perjantai 17. marraskuuta 2017

Tietotekniikkaa eläkeläisille

Kuva liittyy oppimiseen sekä opettamiseen,
ja on nimeltään Oppimisen siivet kannattelevat pitkälle.


Koulutan tietotekniikka, eli kuten eilen opin Eläkeliiton nettiopastajakurssilla,
tarjoan nettisivistystä, oman paikkakuntani eläkeläisille.
Kurssi on jo aivan lopuillaan, pari viikkoa enää jäljellä,
niin se aika mennä vipeltää nopeasti,
kun saa olla innokkaiden ja iloisten oppijoiden joukossa.


Ja kyllä, oppia voi minkä ikäisenä tahansa,
kunhan on halua ja innostusta.
Ai niin, minäkin olen eläkeläinen.


18 kommenttia:

 1. Hieno kuva <3 Kyllä, oppia ikä kaikki ja oppiminen kuuluu kaiken ikäisille :) Mukavaa viikonloppua Sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatiaskanasen Elämää, kyllä näin on ja uusien asioiden opettelu pitää aivot notkeina. Kiitos samoin.

   Poista
 2. Juuri niin!

  Vähänaikaa sitten minua nauratti, kun luennoilla nuori proffa viittasi minuun ja muutamaan muuhun varttuneina aikuisopiskelijoina. He ovat ne ainoat, jotka tietävät, kuka on kyseessä, kun näytetään Kalevi Sorsan kuva.

  VastaaPoista
 3. Ihana lukea tämä postaus. Tuntuu, että olet ihan omimmillasi kun saat opettaa ja ilmeisesti kurssilaiset ovat olleet hyvin tyytyväisiä.
  Monesta varmasti tuntuu, että opettelu on tuollaista siipien räpytystä. Eikös sitä nykyisin mainosteta, että elämä on yhtä oppimista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, kiva! Tykkään neuvoa ja mikäs on opastaessa, kun henkilöt ovat intopiukeena halukkaita oppimaan.
   Alussa joudumme räpyttämään siipiä kuin linnunpojat, mutta kyllä ne sitten kantavat, kun tulee ilmaa alle. Elinikäinen oppiminen oli aikoinaan suorastaan mantra, ärsytti.

   Poista
 4. Kyllä sitä vanhempanakin oppii - ehkä vain vähän hitaammin, varsinkin jos on ennakkoluuloja. Kun luottaa siihen, että lentäminen sujuu, pääsee hyvin vauhtiin! Hieno juttu, kun olet tsemppaamassa ikäihmisiä nykytekniikkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oppii, Pirkko, kuten totesit, iäkkäämpänä oppiminen voi viedä vähän kauemmin kuin nuorena, mutta opitaan kuitenkin. Pienellä kylällä ei ole pankkipalveluja, joten on hyvä osata maksaa laskut netissä, niin ja uusia reseptit.

   Poista
 5. Siivet kantaa, kun vain iloa ja innostusta riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ansu, kyllä vaan! Halu oppia ja nykyisin myös yhteikunnan taholta tuleva paine, ovat kannustimia. Moni opiskelijaeläkeläinen totesi, että ai kun harmittaa, kun uutisissa sanotaan, että menkää katsomaan yle.fi sivuilta. Täh! No nyt kaikki osaavat mennä sivustolle lukemaan uutiset.

   Poista
 6. Mun velii oli sanonu äiteelle (78v), että älä koskaa hommaa tiatokonetta. En ollu velipoijan kans pätkääkää samaa miältä. No, voi olla parempiki iliman konetta, ku meinaa peruskännykkäki olla liia vaikia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, onneksi monella ikäihmisellä on läheinen tai ystävä, joka pystyy auttamaan niin käynnyköiden kuin tiettareiden käytössä, mutta kaikilla ei ole...
   Minä olen omalle äidilleni (84 v) opettanut pelaamaan iPadilla pasianssia. Noh, eilen äiti oli veljeni kanssa ollut kauppareissulla ja äiti oli ottanut osaa kilpailuun, jossa oli joutunut näpyttelemään valintoja tabletilla. Oli onnistunut hyvin. Kannustimena oli ollut suklaalevy, jonka hän oli saanut palkinnoksi.

   Poista
 7. Mun mies (eläkkeellä oleva tietotekniikan ammattilainen) on käynyt myös vapaaehtoisena opettamassa tietotekniikkaa paikallisessa kirjastossa vanhuksille. Kirjasto on tarjonnut tällaista palvelua jo kaksi vuotta. Ei tietokoneiden kanssa eläminen aina ihan helppoa ole. Paitsi minulla, kun on ammattilainen kotona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivisen Vilma, kyllä kaikenlaiselle it-avulle näyttäis olevan tilausta. Onneksi on miehesi kaltaisia avuliaita vapaaehtoisia. Hyvä!

   Poista
 8. Huikee kuva! Joka sulkakin näkyy hienosti. Kyllä nykyaikana tarvitaan atk taitoja kaikenikäisinä. Hienoa työtä teet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiti, Maatuska! Totta, ja hienoa on se, että voi opetella uusia taitoaja ikään katsomatta.

   Poista
 9. ihana kuva ja kuvaa niin mainiosti sitä, mistä oppimisessa on juuri kyse:)) olen myös itse toiminut opetajana jo yli kolme vuosikymmentä, oppimisen ilo on kaikkein tärkein asia hyvien oppimistulosten saavuttamiseksi. hienoa huomata, miten olet nauttinut tästä pestistäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilona, niin, ensin räpistellään ja sitten liidetään, näinhän se menee.
   Ilolla eteenpäin. Sinulla onkin sopiva nimi opettajaksi...

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...