keskiviikko 16. tammikuuta 2013

80 opintopistettä

Jaahas, mitenkä minusta tuntuu, että blogini nimeksi pitää kohta muuttaa Nettimartta Koulumaailmassa, niin tiheesti tulee kirjoiteltua koulujuttuja. Kun tässä olen hehkuttanut numeroitani, sitä matikan kakkosta, niin olen minä saanut muutaman paremmankin numeron. Tosin paremmuus on suhteellinen käsite, koskapa tuo matikan kakkonen vastasi minulle asteikolla 0-5 kuutosta, ainakin.

Some-kurssin (sosiaalinen media) arvosana tuli ja sain 5. Viisi!!! Lisäksi sain erikoismaininnan kurssin nettisivuilla: "Erikoismaininnat saavat Heinolan lintutarha perusteellisesta suunnitelmasta ja asiakkaan tarpeisiin hyvin perustuvasta konseptista sekä Nettimartta kokeiluinnokkuudestaan". Öhöm!

Reporting in English -kurssista sain nelosen. Tästä olen erittäin ylpäkkä. Meidän piti kirjoittaa kahden sivun virallinen ohjeistusraportti kuvitteellisen yrityksen henkilökunnalle, kuinka kirjoitetaan asianmukaisia ja tehokkaita sähköposteja ja raportteja. Onneksi olen 10 vuotta tehnyt IT-ohjeita ja -oppaita työssäni, joten kirjoitustekniikka on kunnossa, ja sain asian vielä käännettyä ymmärrettäväksi englanniksi.

Siitäkin olen erittäin iloinen, että kolme saksalaista vaihto-oppilasta on alkanut puhua kanssani ja lounastamaan. He ovat nuoria kuten luokkani pojat, mutta "omat" pojat eivät suurin surimaankaan istuisi kanssani samaan pöytään. Tehokasta kielikylpyä ja mukavaa seuraa, voisko sitä enempää toivoakaan.

Suoritin viime vuonna 80 opintopistettä. Tänä vuonna täytyisi yltää sataan, että saan opiskeluaikaa supistettua.

Ja vielä vähän puutarhasta. Moni näyttää jo kylväneen ensimmäiset siemenet. Hienoa!


Talomme päätyä vuodelta 2007, jolloin muutimme. 
Mattotelineen kohdalla on ollut vaivaistalon keittiö. Kivijalka on jäljellä. 
Oikealla on naapurin pensasaita. Alapihalle johtaa ruohottunut polku, joka oli täynnä kompastuskiviä. Ai että, kun kimoili mukavasti varpaassa, kun sen paukatit kiviin, jotka piileskelivät takkuisen nurmikon sisällä.
Kuva etupihalta alapihalle päin.


Kolme vuotta sitten rakennutimme kivijalan päälle autokatoksen. Mies kampesi kivet pois polulta ja nyt on tasainen polku kulkea. Veli teki aidan pari vuotta sitten. Koirat voivat juosta vapaana pihalla.
Kuva alapihalta etupihalle päin. Sanomme tätä Lyhtykujaksi. Varjoinen paikka.

35 kommenttia:

 1. P.S. Tilipäivä, maksoin eilen Keppos-kirjan. Postia odotellaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti tilauksesta ja kirja lähtee huomenna matkalle kohti O:ta.

   Poista
 2. Hienosti menee opintojen kanssa! Onnittelut.

  VastaaPoista
 3. Oletpa melkoisen määrän opintopisteitä suorittanut! En taitaisi pystyä samaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pystyisit sinä, ilman muuta. Kun on motivaatio kohillaan, niin sitä venyy hyviin suorituksiin.

   Poista
 4. Hurjaa vauhtia opiskelet! Mulla on vähän toinen tahti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot vielä nuori ja paljon aikaa, mun on pidettävä kiirettä, etten valmistu suoraan eläkkeelle, hih.

   Poista
 5. Ai nyt selvisi, mitä tarkoittaa sana kompastuskivi, he he!
  Onneksi olkoon upeista arvosanoista! Some nyt ei yllätä, olethan alan johtavia eksperttejä Suomenmaassa, sen voi jokainen blogeistasi, tai siis anteeksi sinun ja poikien blogeista lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoilla hulluttelu on hauskaa. Kiitti onnitteluista! Mut toi somekehu meni kyllä ihan pikkasen liiallisuuksiin, jos mä olisin kuitenkin vaan oman pihapiirini some-eskpertti, kih hih.

   Poista
 6. Onnittelut opiskeluvauhdista. Sähän valmistut alta aikayksikön. Ja kiva tuo teidän Lyhtykuja. Voi kesä! Jos ensin se kevät kuitenkin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lyhtykuja on varjoinen, mutta pahimpaan hyttysaikaan ei tee mieli istuskella penkillä, kun on heti semmonen ininäpartio kimpussa, että patti on patin vieressä ottalla. Kevät...

   Poista
 7. Hienosti olet pointseja haalinut. Ja tuo somemainintasi ei kyllä yllättänyt, teithän huippujälkeä. Kyllä se puutarha-aikakin sieltä taas tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toivottavasti tämä toinen vuosi sujuu yhtä hyvin kuin eka. Kesän harjoittelupaikka on vielä etsinnässä. Tämä ajojärjestelijän työkokeilu on kyllä ihan lottovoitto ja hyvä startti.

   Tuolla se puutarha nököttää lumen alla. Pari kuukautta ja lumen alta pilkottaa etelärinteissä maa tai ainaskin melkein. :)

   Poista
 8. Hyvä Martta! Ihan meinaa kompleksia pukata, kun oot niin fiksu ja ahkera ;) Eiku Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei kannata kehitellä komplekseja, näis mun touhuissa on mukana usein enemmän onnee ku ymmärrystä. :D

   Poista
 9. Onnittelut upeasta suorituksesta opintopisteiden ja arvosanojen keräämisessä!
  Teidän pihanne on kyllä todella upea. Meidänkin on keväällä tehtävä pienelle pihallemme jonkinlainen verkkoaita, ettei Eka karkaile.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerros ny vähän Ekasta. Kuis tämmönen koiratapahtuma on päässy ohi mun silmien.

   Kiitos onnitteluista ja pihakehuista. Hitaasti me puurretaan tätä pihaa eli pala palalta. Kun ei mitään suurta suunnitelmaa, niin homma vähän karkailee välillä käsistä. Mut ajankulukshan tätä tehään ja saahaan samalla liikuntaa. Ei olla mitään mallipihaa tekemässä.

   Poista
  2. Eka tuli meille vähän yllättäen joulukuun 13.päivänä. Mies on haikaillut metästyskoiraa jo pitkään ja nyt kasvattaja oli soittanut kaverille ja sanonut, että ellei kukaan osta koiraa hän joutuu sen lopettamaan, kun aika ei riitä. Ekan emä on kunnon valiokoira, jolla teetetään pentuja säännöllisesti, mutta Ekaa ei voi käyttää "isänä", kun kirsu ei ole musta. Kyseessä on dreeveri poika, joka on 1,5 vuotias ja tosi ihana tapaus. Kaksi kuukautta sitten olin varma etten koskaan halua koiraa, mutta nyt en antaisi sitä pois mistään hinnasta. Se on vaan niin lutuinen!

   Poista
 10. Mahtavasti opintosi etenee! Onnea (varsinkin erityismaininnasta)!:) Aikuisiällä opiskellessa motivaatio on taatusti paremmin kohdillaan. Kiva, kun olet saanut vaihto-oppilaista seuraa. Siinä saa hyvin kieliharjoituksia.:)

  Jotenkin alkaa jo olla kevättä ilmassa, vaikka lunta on runsaasti maassa ja pakkanen paukkuu. Osa linnuistakin laulelee jo niin keväisesti. Ja multasormetkin alkavat virkoamaan.;) Yksi päivä katselin pelargonioita, ja hoksasin, ettei mene enää pitkäkään aika, kun pääsee niiden kimppuun. Pikkuhiljaa muutenkin alkaa jo ajatukset siirtyä puutarhan puolelle. Eilen meillä "tiluksetkin" laajeni, kun ostettiin tontin vierestä metsä. Tietää lisää töitä... Ensimmäiseksi ajateltiin rakentaa sinne pieni laavu ja nuotiopaikka, kun ei enää ole voitu laavupaikoilla käydä. Olisi sitten vanhalla pojalla ihan oma makkaranpaistopaikka.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, tommoset erikoismaininnat kyl kohottaa mielialaa ja pyyhkii pois väsymystä, totta. Esittelin yhden vaihto-oppilaan meijän ryhmän pojille ja he menivät ihan mykiks. Hih. Kukaan ei melunnut, mölynnyt eikä heittänyt läppää.

   Lintujen viserrystä on jo tosiaan kuuluvilla. Aivan ihanaa. Teistä tuli sitten metsällisiä. Onnea omasta metsästä! Remu on kyl mielissään makkaranotskarista. Kukapa ei olisi. :)

   Poista
 11. Hienoja tuloksia! Aikuisena opiskelu maittaa paremmin ainakin mulle aikoinaan, on motivaatio kohdallaan. Siemenet esiin = kevät tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauheet paineet mulla on tenteistä. En osaa ottaa rennosti, en kyllä osannut ottaa nuorenakaan. Täytyy vaan elää tän ominaisuuden kanssa.

   Kevät tulossa, sä oot kyl huiman optimistinen, mutta niin ihanan oikeessa. Missäs ne siemenpussukat nyt olivatkaan...

   Poista
 12. Hianoo!!!!! Onnea Opintoihin Ja tsemppiä jatkossakin punnerrukseen, kyllä se siitä valmistuu.

  VastaaPoista
 13. Aika mainiosti olet pojoja keräillyt!! Hianoo. Kyllä susta valmis tulee ja pikaisesti jos vähän vielä jaksat tiukentaa tahtia!! M-L

  VastaaPoista
 14. Sisukas likka! No, sehän me tiedettiin ja opiskelu ei ole enää aikuisena yhtä heppoista kuin joskus nuorena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Savolaista sisua, kih hih. Mä oon ihan säikähtänny, että onks mulle alkanu kasvaa järkee. Kuis viisas mä oonkaan 100-vuoatiaana.

   Poista
 15. Olet ihan stara! Respektit, Nettimartta.

  VastaaPoista
 16. Onnea pisteistä! Kokemuksesta tiedän, että jokainen piste tuntuu hienolta saavutukselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Juu, ja varsinkin kun jokaisen pisteen eteen joudun tekemään tuplatyön, ei enää tahdo muisti ja järki luistaa liukkaasti. Puurtamalla, puurtamalla.

   Poista
 17. Jotta totuus ei unohtuisi, olen laittanut blogiini sinulle haasteen :)

  VastaaPoista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...