lauantai 8. syyskuuta 2012

Sohvapolkka

Kylmät ja sateiset ilmat ajoivat minut sisälle ja samalla laukesi sisustusahdistus. Työhuoneeni on ollut vuoden ns. vaiheessa. Mikään ei ole oikein paikoillaan, mikään ei näytä miltään ja eniten ottaa päähän kaikki.

Meikämartta mittaili ja vaaksoi sohvia. Ne olivat suurin ahdistuksen tuoja/luoja. Väärän mallisia ja väärän värisiä sohvia, aivan väärissä huoneissa. Soitin pojalle ja kysyin, että sattuisiko hänen kaveripiirissä kukaan tarvitsemaan rusahtavaa (äänekäs väri?) 250 cm pitkää sohvaa, jossa on 150 cm divaaniosa. Noh, eikös vaan löytynyt sohvalle ottaja. Jesh! Sohva sai uuden kodin. On mukavempi kierrättää, kuin kärrätä kaatikselle.

Nyt oli olkkari tyhjänä ja valmiina vastaanottamaan työhuoneeni terran värisen nahkasohvan ja nojatuolin. Ne solahtivat olkkariin kuin salakka sumppuun. Entäs sitten työhuoneeni?

Sinne kannoimme kellarista uusantiikkisen samettipäällysteisen kaluston, jossa on sohva, pöytä ja kaksi nojatuolia. Tuoleissa on ruhtinaallista istua ja ne näyttävät aivan upeilta työhuoneessani. Kaluston olin ostanut Miehen tulevaan (ei vielä edes tekeillä) sikarisalonkiin. Katsotaan raaskinko antaa kalustoa enää pois.

Sitten vielä keittiön nurkkasohva, jossa on valkoiset tyynyt. Siis todellakin v-a-l-k-o-i-s-e-t tai meidän tapauksessa valkoisehkot, somistettuna kuraisilla koirantassukuvioilla. Myrsky-koiramme ei ollut ennen mennyt sohvalle, mutta kun Tuisku-pentu tuli taloon, niin Myrsky hyppää sohvalle pakoon ja aina ei ehdi katsoa onko tassuissa kuraa vai ei. Tyynyt lähtivät pesukierroksen jälkeen kellariin säilöön. Hyvästi! Sohva on nyt tumman sininen eli runkokankaan värinen. Jotain pitäs joskus tällekin tehdä. On jo aatoksia...

Nyt kulkee henkinen happi ja mieli on avoin. Ai joo, eka kouluviikko takana. Enköhän siitäkin selviä. Otin Kestävän kehityksen -koulutusohjelmasta Sosiaalisen median -kurssin. Jotakin kivaa...

Ai joo, ja vielä, että kävin torstaina harrastajakirjoittajien illassa. Liityin oikein jäseneksi. Oli friskaavaa kuunnella heidän ajatuksiaan ja tyylinäytteitään. Illan vetäjällä oli erilaisia teemoja, joista piti kirjoittaa 10-15 minuutissa juttu tai runo. En kyllä oikein onnistunut, mutta tykkäsin kovasti.

  


  

23 kommenttia:

 1. Se piristää kummasti, kun laittaa tuulemaan :D Meille hommattiin tuossa pari vuotta takaperin nahkasohvat ja nyt saa helposti rätillä pyyhkäistyä ne kurajäljet..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just, noin uudistukset tekevät, piristävät. Eikä muutokset tarvitse olla edes suuri tai kallis. Uudet sohvatyynyt tai vaihtelee huonekalujen paikkaa. Nahkasohva on koirataloudessa käytännöllinen.

   Poista
 2. Kaunis Paiseff-kalusto ja erikoisempi, kun ainakin muistan nähneeni niitä yleensä punaisena ja sinulla on ruskeana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti tuo väri on tumman harmaa, jossa vihreä vivahde. Tämä on ostettu kirppikseltä, joku jäljitelmä, mutta nätti.

   Poista
  2. Siis, multa meni koko päivä aikaa, ennen kuin mä tajusi, että sä, Elämää Onnenpähkinässä, tarkoitat KANGASTA. Kyllä, tuo kangas on keltaisenruskeaa vihreällä vivahteella, semmoista tyypillistä plyysiä (tai jotain). Punainen kangas olisikin ollut todella upea.

   Poista
 3. Me luovutettiin suosiolla yksi sohva omaksi Akulle. Siinä on peitto päällä, jotta sen voi pestä. Joskus Aku saattaa salaa hiippailla yksin ollessaan yhdelle toiselle sohvalle ikkunan luo, mutta meidän ollessa kotona pysyy poissa siltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Akun kelpaa pötkötellä omalla soffalla. Minä yritän näitä meidän musteja kesyyntymään omiin koppiinsa. Kyllä ne sylissäkin välillä käyvät, varsinkin pienempi.

   Poista
 4. Heh, eniten ottaa päähän KAIKKI ;) Niinpä! Yhteen aikaan mäkin harrastin huonekalujen vaihtoa paikasta toiseen. Enää ei oiken hanki jaksaa eikä selkäkään kestä moista ruljanssia. Mä tein sen nimittäin aikalailla isosti.

  Mutta on kyllä ruhtinaallisen näköinen kalusto työhuoneessasi, tohtiiko niillä istuakkaan. Hienoa toi harrastajakerho, saat sieltä varmasti paljon vinkkejä ja ajatuksia tulevia kirjoitustöitäsi ajatellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelu virkistää. Toi vanha viisaus pätee monessa kohtaa, ainakin sisustuksessa. Huonekalujen raijaaminen käy kyl selän päälle.

   Ruhtinaallisen näköisessä kalustossa tulee istuttua päivittäin. Istumamukavuus on tosi hyvä. Juu, harrastajakerho kokoontuu 2 kertaa kuussa, mutta eiköhän mulle kerta kuussa riitä, kun on se marttailukin.

   Poista
 5. Komppaan noiden valkoisten kalusteiden suhteen tai siis valkokankaisten. Minullakin on mutta kohta ei enää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, valkoinen on haasteellinen väri, ainakin osoittautui meidän perheessämme. Minkä uuden värin valitset/valitsit?

   Poista
 6. Komea kalusto!

  Olen myös kokemuksesta oppinut, että valkoista saa olla koko ajan pesemässä. Ensin rähisen miehelle, ettei saa sotkea ja sitten sattuu perään itselle vahinko ja putoaa ruuan murunen tai vastaava, D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalusto on komee, mut haisee vähän kellarille. Ei siis homeelle, mut semmoselle umph-hajulle. Tiäkkö miten sais pois? Kovasti ollaan tuulettu terassilla.

   Joo, näitä valkoisia sohvia, tuoleja, mattoja ja kokonaisia huusholleja oli tässä vielä muutamia vuosia sitten kaikki sisustuslehdet täynnä. Valkonen sohva oli aivan must, jopa lapsiperheeseen, tai etenkin sinne, kun sanottiin, että sohvapäälliset voi PESTÄ. Joo. Ehkä meidän perhe vaan on keskivertoo likasempaa porukkaa, kun toi valkonen (jäi edellisiltä asukkailta) sohva ei toiminut.

   Poista
 7. Hieno kalusto - olen nähnyt samanlaisen punaisella verhoilulla, mutta kaunis on tuo ruskeakin sametti - suihki hajuvettä niihin niin kellarin haju häviää -

  hannah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen olisi tosi kaunis, oikea voimaväri, mutta nyt on tyydyttävä tähän hillitympään sävyyn. Hajuvesi! Mulla ei ole, kun olen hajusteallerginen. Olen sumuttanut kankaita etikalla. Vien ne pakkasella viikoksi ulos, se kuulema raikastaa. Tuon vinkin luin Marttaliiton sivuilta.

   Poista
 8. Upea kalusto! Kyllä tuossa työhuoneessa työnteko varmasti maittaa, tai ainakin tulee oleiltua siellä usein, heh. Koirulillekin näyttää sohvapaikka hienosti maittavan, värillä ei niin väliä.

  Oijoi, pitäisi innostua sisustamisesta itsekin. Mistähän päästä aloittaisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl tääl pöksässä on nyt paremmat fiilikset. Vielä kun saahaan katto valkoiseksi (on nyt puunvärinen) ja yks seinä levytettyä, että saan siihen jotain koreeta tapettia, niin a vot.

   Sisustusrempat on loppumattomia, joten alota jostain reunasta. Hih.

   Poista
  2. Kuulostaa hyvältä tuo kokonaissuunnitelma.

   Ehkä aloitan eteisen reunasta, kerään kesäkengät pois ja tuon syksyisemmät tilalle. Siinähän sitä tila jo sisustuu hieman ;)

   Poista
  3. Justiinsa noin! Siitä se lähtee ja riistäytyy lopuks lapasesta eli jatkuu ja jatkuu... ja toikin pitäs laittaa ja...

   Joo, täytyykin lähtee tästä kesäkenkien kimppuun. Hyvä sisustusvinkki! :)

   Poista
 9. Teillähän on mukavia juttuja kellarissa! Etsin itse sohvaa kaksi-kolme vuotta ennen kuin osui kohdalle, enkä ole katunut. Ei ole helppoa ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi alkaa kellari olla huonekaluista tyhjä. Pääsee remppaa joskus alottelemaan. Ei nyt kuitenkaan ihan lähivuosina. Hyvät ja kauniit sohvat ovat hakusissa. Onneksi löysit sopivan.

   Poista
 10. Vaihtoaskel, hyppy, vaihtoaskel, hyppy, hupsista pupsista sohvalähteeny. Hienot pyöritykset olette saaneet tehdyksi! Minä tein saman kesän korvalla, eikä vieläkään kaduta :-D Sisustaminen virkistää niin kovasti, että.

  VastaaPoista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...