
  Kaunis kaktus, minullakin kukkii, on vaan valkoinen.

  Mukavaa joulua Sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, käyn aina välillä kurkkimassa, että mitä mukavia kässätöitä olet aikaan saanut.

   Kaunista joulu, Anneli!

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...