perjantai 4. tammikuuta 2013

Liivihameesta tuli kello

Konnadonna haastoi minut jo aikaa sitten esittelemään keittiöni. Minulla on niin tavallinen keittiö, että tuskin se ketään kiinnostaa, joten tyydyn esittelemään teille eilisen hankintani. Kellon.

Tampereen käly oli meillä visiteeraamassa ja kävimme vähän humputtelemassa. Etsimme minulle liivihametta, mutta löysimme kellon. Mustasta metallista tehty kello istuu kuin tehtynä punaisen lieden tiiliseinällä. Vai mitä?

 

18 kommenttia:

 1. Luin otsikon ensin, että lihakirveestä tuli hella. Apuva, tarttis varmaan nukkua!
  Tuo kello on kivan mallinen ja oikein kaunis tiiltä vasten. Korostavat toinen toistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt heti nukkumaan, hih. Mäkin ihastuin tohon kellon kuosiin, kun siinä on krumeluurikello, mutta pelkistetyssä muodossa metallista.

   Poista
 2. Keittiössä on pakko olla seinäkello, ainakin meillä. Tämän lisäksi käytän munakelloa aina leivottaessa ja paistettaessa. Muutaman kerran on tullut paistetuksi leivonnaisia vähän liikaa, eikä edes luottaa siihen, että "muistan-ottaa-uunista-pois-10-minuutin-kuluttua".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Kelloja pitää olla. Mullakin on 2 seinäkelloa ja muut kellot päälle. En käytä rannekelloa, niin joka hyllyllä tikittää jonkunlainen ajannäyttäjä. Sitäpaitti kellot on nättejä. Munakelloa käytän myös silloin, kun tapetoin. Vettymisaika nääs.

   Poista
 3. Hauska kello.Katseeni kiinnittyi upeaan hellaan ja tiiliseinään.Olen katteellinen!!!!.

  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hella on upea. Punaiset kyljet ja mustaa rautaa kansi. Tiiliseinä on käsinlyötyä tiiltä. Meillä on keittiössä yksi seinänpätkä todella vanhaa tiiltä, vissiin 1800-luvun lopulta, niin tää uusi väliseinä vähän matkii sitä. Kiva kun olet kateellinen. ;)

   Poista
 4. Ai tavallinen, ei monella ole noin upeaa tiiliseinää. Vanha tiiliseinä on kaunis, eli keittiösi taitaa olla wabi sabi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen! En ollut koskaan kuullut wabi sabista, mutta allekirjoitan ajatuksen.

   Wabi sabi – Elä tässä hetkessä kotona.Wabi sabin pohjana on zeniläinen filosofia. ”Wabi sopii elämäntapaan, joka on yksinkertainen, ei-materialistinen, nöyrä, kiitollinen ja harkittu”, Brown kirjoittaa. Sabi sen sijaan kuvaa luonteeltaan katoavaa, jonkin sellaisen ilmentymää, josta ikä näkyy ja joka kertoo jotakin elämästään.

   Poista
 5. Hieno kello! Kyllä se liivihamekin sitten varmasti vielä jossain kohdin kotiutuu, jos sellaista olet vailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kello on soma ja näkyy hyvin ruokaalaittaessa. Löysin Marimekolta aivan ihanan liivihameen, mallin nimi oli Jacqueline Kennedy. Hame oli A-linjainen, eli sopiva tämmöselle tanakalle tädille, mutta himpura, kun jäi puolet pattipolvista näkyville eli helma oli liian lyhyt.

   Poista
 6. Kiva kello - ja uskonpa, että ilahduttaa kauemmin kuin liivihame;) - ja kyllä tuo hella/seinä -otos keittiöstäsi kertoo sen, että ei se ihan tavallinen ole.
  Mukavaa viikonloppua sinne kellojen tikityksen keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mulle aina käy, kun lähden jotain ostamaan itselleni, niin ostankin jotain kotiin. :)

   Tik tak...

   Poista
 7. Oi, kellohan on ihan täydellinen juuri tuohon ja muutenkin todella kaunis! Hienosti löydetty :)

  VastaaPoista
 8. Minä "kuolaan" tuon liedan perään niin, että hyvä kun huomasin uuden, hienon kellon! Tuollainen puuhella olisi ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää liesi on loistohankinta. Kiva panna praasua paukkupakkasilla ja sähkökatkonaikana keitellä soppaa ja kahvi. Tämä talo lämpiää sähköllä ja sähkökatkoja on melko usein. Nyt ei tarvitse kyhjöttää ilman sapuskaa.

   Poista
 9. Kaunis kello ja sopii hienosti paikkaansa!
  Nii.. se kissa vaan uupuu hienon hellan päältä.. :D

  VastaaPoista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...