sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kevyitä askareita toipilaalle

Olipa viikolla lämpimiä ja auringontäyteisiä päiviä.
Olisin halunnut tehdä pihatöitä esim. istuttaa saamani ilmasipulit,
mutta toisin kävin.
Pötkötin petin pohjalla torstai-illasta tähän aamuun saakka.
Lenssu.
Kova kuume vie voimat, mutta toisaalta silloin paranee nopeasti.
Nyt köpöttelen sisällä, pyykkään, päivitän blogia ja luen teidän blogejanne.
Sopivan kevyitä askareita toipilaalle.


Luuletteko, että vasemmalla oleva pörröinen pötikkä on kukka?
Jos näin, niin iso posliinikukkani kukkii tänä vuonna kolmannen kerran.
Keväällä ostamani pasuuna kukkii valkoisin kukin.
Kaunista!


Ulkonakin on kauniin värikästä.

Voikaa hyvin ja pysykää terveinä!

26 kommenttia:

 1. Onpa kaunis tuo valkoinen pasuunankukka. Minun on pitänyt itsekkin hankkia se, mutta tapani mukaan se on aina jäänyt vain pelkäksi aikeeksi. Ehkä nyt, kun vihdoin sain kasvihuoneen se koreilee ja kukkii minullakin.
  Ihana syksyinen kuva venerannasta iloisen värisine veneineen.
  Pikaista toipumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, aikasemmat pasuunani olivat keltaisia. Oli mukava löytää valkoinen pasuuna, raikas. Ilman muuta hankit pasuunan, kun sinulla on kasvihuonekin! Meidän koirapojat haluavat käydä venerannassa, varmaankin ihailevat juuri noita veneitä. ;)

   Poista
 2. Voi harmi, toivottavasti olet jo parempana! Totta tuo, että kun viruu sängyn pohjalla niin silloin ainakin paranee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, korkea kuume ja nenäverenvuoto pitävät petissä tehokkaasti. Onneksi myös paranee vauhdilla, kun lepää kunnolla.

   Poista
 3. Paranemista toivotellen! Jos on kukka, hienoa. Oma posliinikukkani ei ole kukkinut vielä kertaakaan ja ikää sillä on jo useampi vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, muut posliinikukkani eivät ole kukkineet, mutta tämä yksilö ilostutta kukkakimarallaan useasti. Onkohan sun posliikukallasi liian iso astia ja leppoisat olot? Pieni astia ja kuivuutta, niin kukkanuppuja alkaa kehittymään, luulen.

   Poista
 4. Kaunis pasuunakukka. Mun posliinikukka ei oo kukkinut vielä ikinä, mutta olen saanut pidettyä sen hengissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pasuunan kukka on kaunis nuppunakin, kun siinä on hienoja kiehkuroita, maatuska. Yksi posliinikukkani kuoli liian kastelun vuoksi. Nämä kasvit tykkäävät kuivuudesta.

   Poista
 5. Paranemisia! Itsellä posliinikukan kukinta tulee aina yllätyksenä. Vastaavaa "pöitkkää" en ole havainnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, savea ja papuja, olen jo tolpillani ja töissä. Yskittää vaan niin vimmatusti. Pidän silmällä pötikkääni, että onko se kukka-aihio vai jotain aivan muuta.

   Poista
 6. Pikaista paranemista! Upea kukka!

  VastaaPoista
 7. Paranemista sinulle! Hieno kukka ja kaunis tuo viimeinen syyskuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha! Kotomaassammekin on hieman eksoottisia näkymiä, kun katsoo avarasti eli ei tarvitse lähteä merta/järveä edemmäksi kalaan.

   Poista
 8. Toivottavsti tauti nyt hellitti susta, tää kun on ollut monilla kovin pitkäkestoista. Ihana tuo rantamaisema. Ja sun kukat, ooh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös sinullakin ollu pitkäkestoinen lenssu, pirkko? Olen jo hyvää vauhtia tervehtymässä. Muistatko, kun kysyit siitä sydänlehtisestä posliikukasta alkua? Luulen, että olen saanut yhden lehden juurtumaan ja odottelen, että siitä lähtisi kasvuun varsi. Katsotaan...

   Poista
 9. Flunssan lääke on tuo lepo. Ehtii sitä kun saat itsesi kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TainaT, totta, lepo on parasta lääkettä virusperäisiin lenssuihin. Levätään!

   Poista
 10. Pikaista paranemista! Nuo lenssut ovat kurjia, itselläni alkaa nyt vasta helpottaa. Eipä mennytkään kuin kolme kuukautta. Saatko pidettyä tuota pasuunakukkaa sisällä? Muistan kun olimme mieheni sedän luona yhtenä kesänä ja pasuuna kukki, niin se oli pakko viedä ulos. Tuoksu oli niin voimakas. Komea kukka muuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari, ja toivottavasti sinä myös tervehdyt! Sulla onkin ollut pitkä lenssuputki. Huh huh.

   Kukitan pasuunan ulkona, juuri tuon tuoksun vuoksi, tosin tässä valkoisessa on mieto tuoksutus, eikä yhtään haittaa. Ehkäpä sitten, kun tämä pasuuna on ISO ja siinä on paljon kukkia, voi tuoksutkin olla liian huumaavia.

   Poista
 11. Kuule, justiinsa samoissa puuhissa, eli flunssaa potemassa olen ollut minäkin. Eikä ollut kivaa! Epäilen sitä paitsi vahvasti, että nyt olen saanut jälkitautina vielä korvatulehduksen, pitänee huomisaamuna nousta soittamaan akuuttiaikaa tohon arvauskeskukseen :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutri, toivotaan pikasta tervehtymistä, molemmille! Toivottavasti sait osuvat tropit tautiisi. Minä täällä yskiä ryskytän ja välillä lepäilen (vaikka ei yhtään malttais, kun ihan kaikki työt on tekemättä). Opetukset päättyivät eilen, kiva olla puhetyöläisenä, kun yskii räkäisen kumeasti opiskeiljan korvan vieressä, onneksi oli myötäeläviä opiskelijoita.

   Poista
  2. Joo hei, ihan hillitöntä on kyllä yrittää opettaa silloin kun yskii sikana! Mä olen hiukan opetellut himmaamaan ja jäämään kotiin jos on kovin pahana, rupee nimittäin heikoimmassa hapessa saamaan jo oppilailta kommenttia tuberkuloosin levittämisestä :-o (Olin pöljä kerran niin kipeenä töissä että menin aina yskänkohtauksen ajaksi pois luokasta kakomaan) Tropit tuli ja nyt toivon käännettä parempaan! Toivottavasti parempaa kuuluu myös sinne!

   Poista
  3. Kutri, kyllä sitä pitääkin olla poissa töistä, kun on sairaana, mut ollaanko? Pää kainalossa usein pyöritään töihin, ja ollaan sitten lopulta ihan tasassa ja tosi kipeitä. Mulla on se hankaluus, kun olen tuntiope, niin vaikeeta tempaista sijaista, kun minä jo ikäänkuin sijaistan jotakuta toista.
   Hyvin tää yskiminen jo sujuu, ihan pro-tasoisesti. Toivotan sulle pikaista tervehtymistä ja pianhan se on taas joululomakin. :)

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...