torstai 28. maaliskuuta 2013

Terveisiä talleilta

Eilen käytiin haastattelemassa tallinpitäjiä ja kuulostelemassa tunnelmia. En pyörtynyt. Jopa silitin kahta varsaa. Ihania kissoja ja isoja koiria kulki jokaisen tallin alueella irti. Koiria rapsuttelin (työvoitto tämäkin) ja kissoja pidin sylissä. Ihania hyrisijöitä.

Porukat olivat letkeitä ja aattelin palata alueelle kesällä. Uskoisin siellä olevan nättiä silloin. Toivotaan, että alueelle saadaan lantaa hyötykäyttävä energiayksikkö. Juu, ja pollenpullia saan hakea niin paljon, kun jaksan kuljettaa.16 kommenttia:

 1. Hurmaavat hyrisijät, aivan ihastuttavan ihanat <3 Ja onhan nuo hepatkin aika söpöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, samaa mieltä sun kanssas. Mähän olen kissaihminen, mutta ei voida enää ottaa kissaa, kun mies menee ihan tukkoon ja silmät muuttuu helakan punaisiksi. Punanen on pirtee väri muttei sentään silmissä.

   Poista
 2. Onpa ihanat varsat kevätauringossa! Ja onnittelut! Pelkojen voittaminen ei ole niin helppoa. Helppo on toisten sanoa, että hepot on mukavia.
  Pollenpullat, ai ne vasta hyvä onkin :-D
  Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuule, Saila, oikeen ylpeä ittestäni. Muutaman kerran säikähdin pahasti ja sydän heitti volttia, mutta käänsin selkäni hevoselle ja rauhoituin. Ei oo pollenpullan voittanutta.

   Mulla kun on niitä tosi isoja ruostuneesta levystä tehtyjä kukkalaatikkoja, niin ajattelin niihin kipata pollenpullia välikerrokseksi. Nomnomnom...

   Poista
 3. Oi ihanaa pollenpullia ilman rajoitusta ! Onnen tyttö ! Hyvää pääsiäisen aikaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tää projekti on oikeen loittovoitto, kun kehtasin kysyä yhdeltä nuorelta tallinpitäjänaiselta niitä pulleroita. Oli niin hyvin maatunut kasa pihalla.

   Poista
 4. Voi että on suloiset varsat ja kissat.
  Ihanaa Pääsiäisen aikaa Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain pidellä viittä erilaista kissaa sylissä. Kyllä kissa on ihana, kun se hyrisee. Noi varsat oli supersöpöjä. Suloista pääsiäistä!

   Poista
 5. No sinähän sait oikein komian työvoiton!! Siis varmaan osittain selätit sitä hevospelkoa. Eikös pollenpullia pidä maaduttaa, ennenkuin niitä iskee ruusupensaan juurelle? En tiedä. Hyvää pääsiäistä, M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tein! Jännitti ravitalleille meno niin paljon ettei tahtonut tulla uni silmään. Turhaan jännitin, kaikki meni todella hyvin.

   Pollenpullien pitää olla hyvin palaneita, näin mäkin olen asian ymmärtänyt. Ei niitä parane "raakana" lykätä kukkapenkkiin. Pääsiäistä!

   Poista
 6. Hevoset on komeita eläimiä mutta en minäkäään kovin lähelle uskalla mennä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mielellään hevosia katselee, turvallisen eli melko pitkän välimatkan päästä. :D

   Poista
 7. Jännitävän kuuloinen projekti tämä, pollenpullissa on energiaa moneen käyttöön, suomessa ei vain sitä oikein tajuta, lasketaan melkeimpä ongelmajätteeksi kun naapurissa taas siitä tehdään lämpöä.
  Meidän "kirkon" raviradalle biolaan toimittaa kuiviketurpeet ja hakee "jalostettuna" takaisin, ja sitä sitten me kotikasvattajat ostamme pelletöitynä penkkeihimme, hieno tapa tämäkin. Voi sinua onnen plikkaa kun saat sitä aitoa :)
  Leppoisia pyhiä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa ymmärtääkseni jonkun käännösvirheen vuoksi pollenpullat luokiteltiin jätteeksi, jota ei voi polttaa. Nyt lakiin pitäisi tulla muutos ja siksi monilla tallialueilla on käynistetty kartoituksia, onko halukkuuttaa lannan poltattamiseen. Siis TODELLAKIN on! Säästää tallinpitäjien aikaa, vaivaa ja rahaa. Kaikki hyötyvät ja luonto kiittää.

   Pollenpullasäkki maksaa vielä aika paljonkin, mutta onhan se jalostettu Biolanilla, joten ihan ymmärrettävää. Jokaisen pitää palkkansa ansaita. Mutta tämä martta suunnistaa suoraan talleille. :D

   Poista
 8. Mukava tapaamminen on sulla ollut :) Kiva, että pollet olivat kiltisti! Ja erityiskiitos söpöistä kissakuvista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pollet olivat nätisti. Yksi oli vähän iukuri ja mun piti mennä autoon rauhottumaan, hih.

   Kissat olivat niin söpösiä, että teki mieli siepata mukaani. Mut kun mulla on täällä kotona tämä kissa-allerginen mies ja en hänestäkään raatsisi luopua... ;D

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...