sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Syyskuulumisia

Onneksi on satanut, niin ei ole ahdistanut, kun pudonneet lehdet kerääntyvät paksuiksi keoiksi pihalle. Voi vain huokaista onnellisena, että voi, voi, kun sataa, niin ei pääse (lue ei ole pakko mennä) ulkohommiin. Kuivempia kelejä odotellessa:

 • olen tehnyt kasapäin läksyjä ja tehtäviä, olen niin ylpeä itsestäni etten ole vielä kertaakaan ylittänyt viimeistä palautuspäivää eli aikataulutus toimii 
 • olen marttaillut kahtena iltana ja kirjoittanut Marttaliiton blogiini aiheesta jutun
 • olen naputellut novellikokelmani loppuun, suunnittellut kannen ja perustanut tilin Bod:iin. Tarkoitus oli, että panisin kirjasen tuotantoon lokakuussa, mutta täytyy selvittää verottajan näkemys aiheesta. Tarkoitukseni ei ole ansaita kirjalla, vain saada osa kuluista pois.
 • piipunlaittaja kävi perjantaina muuraamassa puulieden taakse tiiliseinän, piippu tulee kuukauden päästä. Siivosin koko huushollin.
 • mies on onneksi hieman paremmassa hapessa, maanantaina otetaan uudet testitulokset ja katsotaan joko keuhkokuume alkaa taittumaan
Syksy on kaunis:






Lokoisaa lokakuuta!

24 kommenttia:

 1. Mukavalta vaikuttaa tekemisesti ja syksysi! Ihanat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ootellaan kuivempaa keliä, niin pääsen pihalle keräämään noita pudokkaita ja tyhjäämään Kasvulaa. Tai jos vaan sataa, niin palataan aiheeseen ens keväänä. :D

   Poista
 2. Wow, toivottavasti tuo kirjahomma järjestyy! Sinä olet kyllä ahkera ihminen, kun ehdit noin moneen. Toivottavasti miehesi paranee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt välttämättä ole ahkera, mutta ehkä aikaan saapa. Hih. Kai sitä ihminen kerkii tekeen sitä mistä eniten tykkää. Arvaa kuka ei siivonnu kahteen viikkoon? Mäkin toivon miehen toipumista. Hän on laitunut ihan luurangoksi.

   Poista
 3. Oletpas saanut paljon aikaiseksi! Sehän onkin toisaalta ihan hyvä juttu, kun ulkona on niin kelju keli. Tulee tosissaan touhuttua sisätiloissa :) Keleistä huolimatta syksy osaa kyllä olla kauniskin, ja hyvää todistusaineistoa olet siitä napannut. Pikaista paranemista miehellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, ulkona on kaunista. Miksi siis mennä lakaisemaan nuo taidepläjäykset pois? ;D Mies kiittää toivotuksista.

   Poista
 4. Valtavasti olet ehtinyt tekemään! Kerrothan sitten heti, kun kirja ostettavissa.

  Yhdessä vaiheessa itsekin selvittelin vähän tuota verottajajuttua, mutta se jäi minulta kesken. Ainakin tuli sellainen kuva, että toiminimen perustamalla voisi helpoiten vähentää painatuksesta aiheutuvat kulut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiminimen perustaminen on vissiinkin ihan järkevää, näin ymmärsin. Itse en voi sitä tehdä, kun opiskelen ja menetän opintotukeni yms. Tästä kirja(sesta) ei synny paljonkaan kuluja, kun taitan ja kannetan itse. ISBN-numero ja pakollisten kappaleiden lähettäminen ja kirjalistoille ilmoittaminen maksaa 99 euroa. Yritän hinnoitella kirjani niin, että sen hinta postituiskuluineen vastaa tuotantokustannuksia. Voittoa en tavoittele. Uskoisin, että kirjamyynti jää muutamaan kymmeneen kappaleeseen.

   Mikä on oman kirjasi aihe?

   Poista
  2. Dekkarihan se oma kirjani on.

   Hienoa kun pystyt taittamaan kirjan itse.

   Aiheesta riippuen kannattaa laittaa tiedote kirjan ilmestymisestä paikallislehdille yms. Jos vaikka innostuisivat tekemään siitä juttua.

   Onnea ja menestystä kirjan tekoon, täältä tullan perässä samoissa hommissa:)

   Poista
  3. Hianoo! Dekkaristi Sussi. Mä ootan sun kirjaa vesi kielellä. Paat sitten ilmoo tuleen, ku voi käydä ostamassa.

   Tää mun novellikokoelma ei oo kirja. Mä kutsun sitä kirjaseksi, kun sivuja on 120, niin ei voi oikein kirjasta puhua.

   Taitoin tosiaan itse. Ihan vaan Wordillä. Saas nähdä meniko sivut oikein ja tuliko kanteen oikeat mitat. Huh huh. Mut onneksi siinä ei montaa satasta häviä.

   Tuli mulle tarjouksia ihan ammattilaistaitostakin, mutta ku hinnat oli 2000 euron hujakoilla, niin tykkäsin että on liian tyyris harrastus. Mulla on kans kehitteillä dekkarikirja, mutta tuskin ehdin sitä kirjoittamaan ennenkuin opinnot on suoritettu. Saa nytkin istua kaiket illat koneen ääressä ja vääntää esseetä ja raporttia.

   Meinaan myydä kirjaa blgini kautta. Eiköhän sitä kuitenkin jokunen kappale mene. Juu ja laitan ilmoa myös paikallislehdelle. He ovat jo muutaman kerran käyneet mua haastattelemassa, kun mun novellit pärjäs hyvin ja pääsivät antologiaan.

   Poista
 5. Oletpa saanut paljon aikaan, ja juuri oikeita asioita. Antaa myrskytuulten puhaltaa lehtikasat pois, kauas pois.

  Mukavan tunnelmallisia syyskuvia! Niistä tuli tosiaan olo, että syksy voi olla kauniskin – ajatus, josta en yleensä millään saa kiinni. Puutarhakauden päättyminen vaan on niin mälsä juttu.

  Paranemisia miehelle ja leppoisaa lokakuuta, kohta syödään joulutorttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entäs jos paan Myrskyn ja Tuiskun puuhastelemaan pihalle! Pois tieltä lehdet ja männynkävyt.

   Syksy on värikäs, siihen asti kun kaikki muuttuu ja maatuu harmaanruskeaksi. Mutta siitä sitten keväällä syntyy uutta kasvua. Tämä puutarhakausi ei ollut kovin antoisa, kun joko oli hirmuinen helle tai sade. Ens kesänä on varmasti ihanat kelit!

   Joulutorttuja! Noin voi ajatella vain Into-Lianan äippä. ;D

   Poista
 6. Kaunis on syksysi! Kovasti olet kaikkea ehtinyt, ei voi kuin ihmetellä. Meikäläinen sitä vaan on nytkin nukkunut vapaapäiväsnäs, taitaa vieläkin se hitsin flunssavirus veroittaa osansa. Parantumisia miehellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä kuule flunssaisena jaksa. Lepää kunnolla ja taita hiirusviirukselta vauhti. Mies kiittää ja toivottaa sullekin terveempiä päiviä.

   Poista
 7. Voi hyvä ihme mikä saavutusluettelo!
  Hitsi kun joskus koittaisi se päivä, että katot on uusittu/maalattu, ikkunat kunnostettu, seinät maalattu loppuun ja ojat rakennusten ympärillä saatu kaivettua loppuun. Kun mulle iskee niin kauhea ahdistus syksyn sateista ja talven ja lumen tulosta, tai ei se lumi mitään, mutta kun se sulaa niin vettä on taas kaikkialla sielläkin missä ei pitäisi. Mietin, koska on se hetki, että joku katoista ei enää pidä vettä, se hetki ei ole kaukana.
  Ai niin ja se sauna, se on niin laho että menee vuosi vuodelta enemmän vinoon, kun se on niin märällä paikalla. Pitäisi saada senkin loput kulmat kaivettua esiin märästä maasta, kaivettua loputkin ojat ympärille ja joskus rakennettua uusi, mielellään ennen kuin tämä kaatuu, kun sitten olen pulassa ilman pesupaikkaa.
  Huokaus. Sori, valitusvirsi. Helpotti ehkä vähän.
  Mukavaa kaunista syksysunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älähän, Saila, huolehi ja ittees tärviölle sure noista tekemättömistä töistä. Sulla on noita vanhoja ja kauniita pytinkejä niin paljon, ettet millään ehdi niitä yhelläkertaa kunnostaa. Sama on täällä osoitteessa. Aina pitää siirtää tekemisiä seuraavaan vuoteen ja sitä seuraavaan ja sitä seuraavaan. Mä oon oppinut ottaan löysemmin nää jutut. Ensin pulttasin niin että meinas aivot ratketa, mutta nykysteen kohautan olkapäitä ja päätän katsoa tilannetta myöhemmin.

   Syksyllä kaikki näyttää kurjalta ja harmaalta. Mut talo ei yhdessä vuodessa lahoo, jos katto ei vuoda. Eikä lahoo vaikka vähän vuotaskin. Kokemusta on. Onneksi kaiken voin korjata ja sun rakennukset on siitä hyviä, että niissä on hirttä ja muuta vaihdettaa rakennustarviketta.

   Kuule, välillä pitää puhaltaa ulos ja tuulettaa. Ei se oo valitusta. Ja oon huamannu, että johonkin asiaan löytyy luava ratkasu ku siihen ottaa välimatkaa. Ookko pitäny talkoita? ;D

   Poista
 8. Voi melkein sanoa, että onneksi on satanut vettä ettet ole enempää rasittanut itseäsi :)

  Meillekin luvattiin koko päiväksi vesisadetta ja kun aamulla ei satanut, lähdettiin kiireen vilkkaa Ollin kansa lenkille. No, ei sitä sadetta ole sitten vieläkään saatu. Pihahommia saatiin tehdyksi ja nyt voisi vaikka lumen sataa maahan. Terijoensalavassa on vielä suurin osa lehdistä puussa kiinni ja pensaatkin vihreänä. Minun puolestani lehdet saavat jäädä syksyllä maahan ja haravoin ne sitten keväällä. Ovat lannoittamassa nurmikkoa talven yli. Mies puhdisti linnunpöntön ja kirjosieppo olikin kerännyt melkoiset vällyt sisälle. Munankuoriakin löytyi, mutta ei yhtään kokonaista munaa. Kaikki poikaset ovat siis päässeet oman elämän alkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teitä on onnistannu, ku pääsitte lenkuralle. Meilläkin paistaa just nyt oikeen lämpimästi, kävin Myrskyn kanssa lenkillä ja heittelen molemmille koirille palloa alapihalla. Laatuaikaa, hih.

   Mekin jätetään niin paljon lehtiä kuin mahdollista maahan. Ajetaan ruohonleikkurilla yli tai haravoidaan paksuimmat levyt pusikkoon. Tää meidän piha on niin laaja, etten mä nää untakaan siitä, että tääl olis paikat tiptop.

   Kylläpä nyt kelpaa tirppusten ottaa kevät vastaan puhtaissa pöntöissä.

   Poista
 9. Ahkeroinut olet kuitenkin sisälläkin. Mutta on se vaan hyvää vastapainoa noille pihatöille, kun niissä puuhissa alkaa tulla jo raja vastaan ja kaipaa vain talven tuloa.

  Minua kuitenkin pikkaisen ahdistaa, kun jatkuvasti sataa. Muutama ulkohomma olisi pakko päästävä vielä tekemään, mutta ei tule mitään, kun on liian märkää.:( Lehtien suhteen olen yleensä ollut liki neuroottinen, ja melkein siivonnut pois ennen kuin meinaavat edes maahan asti ehtiä.;) Nyt alkaa vihdoin ajatustapa niiden suhteen muuttua, ja nyt olen sitä mieltä, että ei se maailma taidakaan siihen kaatua, jos lehdet jäävät talveksi maahan. Hyvä, kun edes sora-alueita saisi vähän puhallettua puhtaiksi, se riittäisi. Keväällä kuitenkin taas rynnätään haravien kanssa pihaa siistimään intoa täynnä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkasen joo pukkaa ahistuksen puolelle tuo sade. Onneks ei oo kuitenkaan ollu jäätävän kylmää. Sekin aika vielä koitaa. Sisällä on onneks lämmintä ja lokakuunlopulla pitäs se piippukin viimein ilmestyä tohon keittiön puulieteen. Oli piipunlaittaja hukannu piippumitat ja ne mitat piti vaaksoo uudestaan. Noh, mulla on nykysteen pitkä(hkö) pinna. Joskus olisin vetäny tommosestakin melkoset kiekurat. Asiat tapahtuu ajallaan.

   Ny sulla on oikea ote puutarhailuun. Hyvä tyttö! Haravoidaan keväällä ne lehdet, mitkä ei ole maatuneet. Justiina noin. Meillä on karsee vanha puhaltimen rotkotin. Mun tekis mieleni uutta ja kevyempää. Tota vanhaa mä en jaksa ees kantaa. Sitten joutuu aina miestä vaivaamaan, kun pitäs puhallella. Keväällä se haravointi maistuu hyvälle. :D

   Poista
 10. Ohhoh, sinua ahkeraa tyttöä! Hatunnosto tulee tästä *nost*. Jännittävää aikaa elät kirjasi kanssa, vautsi! Toivottavasti saat sen julkaistuksi niin, että et joudu itse tiukoille raha-asioiden kanssa.

  Voi, miten kovasti toivon puolisosi pikaista toipumista. On varmaan hirveää, kun toinen on niin kovasti ja pitkään sairaana.

  Lämpimiä ajatuksia lähettelee intopii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny on pakko todeta vanha viisaus, että laiska töitään luettelee. Joo, pitää paikkansa kohdallani. :D

   Kaksi viikkoa keuhkokuumetta, alkaa jo näkymään. Otin miehestä kuvan, kun hän nukkui koirat kainalossaan. Mies itsekin säikähti harmaata ulkonäköään, kun katseli kuvaansa. Nyt on jo väriä poskissa. Kiitos lämpimistä ajatuksista!

   Poista
 11. Sadetta on tosiaan riittänyt tänä syksynä. Vähän liikaakin jo. Kuten sanoit: tuleepahan tehtyä sisätöitä.

  VastaaPoista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...