maanantai 25. maaliskuuta 2013

Sitä KUUsta kuuleminen

Kuu on ollut kiehtovan suuri lähipäivinä. Todellakin päivällä. Yöllähän minä illantorkku en ole semmoisessa vireystilassa, että pystyisin kuvaamaan.

  

Tenttiputki käynnistyi. Keskiviikkona pitää kerätä kaikki rohkeus ja tarmo, että pystyn olemaan pyörtymättä hevostalleilla. Hevoskammoiselle lannan hyötykäytön kartoittaminen ei ole ihan paras projektikohde. 

24 kommenttia:

 1. Voi, kuulostaa kovin kiinnostavalta! Voisinkohan mennä sijaiseksesi sinne opiskelemaan lannan hyötykäyttöä ;-D
  Kuuta täälläkin ihaillaan kovasti, parhaillaankin, aika hieno!
  Tsemppiä putkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mitäs jos menisitkin mun puolestani, hih. Otin illalla kuukuvia yöpukupäällä seisten terassin portailla. Oli komean näköistä, kun pilvet soutivat kuun edessä.

   Poista
 2. Hieno kuu! Ehkä voisit ottaa siitä voimaolennon mukaasi talleille? Ajattele, että sinulla on kuu kädessäsi ja että se on salavoimasi, se pitää hevosen kilttinä sinua kohtaan.

  Hevonen on kuunkunnioittaja, tiesitkös sitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennyt, että hevonen on kuunkunnioittaja. Täytyy googlettaa lisää tietoa. Tänks!

   Poista
  2. No ei se oikeasti ole, mutta yritin keventää sun oloa ;) Nyt uskaltaa jo tunnustaa, kun keskiviikko on pian ohi.

   Kerro sitten, mitä talleilla tapahtui. Pistä pari fotoa kans? Hepat on komeita.

   Poista
  3. Ai sää huijasti mua! :D

   Mut ihmeellistä on tahdon voima, kun en juurikaan pelänny talleilla. Fotoja tulossa.

   Poista
 3. Kuu oli yölläkin tosi suuri.Taisi olla ihan täysikuukin.
  Tsemppiä opiskeluun.Mielenkiintoiselta vaikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin yöllä veskissä ja kuu valaisi matkani, sisällä tosin, en sentään käynyt pihan perällä.

   Kiitti tsempityksestä.

   Poista
 4. Tsemppiä tenttiputkeen ja myös hevosten kohtaamiseen. Varsin mielenkiintoinen aihe, taitaa puutarha taas suvella kukoistaa.
  - pirkko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en saa näitä hevosenpullia mukaani, kun tehtävänä on kartoittaa kuinka moni ravitalli luovuttaisi/myisi lannan yrittäjälle, joka valmistaisi lannasta lämpöä yms.

   Taidan ostaa lantani kaupasta säkkitavarana, kun olen nähnyt kuinka isoja koppakuoriaisen toukkia voi tallin takana olevassa lantapatterissa olla. Hui. :)

   Poista
 5. Koeta ajatella niitä hevosia isoina, kiltteinä koirina. Suurin osa hevosista, sanoisin 99% on kiltimpiä kuin monet koirat ja tottelevaisempia. On siitä lannastakin varmaan moneen asiaan. Vanhan ratsastustallini yhtä tallia lämmitetään hevosten omilla tuotoksilla. Tsemppiä tentteihin, M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritän, mutta kun mä pelkään isoja koiriakin, kih hih. Mä oon säälittävä otus.

   Laki on niin kireä, että nykyisin lantaa ei voi käyttää polttoaineena, kun lanta luokitellaan jätteeksi. Tähän on tulossa muutos. Käsittääkseni lantaa ei muutaman vuoden kuluttua voi haudata maahan (pellolle?), vaan sille pitää keksiä muita käyttökohteita. Lannaksikin sitä tehdään, mutta siinäkin on omat säännökset. Me yritetään tehdä jonkinlaista koostetta aiheesta. Tuntuu melko monimutkaiselta kokonaisuudelta.

   Poista
  2. Minun pitää kaivaa sinulle se Kirkkonummen Sanomat, jossa oli juttua tästä asiasta. Tuskin he nyt ihan turhaan ovat investoineet johonkin pieneen tuotantolaitoksen tapaiseen. Siinä on tietysti turvetta mukana. Voit sitten katsella Kirkkonummen Sanomista jonka näkee ihan nettiversiona. Toivottavasti ei ole lehti vielä mennyt keräykseen. maaliskuun numeroita mielestäni joka tapauksessa. Käypä sinäkin katsomassa, jos löydät netistä. Kyseinen talli on kohtalaisen iso, noin 50 hevosta ja ponia ainakin yhteensä. Ei tarvitse julkaista, mutta jos haluat tutustua hevosenlannan hyväksikäyttöön täälläpäin. Varmaan ihan ajankohtaista, kun harrastehevosten määrä lisääntyy. Terveisiä M-L

   Poista
  3. Mielestäni juuri tuo Kirkkonummen talli on edelläkävijä Suomessa. Yritetään saada myös tänne Kanta-Hämeeseen. Me opiskelijat teemme pienimuotoisen kartoituksen, että löytyykö paikalliselta ravitallilta riittävästi kiinnosusta. Sen jälkeen kehittämiskeskus ym. tahot lyövät viisaat päänsä yhteen.

   Poista
  4. Oli kuule miäs kerinnyt pistään lehdet keräykseen, että nyt en saa sinulle Kirkkonummen Sanomien numeroa. Käy netissä katsomassa, kun Kirkkonummen Sanomilla on ilmainen näköispainos. Ja pistin Wiknereiden hevoslukumäärän vähän alakanttiin, taitaa olla reilusti yli 60 hevosta kun pitäähän tietysti yksityishevosetkin laskea. Toivottavasti et pyörtynyt tallikäynnillä, jos se hevospelko on niin kova. Terveisiä M-L

   Poista
  5. Huomenna, keskiviikkona, mennään talleille ja kerron sitten kuinka mulle kävi. Kopsahdanko kanveesiin. :D

   Poista
 6. Kauniin keväisiä kuvia ja tietenki yks jännärikuva, huuu! Ethän sie nyt pyörry...paitsi, jos tuoksu on niin huumaava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäähän sitä aina yks jännärikuvakin olla. :)

   Lannan haju ei mua yhtään vaivaa, olen siihen tottunut mummolassa, mutta mä jäykistyn heti kun hevoset hirnuu ja liikehtii. Mä oon toope, mutta tää pelko on seurannut mua lapsuudesta asti.

   Nyt sentään pystyn ohittamaan hevosen tiellä, meillä kun näitä polleja tulee tiellä vastaan lähes päivittäin.

   Poista
  2. Upeita kuvia kaikki. Onnea tentteihin ja Mukavaa Pääsiäisen Odotusta.

   Poista
  3. Kiitti, enkulin käsityöt ja oikein herttaista pääsiäistä sulle!

   Poista
 7. Löytyipäs täältä mukavan oloinen blogi :) Jään seuraamaan. Todella kauniita kuvia. Kuu on nyt kyllä ollut uskomaton. Onnea ja tsemppiä tenttiputkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Minna, blogi- ja kuvakehuista ja tsempityksestä. Kurkkasin sun blogiisi ja ihastuin ikihyvin. Palaan aiheeseen, kun tää tenttisuma laukeaa.

   Poista
 8. Tömähdys persustossasi oli lähettämämme onnenpotku! Sitten pääsetkin multahommiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista! Kyl tässä tarviikin onnenpotkuja. Viikonloppuna tarttis ottaa pistokkaita pelakuista. Ne raukat nääntyy kellarissa.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...