sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Tapetti Kahvila Karkki & Kepposeen

Hain lauantaina tapettimalleja kotikahvilaamme. Ajatuksissa oli ruudullinen tapetti, mutta mukaan tarttui myös muunlaisia kuoseja. Teippasin kaikki tapettipalat seinään ja mietiskelen niitten sopivuutta yksi kerrallaan, poistotekniikalla. Tarkoitus on, että jäljelle jää se kaikkein sopivin.Miehen suosikki on keltainen tapetti. Olen poistanut pirteän punaisen ja sen alapuolella olevan tapetin valinnoista. Ruudullinen, alhaalla oikealla, on aivan liian väritön. Täytyy selata tapettikirjoja myymälässä. Mielessä on väikkynyt voimakasvärinen, musta-punainen-vihreä, skottiruudullinen tapetti. 

Tässä on aikaa tehdä valintoja. Tapetoimaan ehdin vasta seuraavalla lomalla.

Värikästä viikkoa teille kaikille!

37 kommenttia:

 1. Noista tapettimalleista valitsisin myös tuon keltaisen. Lämmin sävy ja sopisi tuolisi päällysteeseen, ellei sekin sitten ole menossa vaihtoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolin päälliset säilyy. Niissä on vankka plyysi päällä. Keltainen on kyllä valosa väri.

   Poista
 2. Minä valitsisin oikean yläkulman. Sitten pitäisi pöydällä olevassa maljakossa kirkkaan värisiä kukkasia. Sinisiä, punaisia, liloja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetissa on fasaaneja, joita meidän pihalla ruopsuttelee välillä kymmenenkin, siksi hauska aihe. Ny on vaasissa juurtumassa, nimi unohtunut, viherkasvi, joka kasvaa runsaasti ja on sen vuoksi läpivuoden nätti. Samaa mieltä kanssasi, Mamma N, että kukat silaavat sisustuksen.

   Poista
 3. Noista malleista olen miehesi kanssa samaa mieltä. Värit ovat jännä juttu. Kun se malli on paikan päällä, niin se näyttää ihan erilaiselta kuin kaupassa. Meillekin tuli olohuoneeseen verhot, joista näytepalan tempaisin mukaani ihan lähtiessäni. Niissä verhoissa on tietenkin vihreää ja lisänä keltaista, appelsiininoranssia, helmenvalkoista, okraa, hmm. Tarttee varmaan käydä tarkistamassa:) Kaikki tapettimallit ovat ihan ok, mutta keltainen noista sopii jotenkin parhaiten. Makukysymys, tietenkin:). Olit muuten oikeassa sen kirjastokorvauksen suhteen. Se onkin joku apurahan tyyppinen, jota maksetaan vain hakemuksesta. Epistä. Pitäisi mennä jotenkin samassa suhteessa mitä kirjaa lainataan.... M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, M-L, värit näyttävän kaupan valoissa aivan toisilta kuin kotona. Ostin kerran vihreän takin, joka näytti ulkona ruskealta, todella rumalta. Tuo keltainen on näistä malleista tosiaan paras. Miehelleni on kehittynyt hyvä värisilmä. :)

   Poista
 4. Minäkin ottaisin keltaisen, tai sen yläpuolella olevan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen on positiivinen väri ja nätti myös talvella.

   Poista
 5. Nyt tuo keltainen näyttää niin aurinkoistelta, mutta voipi olla vuodenajalla vaikutusta. Tapettien valinta on joskus älyttömän vaikeaa. Nyt mulla on erikoinen tilanne, kun makuuhuoneeseen on valittu tapetti ennen aikojaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastan tapetteja. Entisissä kodeissa vaihdoin joskus tapetteja 1-4 kertaa vuodessa. En tosin joka huoneeseen, vaan pieneen keittiöön ja eteiseen. Nyt meidän seinät on roiskerapatut ja ne pitäisi tasoittaa (valtava homma) tai levyttää, jos päälle haluaisi tapettia. Työhuoneeni seinä on menossa levytykseen. Tapetti luo viihtyisyyttä.

   Sittenhän me kohta nähdään makkarisi muodonmuutos.

   Poista
 6. Keltainen tuo auringon pikkukahvilaan, ympäri vuoden. Itse tykkään siitä eniten, maltillisen keltainen väri ei kyllästytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota mieheni ajoi takaa, aurinko.

   KELTAINEN: tiedonhalun ja oppimisen väri, vahvistaa itseluottamusta, lisää stressin sietokykyä, antaa päättelykykyä, parantaa muistia.
   Keltaista pidetään optimismin värinä! Aktivoi ajatustoimintaa,
   joten opiskellessa keltaista päälle! Selkiyttää minäkuvaa.
   Värienergiana: banaani, maissi, ananas, kurpitsat, voi.
   Hoitavana: migreeniin, ihottumiin, sokeritautiin, ummetukseen,
   ilmavaivoihin, vahvistaa hermoja, kiihdyttää ruoansulatusta.
   Sisustaessa: keittiössä kiihdyttää ruoansulatusta, muualla valoisuutta lisäävä, makuuhuoneessa valvottaa.
   HOX: vältä keltaista kiihtyneenä, kuumeessa, tulehduksissa.

   http://www.saananluo.fi/varit.htm

   Poista
 7. Keltainen on kaunis ja sen yläpuolella olevakin viehättää silmää. Teille tuleekin ihana kahvila :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat valintasi ovat keltaisia. Miehelläni on siis hyvä värisilmä. Meidän Kahvila on aina auki, eikä tarvitse ajaa 20 km saadakseen kupposen hyvää kahvia. Miehellä on papukahvinkeitin (härpäke?), josta saa kaikkia kahvilaatuja. Hän tekee minulle usein cappuccinoa. Hyvää.

   Poista
 8. Onks teillä kahvila? Jonne tulee asiakkaita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole oikea kahvila. Tämä Kotikahvila on avoin vain meille ja ystävillemme.

   Poista
 9. Kuten arvata saattaa, pidän yläkulman lintutapetista:)

  Mutta skottiruutuinen ideasi kuulostaa hyvältä, jossakin sisustuslehdessä olen sellaista nähnytkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, juu, fasaaneita. :)

   Minulla oli keittiössä 70-luvulla skottiruututapetti. Keittiön kaapit olivat voimakkaan siniset. Silloin osattiin käyttää värejä, kih hih.

   Poista
 10. Keltainen on paras. Ja varsinkin näin kevätaikaan miellyttää eniten. Tykkään kyllä tuosta fasaanitapetistakin, kun kaikki, missä on lintuja tai muita eläimiä, on mieleen. Meillä onkin alkanut viime aikoina olla tekstiilit (verhot ym.) eläinvoittoisia.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina iloiset seinät, hih. Tähän menee 3 rullaa tapettia, joten ei ota kukkaron päälle vaikka kyllästyis ja ens vuonna vaihtais tapettiväriä. Kun muut seinät on rösörappinkia, niin kaipaa edes tähän yhteen seinään vaihtelua. :D

   Annas ku mä arvaan, että sun verhoissas on tiettyä koirarotua. Onko? Olis kyllä hauskat verhot.

   Poista
  2. Valitettavasti en ole sellaisiin verhoihin vielä missään törmännyt. Varmasti ostaisin, jos jostain löytyisi.:D Tässä toisessa makuuhuoneessa, joka on tietokonehuoneena, on verhoissa punatulkkuja. Varsinaisessa makuuhuoneessa on verhoissa, tyynyissä ja kangastaulussa peuroja, pöllöjä ja pupuja. Keittiön verhoissa on pihlajan oksia lehtineen ja marjoineen sekä harmaita mustarastaan oloisia lintuja. Olohuoneesta löytyy vielä riikinkukkoja seinäryijystä sekä ikkunan lasikoristeesta. Lasilintujakin löytyy kukkapöydältä aika monta.;)

   Poista
  3. Kuulostaa juurikin eläinrakkaan ihmisen kodilta. Tykätään, sanotaan Tuulisten Poikien kanssa.

   Poista
 11. Kun etsin makkarin tapettia niin totesin, että kotimaisista rautakaupoista ei löydy räiskyviä tapetteja ollenkaan. Eikä ollenkaan mitään sellaista joka poikkeaisi trendeistä. Etsi siinä sitten jotain persoonallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko katsonut netistä? Me asutaan pienellä paikkakunnalla, mutta onneks täällä on yks tapettikauppa, josta voi tilata melkein mitä vaan. He myös maahantuovat tapetteja.

   Se sun lintutapettis on kyl ylimaalisen kaunis.

   Poista
 12. Tuliko siitä oikeasti Karkki ja Kepponen?? Hauskaa! Siellä kelpaa kahvitella, karkitella ja keppostella :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa vielä sanoa tuleeko kahvilasta Karkki ja Kepponen, mutta hyvältä kuullostaa tuo nimi. Katotaan ku tapetti ja tavarat ovat paikallaan, että miltä näyttää. :)

   Poista
 13. Mun mielestä tuo pirteä punainen olisi ollut tosi upea, mutta myös nuo lentävät linnut ovat kauniita eikä siihen ehkä kyllästy niin nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tota punasta tuumasin sen takia, kun keittiön toisessa päässä on punanen puuliesi ja välitilalaatat on retropunaset. Mut jotenkin toi kuvio ei natsannu keittiöön, enempi makkarariin, vissiinkin.

   Linnut on kans toinen mun suosikki, mut mä käyn vielä sitä ruututapettia metsästämässä, kun mulla on semmonen unenomainen näky aiheesta. :)

   Poista
 14. Tietty jotain ärtsyä, erilaista, persoonaa peliin. Suomalaisista ei löydy mitään kivaa, ottavat varman päälle -malleja. Kyllä sä kehität jotain jännää, hauduta vähän. Isoja kukkia kumminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, vai isoja kukkia. Täytyy käpytellä puotiin kattelemaan tilaustapetteja. Toi keltainen on hyvä, jos muuta ei löydy, tai noi fasaanit tai...

   Poista
 15. Tuo keltainen on kyllä hyvä ja toiseksi tykkään tuosta vasemmalla alinna olevasta:) Tuiskukin on tainnu siitä tykätä.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Tuisku valkkas sen heti. Sekin on yks mun lemppari, kun se näyttää vanhalta sanomalehdeltä autonkuvineen.

   Poista
 16. Oo, hyvä idea laittaa palaset esille ja raksia niitä yksi kerrallaan poistotekniikalla alas.

  Taidan olla ns. erilainen nuori, kun tykästyin tuohon ruututapettiin ihan eniten. Täytyy alkaa katsella omia nurkkia sillä silmällä, että mahtuisko ihan pikkipikkiriikkinen kahvila tännekin – Kahvila Ruutu ja Raita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruututapetti on klassikko ja tyylikkään himmeä, me ei. Eivaiskaan tuo ruututapetti sopisi kanssa ihan hyvin tähän tilaan, mutta kun meidän muut seinät ovat rapattuja, niin haluaisin jotain voimaa/vastavoimaa.

   Kahvila Ruutu ja Raita kuulostaa hyvältä.

   Poista
 17. Sinulla onkin hyvä tekniikka, tuo keltainen on kyllä kiva ja sopii monen värin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä poistotekniikkaa on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi. Keltaisella värillä on monia hyviä ominaisuuksia, on myös piretä ja valoisa.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...