sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Sisäkukkia

Ulkona ei ole nyt paljon tehtävää, kun ei ole satanut edes lunta (onneksi), joten silmäilin sisäkukkia. Ruiskuttelen niitä merileväuutteella, mutta en tiedä onko siitä oikeasti hyötyä, mutta onpahan jotakin puuhastelua tarjolla.

Vaihdan hyvin harvoin kukkieni multaa. Mielestäni riittää, kun tarvittaessa vaihdan isompaan ruukkuun ja siinä rytinässä saavat uudet mullat. Hyvin kyllä kukkani kasvavat ja viihtyvät. Tosin kaikki kasvini taitavatkin olla helppoja ja kestäviä.

 


Tämä oli 100. postaus...


22 kommenttia:

 1. Onnea 100. postauksen johdota ja monia lisää, toivoo Mamma N ja Helmi N myös :) Minun pitäisi tehdä jotain näille harvoille kukillekin, mutta sen aika on joskus toiste. Hyvinvoivilta näyttävät kukkasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Mamma N ja Helmi N, onnitteluista. Kuten sinäkin olet todennut, bloggaus on erinoimaisen hauska harrastus. Kukat voivat hyvin, kun niitä ei liikaa hoida. :)

   Poista
 2. Minä en valitettavasti ole viherpeukalo, ehkä enemmänkin porosellainen. Osaan hoitaa vain muutamia huonekasveja. Kerran hankin anopinkielen, koska se kasvattaminen onnistuu jopa poikamiehiltä, kuulemma. Se kukoisti ikkunalaudallani 2 vuotta, ei kuollut eikä kasvanut. Ikikukka. Lahjoitin eteenpäin, en tiedä, innostuiko siellä uudessa paikassa kasvamaan...
  Mieleni tekisi vanhanaikaisia huonekasveja, nukkumattia, aaroninpartaa, koristenokkosta, taitaa olla merkki vanhuudesta, kun alkaa nostalgisuus nostaa päätään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luettelemasi vanhanajan huonekasvit ovat kestäviä lajikkeita, siksi ne varmasti pysyvät ikisuosikkeina. Anopinkieli ei kaipaa vettä, eikä liikaa valoa. Vaatimaton jurottaja. :)

   Poista
 3. Onnea sadannesta postauksesta :) Juuri esittelin traileria Husbendille, joka ihastui ikihyviksi!

  VastaaPoista
 4. Komeaa, syvänvehreää vihreää, varmasti ovat kasvisi saaneet juuri oikeaa hoitoa.

  Mulla ei ole juurikaan viherkasveja, kun ei ole kunnollisia ikkunalautoja eikä oikein ikkunoitakaan... 1930-luvulla ei hirveästi harrastettu seinänkokoisia ikkunapinta-aloja, vaan taidettiin mennä enemmän sellaisella "yksi ikkuna per huone" -mentaliteetilla. Tylsää, mutta sen kanssa on nyt vaan elettävä.

  Onnittelut sadannesta postauksesta, toivotaan tuhatta lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä lähtee näitten viherkasvien kasvatus lapasesta ja meillä on viidakko. Makkari on ainoa huone, jossa ei kasva mitään, paitti me ja rakkaus.

   Totta, kasvit tarvitsevat valoa tai keinovaloa kuten Into-Liana, hih.

   Tuhat lisää? Varo vaan, sä voit saada mitä tilaat...

   Poista
 5. Onnea sadannesta postauksesta! Ja jatka samaan malliin!

  Hauska juttu uusimmassa Oma piha lehdessä (muistaakseni) oli kuunkierron vaikutuksesta kasveihin. Eli multakin pitäisi vaihtaa tietyssä kuunkierron vaiheessa. Oletteko kokeilleet, toimiiko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman jutun luin ja moni vannoo kuunkierojen nimiin. Itse olen ollut niin laiska, etten ole viitsinyt syventyä asiaa, kun tiedän että vaihdan mullat yms. kuitenkin sen mukaan, kun sattuu inspiraatio iskemään ja/tai on aikaa.

   Kiitti onnitteluista.

   Poista
 6. Onnea sadannen postauksen johdosta! Ja aivan ihana mäyräkoirapatsastelija, vähän rauhallisempi kaveri kai kuin nuo Tuuliset Pojat...?
  Olen jostain lukenut, että merileväuute tosiaan auttaisi torjumaan joitakin tuholaisia, se kai vahvistaa kasvia. No ei siitä ainakaan haittaa varmasti ole. Tekisi ihmisillekin hyvää syödä enemmän levää, niissä on niin paljon hivenaineita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Saila! Kukkien seassa, sisällä ja ulkona, on kiva olla yllätyksiä.

   Okey, enemmän levää, sekä ihmisille että kukkasille.

   Poista
 7. Huh - jo 100. postaus tällä puolella - sehän tarkoittaa aika määrää myös kuvia - ja kahta postausta viikossa - meneehän siihen aikaakin... mitä sä teit ennenkuin oli oma blogi? pähkäilee
  hannah

  VastaaPoista
 8. Onnea 100. postauksesta. Täällä on aina kiva vierailla!
  Mun kukkaseni ovat viimeiset vuodet kärsineet - mä jo jossain välissä ajattelin, että heitän kaikki huitsin nevadaan ja hankin tilalle silkkiset. Mutta nyt on käynnissä jonkinlainen viimehetken pelastusoperaatio niille harvoille, jotka ovat tähän asti selvinneet. Kattellaan, kuinka käy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja tykkään kovasti teistä vierailijoista!

   Ettet vaan hoida kukkias liian hyvin, siitäkin saattavat kärsiä. Moni lotraa veden kanssa ja kukat eivät kestä liikaa vettä. Esim. paavalinkukat ovat semmoisia. Olen ottanut semmoisen linjan, että jos kasvi ei viihdy niin joko annan sen kaverille tai komposti kutsuu. :)

   Toivottavasti kasvisi elpyvät.

   Poista
 9. täytyy tarkentaa vielä edellistä kommenttiani - postauksiahan tulee yli 4 viikossa vuositasolla - huomasin, että aloititkin vasta heinäkuussa täällä - toivottavasti sama tahti jatkuu - koirapoikien seikkailuja on myös kiva seurata -

  hannah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä tänne tulee usein kirjoitettua, olipa asiaa tai ei. :D

   Poista
 10. Ihania kasveja sulla! Mä niin tykkään, että sisälläkin on jotain elävää ja vihreää. Itsekin suosin sellaisia helppoja ja kestäviä, tulee vaan pahalle päälle jos joku kukka kaipaa jatkuvaa huomiota :)

  Onnittelut sadannesta postauksesta! Postailehan lisääkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, postaillaan, puolin ja tosin.

   En ole kukkahifistelijä, hih, kunnia heille, mutta vihreetä pitää olla ikkunan molemmin puolin.

   Poista
 11. Ei meidänkään huushollissa juuri kasveille multaa vaihdeta ja hyvin ovat viihtyneet...taitaa olla sellaista vanhan kansan turhaa touhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla ollaan. Jotkuthan kasattavat kasvejaan lecasorassa, joten olisko toi multa jotenkin yliarvostettua, hih.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...